:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2019
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2019
Bron: Cinemien - Datum: 2019-06-28 - Geplaatst door: Werner
GOD ONLY KNOWS

In april brachten we God Only Knows uit in de bioscoop. De nieuwe film van Mijke De Jong, de regisseur van Layla M. en Joy, was een filmtheaterknaller met meer dan 25.000 bezoekers. Men kan binnenkort ook thuis genieten van dit intrigerende familieportret, want op 5 september brengen we de dvd van God Only Knows uit

Voor haar nieuwste speelfilm wist Mijke de Jong (Layla M., Joy) drie topacteurs te strikken. Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx zijn de protagonisten in een familiedrama rond de door al het wereldleed gekwelde broer Thomas. De Jong schetst een droogkomisch, wrang portret van een vijftiger die worstelt met zijn christelijke opvoeding en zijn verwanten. Opmerkelijk is het gebruik van de handheldcamera en splitscreen.

Nadat de depressieve Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje. Hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren.

Releasedatum: 5 september 2019
Regie: Mijke De Jong
Ondertiteling: Nederlands





RAFIKI

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”, maar Kena en Ziki hebben heel andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

De film Rafiki ging in Cannes in première en de release werd in het conservatieve Kenia verboden. Het lukte na veel actievoeren om de film een week in de bioscopen te vertonen.

Releasedatum: 5 september 2019
Regie: Wanuri Kahiu





DEVIL'S PIE - D'ANGELO

Devil's Pie - D'Angelo is een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D'Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement.

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D'Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven. Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D'Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D'Angelo eigenlijk is. Zij neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich mee brengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is...

Releasedatum: 5 september 2019
Regie: Carine Bijlsma