:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #46
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #46
Bron: DVD Info - Datum: 2021-01-11 - Geplaatst door: Didier
Na een korte kerststop en het verwerken van onze eindejaarslijstjes is Cineweetjes er weer opnieuw om je wekelijks te bestoken met een flinke portie filmnieuws. Uiteraard wenst de DVDInfo-redactie iedereen een goed jaar toe, en wat ons betreft één met vooral veel filmplezier. Voor Roger Deakins kan het jaar alvast niet beter beginnen, want de befaamde DOP’er wordt binnenkort door koningin Elizabeth II tot ridder geslagen en moet daarna volgens de regels voortaan worden aangesproken als Sir Roger Deakins.



Tom Hanks moest vorig jaar een pauze inlassen omdat hij één van de eerste Hollywood-sterren was die het coronavirus kreeg, maar hij is ondertussen weer volop aan de slag als Elvis’ manager Colonel Tom Parker. Tom Hanks is immers één van de castleden voor de langverwachte Baz Luhrmanns Elvis Presley-film.



De volgende film van Spike Lee zou wel eens een boksfilm kunnen worden, en dat heeft alles te maken met een belofte die hij deed aan Budd Schulberg die de boksroman The Harder They Fall schreef. Budd Schulberg werkte ook aan een filmscript (Save Us, Joe Louis) en gaat over de vriendschap tussen twee wereldkampioenen bij de zwaargewichten Joe Louis en Max Schmeling. Budd die stierf op 98-jarige leeftijd vroeg Lee regelmatig of hij het script wilde verfilmen, en nu vindt de regisseur dat de tijd ervoor rijp is.



Tof nieuws uit eigen land, want Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben met Bad Boys For Life de succesvolste film van 2020 aan de Amerikaanse box-office gemaakt. In de top vijf vind je verder 1917, Sonic The Hedgehog, Jumanji: The Next Level en Star Wars: The Rise Of Skywalker. Opmerkelijke vaststelling, geen Tenet.




De huidige Amerikaanse box-office wordt als verwacht aangevoerd door Wonder Woman 1984, maar naast slechte kritieken brengt de film in zijn tweede week ook slechts 5,5 miljoen dollar op. De reden is natuurlijk dat 60 procent van de Amerikaanse bioscopen gesloten zijn en dat veel Amerikanen de film op HBO Max hebben bekeken. In de top vijf van deze week zitten nog The Croods: A New Age, News Of The World, Monster Hunter en Fatale.



In maart verschijnen drie nieuwe titels via Criterion UK op Blu-ray: Kagemusha van Akira Kurosawa en twee Albert Brooks-titels: Lost In America en Defending Your Life.



Het eerste vreemde bericht van dit jaar komt van Tanya Roberts. Net na nieuwjaar werd bekendgemaakt dat de gewezen Bond-girl uit A View To A Kill, Midge Pinciotti uit That '70s Show en één van de originele Charlie’s Angels overleden zou zijn. Maar dat werd later ontkend omdat haar vriend te vroeg conclusies trok. Desalniettemin overleed de ster uit The Beastmaster en Sheena: Queen Of The Jungle de dag nadien.



Ook de actrice Barbara Shelley haalde 2021 niet. De Hammer-legende stierf op 88-jarige leeftijd aan het coronavirus en werd bekend van haar rollen in films als Blood Of The Vampire. The Gorgon, Dracula, Prince Of Darkness en Rasputin, The Mad Monk. Shelley was ook regelmatig te zien in Doctor Who.



Een filmfestival voor jou alleen? Het kan! Via het Göteborg Film Festival kan je de kans krijgen om de selectie te bekijken in een vuurtoren op het afgelegen Zweedse eiland Pater Noster. Er is maar één winnaar en die krijgt één week de tijd. Voorwaarde is wel dat hij, zij of hun achteraf verslag uitbrengen van de films. En wellicht dat je Zweeds kan...



Steven Soderbergh trekt zich minder en minder aan van de Hollywood-wetten. Op zijn eigen website Ext765 (https://extension765.com/) kun je zijn eigen Butcher’s Cut van Heaven’s Gate van Michael Cimino uit 1979 zien. Op diezelfde site zou je binnenkort ook een boxset met zeven van zijn films kunnen kopen met daarin een nieuwe cut van Kafka en ingekorte versies van Schizopolis en Full Frontal.



Alex Garland die reeds Ex Machina en Annihilation maakte, heeft een script klaar voor een derde film: Men. De film komt uit bij A24 en in de hoofdrollen zien we waarschijnlijk o.a. Jessie Buckley die uitblonk in de nieuwe Kaufman-film I’m Thinking Of Ending Things en Rory Kinnear die de MI6-stafchef Bill Tanner speelt in de James Bond-films.



Please Release Me is een initiatief van KASKcinema, kunstencentrum BUDA, De Cinema, Cinema ZED, The Roxy Theatre en CINEMA RITCS die online voor een gratis vertoning bij je thuis zorgen. Binnenkort staat Fellini Degli Spiriti op het programma, een documentaire van Anselma dell’Olio over Federico Fellini. Je kan hem van 18 tot 22 januari 2021 bekijken via https://pleasereleaseme.be/



Barry Hay ken je waarschijnlijk wel als de zanger van de Nederlandse band Golden Earring. De inmiddels 72-jarige popster vertelde in een interview dat hij nog graag eens de hoofdrol zou willen spelen in een film, en dan nog wel als een slechterik. Barry sprak al eens de stemmen in voor de Nederlandse versies van All Dogs Go To Heaven, FernGully: The Last Rainforest en Rock-A-Doodle. Hij speelde ook al eens een bijrol in de Nederlandse arthousefilm Exit en was ook te zien als zichzelf in An Amsterdam Tale met Sylvia Kristel.



Guy Ritchie is bezig aan de opnames van een nieuwe spionage-thriller met Jason Statham. De film heet Five Eyes en gaat over een spionagegroep die de verkoop van een dodelijk nieuw wapen moet zien te voorkomen. Naast Statham zullen ook Cary Elwes en Aubrey Plaza in deze film te zien zijn.



Bij Ladbrokes kun je op zowat alles gokken. Momenteel verwedden mensen die te veel poen hebben hun geld op wie de nieuwe James Bond zal worden. Tom Hardy en James Norton zijn nog altijd de favorieten, maar sinds kort staat ook Regé-Jean Page uit de Netlix-reeks Bridgerton in de top 10.



F9 aka de negende Fast & Furious-film is volledig klaar, maar staat nu geprogrammeerd voor 28 mei. Wat er ook gebeurt, wil producent en hoofdrolspeler Vin Diesel dat de film een bioscooprelease krijgt. Volgens de man is zijn film één van de redenen om uit te kijken naar de heropening van de bioscoopzalen.



Ian McKellen heeft zijn volledige steun geuit aan Elliot Page die onlangs aankondigde dat hij transgender is. Meer zelfs, Kellen die als Magneto in X-Men: The Last Stand en X-Men: Days Of Future Past samen met Page speelde biedt zijn excuses aan. McKellen die zelf homo is, is heel teleurgesteld in zichzelf dat hij niet eerder besefte waarom Elliot Page moeite had om op de set te communiceren.



We gaan eruit met nieuws over Cannes. Artistiek directeur Thierry Frémaux bevestigde dat het festival van Cannes dit jaar op de één of andere manier zal doorgaan, maar in plaats van mei wordt dit voorlopig zo goed als waarschijnlijk de tweede helft van juni of de tweede helft van augustus.



UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron