:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: THE MOTHMAN PROPECIES
PERSBERICHT: THE MOTHMAN PROPECIES
Bron: Universal - Datum: 2002-09-03 - Geplaatst door: Serge
Journalist John Klein verliest zijn vrouw in een eigenaardig auto-ongeluk. Haar laatste woorden: “Heb je het niet gezien?” blijven door zijn hoofd spoken. Wát heeft hij niet gezien? In zijn zoektocht naar de waarheid komt John Klein, meesterlijk neergezet door Richard Gere, terecht in Pleasant Point, een typisch Amerikaans voorstadje. Daar stuit hij op nog meer onverklaarbare gebeurtenissen en vreemde verschijnselen. Samen met agente Connie Parker (Laura Linney) probeert John het mysterie te ontrafelen. Tijdens hun onderzoek wordt langzaam maar zeker duidelijk dat Pleasant Point afstevent op een grote ramp... Kunnen John en Connie die voorkomen?

Angst voor het onbekende
The Mothman Prophecies is in de eerste plaats een film die de mens pakt op zijn grootste gebrek: de angst voor het onbekende. Immers, wat je ook probeert, op het onbekende krijg je geen grip. Daarom boezemt het ons ook zo’n angst in en laten we er vaak ons leven door leiden. Maar The Mothman Prophecies is ook meer! Mark Pellington, de regisseur van het bloedstollende Arlington Road, zet je ook aan het denken. Is er iets wat wij niet zien en dat toch ons leven beïnvloedt? Het blijft een open vraag...

The Mothman: een legende of een waar verhaal?
De ‘Mothman’ werd voor het eerst gezien op 12 november 1966, nabij Clendenin in West-Virginia. Toen vijf grafdelvers een kuil aan het graven waren, zagen ze een bruin, mensachtig wezen opvliegen en rakelings over hen heen scheren. Ze stonden aan de grond genageld. Ook andere getuigenissen bevestigden dat het niet om een vogel ging, maar eerder om een ‘mens met vleugels’. In diezelfde periode werd de ‘Mothman’ meermaals gesignaleerd, vaak in de buurt van Pleasant Point. Er kwam pas een eind aan de stroom van mysterieuze waarnemingen toen op 15 december 1967 de brug die Pleasant Point verbindt met Ohio, instortte. Een ramp waarbij 46 mensen het leven lieten. Sindsdien is de ‘Mothman’ een begrip voor heel wat mensen en kreeg hij ook heel wat aandacht in de media en de literatuur. In ‘The Mothman Prophecies’ wordt dit verhaal wellicht op de meest angstaanjagende wijze verfilmd. En de DVD extra’s zorgen voor nog meer suspens.

Release: huurdvd 17/09/2002 en koopdvd 17/10/2002
Genre: thriller
Regisseur: Mark Pellington
Cast: Richard Gere, Laura Linney, Will Patton, Debra Messing, Lucinda Jenney en Alan Bates
Duur: 120 minuten

DVD-specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS, Engels
Ondertiteling: Nederlands

DVD Extra’s:
• The search for The Mothman
• Featurette
• Interviews
• Trailers
• B-rolls
• Clip of the song ‘Half Light’