:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2019
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2019
Bron: Remain In Light - Datum: 2019-01-09 - Geplaatst door: Werner
TRANSIT

Het Duitse leger nadert Parijs. Georg, een Duitse vluchteling, weet op het laatste moment te ontsnappen naar Marseille. In zijn bagage belanden een manuscript, brieven en een visum van de Duitse schrijver Weidel. Wanneer Georg in de Franse havenstad wordt aangezien voor Weidel, neemt hij zijn identiteit aan om een felbegeerde plek te bemachtigen op een schip naar Mexico. Maar als hij de mysterieuze Marie ontmoet, raken zijn plannen in de war. Franz Rogowski (Victoria) en Paula Beer (Frantz) spelen de hoofdrollen in Transit, een speelfilm van Christian Petzold (Phoenix, Barbara) naar de roman van Anna Seghers die ze schreef in ballingschap. De film speelt zich af in Marseille, waar vluchtelingen van zowel toen als nu elkaar ontmoeten en rondzwerven. Hun verhalen vormen tezamen een eeuwige tussenruimte. Transit kreeg in Berlijn lovende recensies van de internationale pers en was er genomineerd voor de Gouden Beer.

Regie: Christian Petzold
Cast: Franz Rogowski, Paula Beer.
Releasedatum dvd: 5 februari 2019





BILLIONAIRE BOYS CLUB

Joe Hunt is een excellente student wiskunde, zijn vriend Karny heeft veel prestigieuze vrienden. Samen overtuigen ze hun ex-klasgenoten van de Harvard School for Boys om te investeren in een ambitieus project: de Billionaire Boys Club. Dankzij het initiële succes en hun uitbundige levensstijl, worden de twee direct grote sterren in de sociale scene van Los Angeles. Maar achter de façade dwingen mislukte investeringen en fraude hen steeds meer tot criminele noodoplossingen. Kunnen ze de crisis nog afwenden of gaan ze mee ten onder met hun ambitieuze project?

Regie: James Cox
Cast: Ansel Elgort, Taron Egerton, Emma Roberts
Releasedatum dvd en Blu-ray: 12 februari 2019





BURNING

Jongsoo werkt als parttime koerier in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag wordt hij op straat aangesproken door een oud klasgenootje: de leuke en opgewekte Haemi. Ze staat op het punt om naar Afrika te reizen en vraagt hem of hij in de tussentijd op haar kat wil passen. Jongsoo betwijfelt of het beestje wel echt bestaat, maar valt als een blok voor Haemi en stemt graag toe. De teleurstelling volgt al snel. Haemi keert terug met de charmante, mysterieuze Ben die ze in Nairobi heeft opgepikt. Tussen de drie ontwikkelt zich een ongemakkelijke driehoeksverhouding welke verergert door Bens merkwaardige 'hobby'. Dan verdwijnt Haemi spoorloos. Koreaanse meester Lee Chang-dong (Poetry) baseerde het scenario van deze poëtische en onweerstaanbare thriller op een kort verhaal van Haruki Murakami. Met een record aantal punten in de journalistenpoll riep de internationale pers Burning uit tot hét meesterwerk van Cannes van dit jaar.

Regie: Lee Chang-dong
Cast: Ah-in Yoo, Jong-seo Jeon, Steven Yeun
Releasedatum dvd: 12 februari 2019





MILE 22

James Silva (Mark Wahlberg) is een special agent binnen een elite-eenheid die wereldwijd onzichtbaar opereert. Wanneer Silva de opdracht krijgt om samen met zijn team een informant naar de luchthaven, 22 mijl verderop, te smokkelen beseft hij dat de ontsnappingsroute dwars door het centrum van de corrupte politiestaat loopt. Het vliegtuig heeft slechts 1 minuut om de informant op te pikken. Staan ze er niet, dan is het hele team overgeleverd aan de vijand. Mile 22 is een spannende actie-thriller geregisseerd door Peter Berg (Patriots Day, Deepwater Horizon) met in de hoofdrollen Mark Wahlberg (The Departed, Transformers, Ted), Iko Uwas (The Raid 1 & 2), Lauren Cohan (The Boy, The Walking Dead) en John Malkovich (American History X, Being John Malkovich).

Regie: Peter Berg
Cast: Mark Wahlberg, Iko Uwais, John Malcovich
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 februari 2019





THE SISTER BROTHERS

1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. The Sisters Brothers is gebaseerd op het zwart-komische boek van Patrick DeWitt. De film is de eerste Hollywoodproductie voor Palme d’Or-winnaar Jacques Audiard (Un Prophète, De Rouille Et D’Os) met in de hoofdrollen Joaquin Phoenix (Walk The Line, Her, Gladiator), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler, Donnie Darko, Brokeback Mountain) en John C. Reilly (The Lobster, We Need To Talk About Kevin, Kong: Skull Island).

Regie: Jacques Audiard
Cast: Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 februari 2019