:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Second Sight >> PERSBERICHT: WELT AM DRAHT
PERSBERICHT: WELT AM DRAHT
Bron: Second Sight - Datum: 2019-01-10 - Geplaatst door: Didier
WELT AM DRAHT

van Fassbinder op blu-ray

Blijkbaar vindt men het in de Benelux niet nodig om klassiekers op Blu-ray uit te brengen, maar gelukkig kunnen we ons wenden tot het buitenland. Goed nieuws voor de fans van Rainer Werner Fassbinder, want het Britse Second Sight zal op 18 februari Welt Am Draht (World On A Wire) op blu-ray uitbrengen.

Deze tweedelige sciencefictionfilm werd in 1973 speciaal gemaakt voor de Duitse televisie en is gebaseerd op het boek Simulacron Three van Daniel F. Galouye. De film was zijn tijd ver vooruit, met fascinerende thema's die later gebruikt zouden worden in films als The Matrix, Blade Runner en tv-series als Westworld.

De film draait rond Simulacron 1, een zeer geavanceerd project dat is ontworpen om conventionele computertechnologie naar een nieuw niveau te tillen om zo virtuele realiteit te creëren. Wanneer de man achter het project op mysterieuze wijze sterft, wordt Dr. Stiller (Klaus Löwitsch) zijn opvolger. Naarmate de nieuwe arts dieper begint te tasten, wordt de grens tussen de echte en de virtuele wereld steeds vager en komt zijn eigen bestaan ​​in het geding.Recent nieuws van dezelfde bron