:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #36
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #36
Bron: DVD Info - Datum: 2020-10-05 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij onze nieuwste editie van Cineweetjes, uw wekelijks platform voor de Hollywood-roddels en allerlei weetjes die de cinefiel wakker houden. Laten we maar beginnen met hilarisch nieuws. Vin Diesel heeft wel een zeer originele manier gevonden om de stilte van de opnames van de tiende Fast & Furious-film te doorbreken. Diesel heeft namelijk een single opgenomen: Feel Like I Do en is te beluisteren via Spotify.



Steven Spielbergs productiehuis Amblin zal een serieversie maken van Akira Kurosawa’s klassieker Rashomon die te zien zal zijn op HBO Max. Naar verluidt zou de reeks de zegen van Kurosawa’s zoon Hisao hebben gekregen.
 



Wie nog meer series van superhelden wil heeft dezer dagen geen klagen. Disney+ plant een Marvel-reeks rond Nick Fury. De rol wordt gespeeld door Samuel L. Jackson die we als Fury voor het laatst zagen in Spider-Man: Far From Home.
 



Er komt een vervolg op American History X, en regisseur Tony Kaye koos voor de nogal belachelijke titel American History Y. Het verhaal zal zich afspelen in Afrika en in de hoofdrol zouden we Djimon Hounsou zien.
 



Arrow brengt in december twee cultklassier op UHD uit: de yakuza actiehorror Versus en de 90's horror-hit Tremors.
 



Nicolas Cage zou in The Flash de rol van Superman vertolken, en ook Michael Keaton als Batman zouden we er aan treffen. Weetje : Tim Burton was ooit van plan om Superman Lives te maken en Cage was toen in de running voor de rol van de man van staal.
 



Chris Hemsworth zal weer een film maken voor Netflix. Na Extraction die de meest bekeken originele Netflix-film tot nu toe is, zal Hemsworth in de sciencefictionfilm Spiderhead spelen en die wordt geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick die ook instonden voor Zombieland en Deadpool. De film gaat over twee veroordeelde criminelen die kans maken op strafvermindering als ze deelnemen aan medische experimenten.
 



De cast van de DC-superheldenfilm Black Adam wordt alsmaar indrukwekkender. Na Dwayne Johnson en Noah Centineo heeft nu ook Aldis Hodge die we kennen van The Invisible Man toegezegd.
 



M. Night Shyamalan heeft deze week bevestigd dat Old zijn nieuwste film zal worden en die is gebaseerd op de Franse graphic novel Sandcastle. In de cast noteren we al namen als Gael García Bernal en Eliza Scanlen.
 



Eens de coronacrisis uit de bioscopen is verdwenen mag je je verwachten aan een tsunami van Avatar-films. James Cameron kondigde eerder aan dat hij niet minder dan vier vervolgfilms op Avatar uit 2009 wilde maken, en ondanks een onderbreking zijn de opnames voor Avatar 2 afgerond. Men beweert zelfs dat men zo goed als klaar is met het derde deel.
 



Herinner je je nog de 80’s hit  Jeanny van Falco? Het nummer dat in 1985 voor heel wat ophef zorgde en naar verluidt zou gaan over een stalker die een zekere Jeanny wil ontvoeren en vermoorden. De Duitse openbare omroep MDR vond het in ieder geval interessant genoeg om er film over te maken: Jeanny, Das Fünfte Mädchen. Falco zal er in ieder geval niet bij zijn, want die overleed in 1998 na een ongeval met zijn terreinwagen.
 



Na het mislukken van The Sisters Brothers keert regisseur Jacques Audiard  die we ook kennen van Un Prophète en De Rouille Et D’os met Les Olympiades terug naar zijn Franse roots. Het scenario dat gebaseerd is op een serie kortverhalen van cartoonist Adrian Tomine wordt o.a. geschreven door Céline Sciamma die de arthousehit Portrait De La Jeune Fille regisseerde.



Trump kan blijkbaar niet veel op Hollywood rekenen. Dwayne Johnson is de zoveelste acteur die oproept om te stemmen voor Joe Biden en Kamala Harris.
 



Gift Of Pornographic Monkey To Vice Premiere Michael Pence To Make Benefit Recently Diminished Nation Of Kazakhstan. Het is een titel die je als Sacha Boren Cohen-fan beter uit het hoofd kan leren, want deze belachelijke zin is de titel van de nieuwe Borat-film geworden.
 



Droevig nieuws uit eigen land: de Belgische componist Frédéric Devreese overleed deze week  op 91-jarige leeftijd. Frédéric werd bekend als huiscomponist van André Delvaux, maar schreef ook soundtracks voor films van Marion Hänsel, Hugo Claus en Lieven Debrauwer.
 



Het is een magere troost, maar dit jaar is er toch een heel klein beetje Cannes, want van 27 tot 29 oktober komt er een mini-festival onder de naam 2020 Special Cannes waarbij vier films uit de officiële competitie zullen getoond worden : Un Triomphe van Emmanuel Courco, True Mothers van Naomi Kawase, Beginnings van Déa Kulumbegashvili en Les Deux Alfred van Bruno Podalydès.
 



Steven Soderbergh is terug in filmland. De regisseur werkt momenteel aan een nieuwe misdaadthriller No Sudden Move en de cast is fenomenaal indrukwekkend: Don Cheadle,David Harbour, Brendan Fraser, Benicio Del Toro, Jon Hamm en Ray Liotta. Ondertussen hebben Josh Brolin, Sebastian Stan, John Cena en George Clooney wel al laten weten dat ze er door corona-redenen niet zullen bijzijn.
 



Na een wielrenner te hebben gespeeld in The Racer, kruipt Matteo Simoni in de huid van een motorcrosser in Rookie, het speelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen. De film wordt op 16 december in de Belgische bioscoop verwacht en je zal er ook Veerle Baetens, Valentijn Braeckman, Stefaan Degand, Tibo Vandenborre en Bjarne Devolder in kunnen zien.
 



Barry Jenkins zal voor Disney de opvolger van de live action van The Lion King regisseren. Jenkins kennen we van de arthousehits Moonlight en If Beale Street Could Talk.
 



Regisseur Iain Softley loopt met plannen rond om een sequel op Hackers uit 1995 te maken, de film is te omschrijven als een prehistorische internetfilm met Angelina Jolie.
 



Terwijl we toch roddelen en speculeren, in zijn eigen filmpodcast Gremlins Strike Back vertelde Sven De Ridder dat het zijn droom is om de eerste Vlaamse policier Zaman van Patrick Lebon uit 1983 met Herbert Flack te remaken. En of we daar graag zouden zien!
 



Er zouden plannen zijn om van de spaghettiwestern remake A Fistful Of Dollars een tv-serie te maken, en dat onder het productiehuis Mark Gordon Pictures, het bedrijf dat kleppers als Speed, The Jackal en Saving Private Ryan onder haar hoede had. Gordon kocht de rechten op van Akira Kurosawa’s Yoyimbo, want de versie van Sergio Leone is uiteraard een remake van deze Japanse classic.
 



Binnenkort op blu-ray via het Eureka Classics label: Sleepwalkers uit 1992 van Mick Garris die ook de miniseries van The Stand en The Shining regisseerde. In deze Stephen King-adaptie zien we natuurlijk o.a. Mädchen Amick uit Twin Peaks. Ook op Eureka Classics in oktober: 976-EVIL, wat het regiedebuut is van Robert Englund is en die iedereen kent als Freddie Krueger uit de Nightmare On Elm Street-franchise. In de film zien we Stephen Geoffreys die bekend werd met zijn rol in Fright Night. In november en december volgen maar liefst vijf blu-ray’s: The Painted Bird van Vaclav Marhoul die onlangs te zien was tijdens Filmfest On Tour, Inner Sanctum Mysteries wat een vijfdelige boxset is van Lon Chaney Jr., Hell And High Water en House Of Bamboo van Sam Fuller en een re-release van de Once Upon A Time In China-trilogie.
 



Alles keert terug. Niet alleen Frank Vandenbroucke, maar ook Firestarter van Stephen King als film. In 1984  hadden we er al één met Drew Barrymore, en nu heeft Blumhouse bevestigd dat ze de remake voor haar rekening zal houden. In de regiestoel zou oorspronkelijk Fatih Akin (jawel van Gegen Die Wand) zitten, maar die is nu vervangen door Keith Thomas, de regisseur van de horrorfilm The Vigil. Zac Efron speelt één van de hoofdrollen.
 



Ondanks corona zijn het drukke tijden voor de Britse regisseur Ben Wheatley. Vanaf 21 oktober kunnen we via Netflix zijn nieuwste film Rebecca zien en afgelopen zomer heeft hij ook een nieuwe horrorfilm gemaakt. Zijn volgende film wordt een sequel op Tomb Raider met alweer Alicia Vikander.
 



Deze week overleed actrice Helen Reddy in Los Angeles. Reddy was ook een feministische zangeres, maar in de filmwereld onthouden we haar vooral van Airport 1975 en de originele Disney-fim Pete's Dragon.
 



In een brief die o.a. ondertekend werd door Michaël Roskam, Christopher Nolan, Pedro Almodóvar, Wes Anderson, James Cameron, Luca Guadagnino, Rian Johnson, Christopher Nolan, Martin Scorsese, Denis Villeneuve, Zack Snyder, Steven Soderbergh, Taika Waititi en vele anderen wordt overheidssteun voor de Amerikaanse bioscopen gevraagd. 93 procent van de Amerikaanse bioscopen  hebben meer dan 75 procent verlies hebben geleden in het tweede kwartaal van 2020 en als dat zo doorgaat dan zou 69 procent van de kleine en middelgrote bioscopen verplicht zijn om het faillissement aan te vragen of om permanent te sluiten. Ondertussen laat men noteren dat AMC, de grootste bioscoopketen ter wereld, op het randje van het faillisement staat.
 



Jamie Foxx zal net als in The Amazing Spider-Man 2 de rol van de vilain Electro spelen in de derde Spider-Man-film. Naast Tom Holland doen ook Zendaya, Marisa Tomei, Jacob Batalon en Tony Revolori weer mee.
 



Miramax wil van Guy Ritchie’s The Gentlemen een miniserie maken en die zou door de Britse regisseur geregisseerd worden. Eerst wil Guy Ritchie wel Wrath of Man en Five Eyes
met Jason Statham afmaken.
 



We durven het bijna niet meer te schrijven maar Warner Bros. heeft aangekondigd dat de remake van The Witches vanaf 16 december te zien is in de Belgische bioscoop. Opmerkelijk, de film die geregisseerd werd door Robert Zemeckis met in de cast Anne Hathaway, Stanley Tucci en Chris Rock komt in de VS exclusief op HBO Max.
 



Het ziet er niet goed uit voor Harvey Weinstein. De Miramax-producer heeft reeds een celstraf van drieëntwintig jaar aan zijn broek voor aanranding en verkrachting, en nu moet hij ook in Los Angeles voor de rechtbank verschijnen waardoor hij in totaal een celstraf van honderdveertig jaar zou kunnen krijgen, levenslang dus.
 



Rick Moranis, Louis Tully uit Ghostbusters, kreeg deze week zonder reden tijdens een ochtendwandeling in New York een vuistslag in het gezicht waardoor de acteur medische hulp nodig had voor zijn hoofd, rug en rechterheup.
 



Podcasts zijn helemaal in. Dezer dagen kun je o.a. via Spotify luisteren naar Bond In Context: een officiële James Bond-podcast van zes afleveringen met No Time to Die-regisseur Cary Fukunaga, Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Jeffrey Wright en Naomie Harris, producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli en Billie Eilish. In de eerste aflevering die nu online staat kun je al iets van de Hans Zimmers No Time to Die-score horen. Maar goed, het nieuws van de week mag misschien dan wel een Vivaldi-regering of een Amerikaanse windbuil in quarantaine zijn, wij onthouden vooral dat bioscooprelease van No Time To Die uitgesteld is naar april 2021. Wij zeggen tot volgende week en dan bevinden we ons in Filmfest Gent-modus want dat gaat van 13 oktober van start. 

 



Recent nieuws van dezelfde bron