:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #3
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #3
Bron: DVD Info - Datum: 2019-01-30 - Geplaatst door: Didier
CINEWEETJES #3 

Eind maart komt de langverwachte biografie Stan & Ollie over het leven van het beroemde komische duo Laurel en Hardy in de zalen. Wie deze film van Jon S. Baird met Steve Coogan en John C. Reilly eerder wil zien, kan dat op 18 en 19 februari. Filmfest Gent presenteert deze prent in avant-première op 13 locaties tijdens Film Fest Gent On Tour.



Liefhebbers van auto’s die in robots veranderen zullen tevreden zijn, want het succes van de spin-off Bumblebee werd alweer een natte droom voor de bazen van Paramount. Er komt niet alleen een sequel op Bumblebee zelf, ook volgt er waarschijnlijk een nieuwe Transformers-animatiefilm en zijn er plannen voor een zesde aflevering in de filmreeks.



De toch wat onverwachte Oscar-nominaties voor Bohemian Rhapsody zullen maar voor weinig feest zorgen bij regisseur Bryan Singer. De man wordt immers aangeklaagd door vier mannen die verklaren dat hij hun tijdens de opnames van Apt Pupil eind jaren 90 Singer zou hebben verkracht. To be continued zoals dat heet.



Girl van Lukas Dhont blijft het goed doen. Na in Cannes de Caméra d'Or te hebben gewonnen, is de film nu ook genomineerd voor een César (de Franse Oscar) en dat voor beste buitenlandse film. In 2014 won Felix van Groeningen die voor The Broken Circle Breakdown.



Op woensdag 23 januari overleed Jonas Mekas. De filmregisseur werd 96 en hij wordt beschouwd als één van de grondleggers van de Amerikaanse avant-gardefilms. Mekas werd geboren in Litouwen en overleefde een werkkamp in nazi-Duitsland. Nadien trok hij naar de VS en hij werkte daar o.a. samen met Andy Warhol met wie hij Empire maakt, een acht uur durend (!) stilportret van de Empire State Building.



Het gaat goed met de Belgen in Hollywood. Uiteraard is er de glorie van Felix van Groeningen, maar ook Michaël R. Roskam mag zich na The Drop aan een tweede Amerikaans avontuur wagen. Roskam zal Prince Of War regisseren, een film over het leven van een ex-Navy Seal die na zijn militaire carrière het privé-beveiligingsbedrijf Blackwater oprichtte dat meer dan eens in opspraak kwam.



Deze week overleed James Frawley, een regisseur die vooral bekendheid verwierf met de televisieserie The Monkees rond de gelijknamige popgroep en The Muppet Movie, de eerste Muppet-film. Frawley werd 82.



Netflix komt steeds meer en meer in het nieuws. Positief omdat bijv. Roma de gedoodverfde Oscar-slokop zal worden, minder positief omdat de streamingdienst reclameblokken overweegt. En natuurlijk die vele series die er aankomen, in de steigers bij de Netflix-studio’s: een serie van (jawel) Resident Evil.



De Zuid-Afrikaans filmregisseur Neill Blokamp die je natuurlijk kent van District 9 en Chappie heeft groen licht gekregen voor een nieuwe Robocop. Robocop Returns heet die en bedoeling is dat het verhaal perfect aansluit bij de versie van Verhoeven uit 1987.



Michel Legrand, één van de boegbeelden van de soundtrackwereld, is op 86-jarige leeftijd overleden. Legrand kreeg drie Oscars en componeerde muziek voor de films van Agnès Varda, Jean-Luc Godard en Jacques Demy waaronder Les Parapluies De Cherbourg en Les Demoiselles De Rochefort.



Fans van Jay en Silent Bob mogen opgelucht adem halen, want Kevin Smith heeft aangekondigd dat er een vervolg in de maak is op Jay And Silent Bob Strike Back.



Ook Ron Howard gaat in zee met Netflix. Met het duizelingwekkende bedrag van 45 miljoen dollar mag hij de roman Hilbilly Elegy van J.D. Vance gaan verfilmen, scenarioschrijfster van dienst is Vanessa Taylor die we kennen van The Shape Of Water.



Met de carrière van Johnny Depp loopt het tegenwoordig voor geen meter. Normaal zou Depp de hoofdrol spelen in de remake van The Invisible Man, maar Universal heeft alles op alles gezet om Depp uit de cast te weren.




Recent nieuws van dezelfde bron