:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #27
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #27
Bron: DVD Info - Datum: 2020-08-03 - Geplaatst door: Didier
Terwijl het algemeen nieuws overspoeld wordt door de corona-tragedie proberen wij in Cineweetjes de nieuwtjes over film te verzamelen, ook al is het moeilijk om het niet over de pandemie te hebben want de hele economie kreunt onder het virus, en dus ook de filmwereld. Door het gebrek aan nieuwe titels zijn het de streamingdiensten die het goed doen, en soms krijgen ze alsnog een (kleine) bioscooprelease. Zo ziet het er (voorlopig) toch uit voor An American Pickle met Seth Rogen. De film zou alleen te zien zijn op HBO Max, maar wellicht zal hij ook de Britse zalen halen.
 


Disney+ maakte bekend dat ze werken aan een remake van The Right Stuff uit 1983 van Philip Kaufman die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Tom Wolfe. Het verhaal rond de zeven astronauten zou een televisieserie worden met o.a. Jake McDorman en Patrick J. Adams in de hoofdrollen.
 


Netflix lanceert dan weer een nieuwe film rond Sharkboy en Lavagirl die we in 2005 in de film van Robert Rodriguez leerden kennen. De kans is groot dat de rollen opnieuw door Taylor Lautner en Taylor Dooley zullen vertolkt worden.
 


Er wordt momenteel gewerkt aan Thor: Love and Thunder en volgens Taika Waititi zou de film wel eens heel romantisch kunnen worden. Of dat maar goed afloopt!
 


De top vijf van de meest bezochte films in de Amerikaanse cinema ziet er deze week wat vreemd uit: The Karate Kid, The Goonies en Jurassic Park. Slechts twee nieuwe films: de actiefilm The Big Ugly met Vinnie Jones en The Rental, het regiedebuut van Dave Franco.
 


Bij Netflix blijven ze niet bij de pakken zitten. Onlangs verscheen de tweede film uit The Kissing Booth-reeks, en in 2021 komt er al een derde film.
 


Jurassic World wordt een tekenfilmreeks. Vanaf 18 september kun je op Netflix Jurassic World: Camp Cretaceous zien. Steven Spielberg is één van de producers.
 


Bij de huidige discussie of racistische films zoals Gone With The Wind of The Birth Of A Nation heeft ook Spike Lee zijn zegje. In een interview met Barry Jenkins verklaarde Spike Lee dat dit soort films heel wat leugens bevatten en dat het daarom goed is om daar de aandacht op te vestigen.
 


Na The Man Who Killed Don Quixote ziet het er naar uit dat Terry Gilliam alweer een project moet laten schieten. Door de corona moet Gilliam waarschijnlijk ook Lunatic At Large vergeten. Het kortverhaal van Jim Thompson uit 1956 was één van de vele projecten waar Kubrick interesse voor had maar die nooit heeft kunnen realiseren.
 


Jordan Peele (de regisseur van Get Out en Us) begint binnenkort aan zijn nieuwste film voor Universal: Sinkhole. De titel dien je letterlijk te nemen want het gaat om een zinkgat in een tuin dat allerlei materiële dingen naar de vaantjes maakt en ze dan weer perfect maakt.
 


Binnenkort verschijnt Ratched op Netflix. Deze reeks is een prequel van One Flew Over The Cuckoo’s Nest en vertelt het verhaal van zuster Ratched die in de film vertolkt werd door Louise Fletcher. In de serie is dat door Sarah Paulson. Ook Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone en Vincent D’Onofrio zitten in de cast.
 


Luca Guadagnino gaat dan weer een film maken over Scotty Bowers die het onderwerp was van de documentaire Scotty And The Secret History of Hollywood. Scotty was een pooier die van de jaren veertig tot aan de jaren tachtig heel wat Hollywoodsterren van mannelijke hoeren voorzag. Het script wordt geschreven door Seth Rogen en Evan Goldberg.
 


Wie een abonnement heeft op Disney+ zal binnenkort kunnen kijken naar een reboot van Black Beauty. Kate Winslet mag de stem spelen van het zwarte paard.
 


Volgende zomer verschijnt Luca, de nieuwste van de Pixar-studio's. Het verhaal speelt zich af in Italië en gaat over een zeemonster dat bevriend raakt met een jongen.
 


Volgens Ron Howard komt er geen sequel op Solo: A Star Wars Story, maar op Disney+ zou er wel een televisiereeks rond Lando Calrissian in de maak zijn.
 


Er komt een nieuwe versie van The Witches, het boek van Roald Dahl, dat in 1990 al eens door Nicolas Roeg werd verfilmd. De regie ligt deze keer in handen van Spielberg-maatje Robert Zemeckis die we uiteraard van Back To The Future kennen.
 


Ook Jean-Claude Van Damme buigt voor Netflix, zijn nieuwste film The Last Mercenary wordt een exclusieve prent voor de stramingdienst. Regisseur David Charhon is al aan de opnames begonnen.
 


Of we het een goed idee vinden laten we in het midden, maar er komt een vijfde Scream-film. Oudgedienden David Arquette en ook Courteney Cox hebben reeds hun jawoord gegeven.
 


Ook dit idee lijkt allesbehalve aantrekkelijk: een musical van William Shakespeares Macbeth. Channing Tatum zou hiervoor een overeenkomst gemaakt hebben met de Amazon Studios.
 


We eindigen onze Cineweetjes met minder leuk nieuws. Op 25 juli overleed John Saxon. Saxon werkte met regisseurs zoals Blake Edwards, John Huston en Otto Preminger, maar het bleven meestal bij bijrollen. Het grote publiek kent hem vooral van Enter The Dragon met Bruce Lee en A Nightmare On Elm Street. 
 


Ook deze week in het lijstje der doden: Olivia de Havilland. De actrice werd 104 en werd wereldberoemd als Melanie Hamilton in Gone With The Wind. Andere beroemde films waarin de Havilland meespeelde zijn Hold Back The Dawn, The Snake Pit en The Adventures Of Robin Hood. Olivia de Havilland was ook de eerste vrouwelijke juryvoorzitter van het filmfestival van Cannes.
 


Op 31 juli overleed dan weer de Britse regisseur Alan Parker op zesenzeventigjarige leeftijd. Parker was de regisseur van o.a. Midnight Express, Mississippi Burning, Birdy, Bugsy, Fame, Pink Floyd – The Wall, Evita en The Commitments.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron