:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #47
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #47
Bron: DVD Info - Datum: 2021-01-18 - Geplaatst door: Didier
De tweede Cineweetjes van 2021 en meteen minder goed nieuws, want de Britse regisseur Michael Apted overleed deze week op 79-jarige leeftijd. Apted was van 2003 tot 2009 de voorzitter van de Directors’ Guild of America en hoewel geen echte bekende naam bij het grote publiek, heeft de cineast toch heel wat blockbusters op zijn cv-staan waaronder de James Bond-film The World Is Not Enough met Sophie Marceau, de biopic Coal Miner’s Daughter met Sissy Spacek , het apendrama Gorilla’s In The Mist en Nell met Jodie Foster.



De Franse cineaste Claire Denis is momenteel bezig met drie (!) films. Ten minste dat denkt men toch. Allereerst is er de reeds aangekondigde Radioscopie die zich afspeelt in de Franse radiowereld. Maar samen met Juliette Binoche, Vincent Lindon en Gregoire Colin werkt ze ook aan een film met de titel Fire, ofschoon er verwarring is of dit nu een andere film is of dat gewoon een andere titel is voor Radioscopie. In april zou Denis ook beginnen aan de opnames van The Stars At Noon met Robert Pattinson (met wie ze eerder High Life deed) en Margaret Qualley, de ontdekking uit Once Upon A Time In Hollywood.



Sylvester Stallone is ondertussen wel al 74, maar dat weerhoudt hem niet om in de huid van een superheld te kruipen. Binnenkort is Sly te zien als een superheld in de film Samaritan. De film wordt geregisseerd door Julius Avery die eerder al het matige Overlord maakte.



De Vlaamse cinema kan met de huidige covid-crisis best wel een steuntje gebruiken en daar probeert men bij Canvas iets aan te doen. Naar aanleiding van de uitreiking van de Ensors op 23 januari 2021 in Kursaal Oostende besteedt Canvas extra aandacht aan lokaal geproduceerde films, documentaires en series. Vanaf 18 januari komt er op Canvas vijf dagen aan een stuk via VRTNU een online talkshow met Michaël Pas die gasten uit de Vlaamse tv- en filmsector ontvangt zoals Koen de Bouw, Kevin Janssens, Kaat Beels, Jessica Woodworth, Ish Ait Hamou, Inès Eshun, Angelo Tijssens en Jan Verheyen. Op zaterdag 23 januari zal Cinema Canvas Het Gala van de Ensors uitzenden. In datzelfde weekend zal Canvas en Een ook een heleboel Vlaamse films uitzenden waaronder Façades, ZagrosUrbanus De VuilnisheldBlack en Sprakeloos. Bovendien zul je vanaf 18 januari via VRT NU verschillende films en documentaires online kunnen bekijken.



Mooi nieuws voor wie wat oude klassiekers wil ontdekken. Universal heeft namelijk besloten om via Universal het YouTube-kanaal Fear: The Home of Horror te lanceren waarin je elke week een paar titels gratis kan bekijken. Alles start vanaf 15 januari en in de selectie vind je DraculaThe Mummy, FrankensteinBride Of FrankensteinThe Invisible ManThe Wolf Man en Abbott And Costello Meet Frankenstein.



Als eerder gezegd zal Marvel binnenkort Blade introduceren in het MCU-universum. We weten nu al dat Mahershalla Ali de opvolger wordt van Wesley Snipes. Onlangs verscheen op Snipes zijn Twitter-account de zin “I am Blade … forever” waarmee gespeculeerd wordt dat Snipes wel eens zou kunnen terugkeren in de nieuwe franchise.



Marion Ramsey is op 73-jarige leeftijd overleden. Wie, zegt u? Wel, Marion vertolkte Laverne Hooks de vrouw met het piepstemmetje uit de zes Police Academy-films. Eerder overleden al David Graf (Tackleberry), Bubba Smith (Hightower) en George Gaynes (Commandant Lassard). Er is ooit sprake geweest van een soort van reünie-film, maar dat lijkt met de dag minder en minder mogelijk.



Geen verandering in de Amerikaanse box-office, want die wordt nog steeds aangevoerd door Wonder Woman 1984 en bracht afgelopen week 3 miljoen dollar op. De Warner-film wordt achterna gezeten door The Croods: A New AgeNews Of The WorldMonster Hunter en Fatale. Opvallend is dat nu al blijkt dat Wonder Woman 1984 een groter verlies zal lijden dan Tenet.



Geloof het of niet, maar insiders beweren dat de release van No Time To Die opnieuw is uitgesteld van april naar november dit jaar. Door de verschuiving van de nieuwe Bond-film komen ook de maart- en april-releases van The King’s ManMorbiusA Quiet Place Part II en Last Night in Soho in het gevaar.



Het nieuwste project van Danny Boyle wordt Pistol, een miniserie over de Britse punkband Sex Pistols. In de rollen zien we Toby Wallace als Steven Jones. Anson Boon speelt Johnny Rotten, Louis Partridge vertolkt de rol van de bassist Sid Vicious en Jacob Slater speelt drummer Paul Cook. Sydney Chandler kruipt dan weer in het vel van Chrissie Hynde; de zangeres van The Pretenders.



Ben Affleck kruipt opnieuw in de regisseursstoel. Voor Disney gaat hij de populaire fantasy-/young adult-boekenreeks Keeper Of The Lost Cities van Shannon Messengers regisseren. De reeks gaat over een 12-jarig meisje met telepathische krachten. Affleck gaat ook een film maken over de Belgische kolonisatie van Congo.



Ook Darren Aronofsky werkt aan een nieuwe film. Voor A24 gaat hij The Whale draaien dat gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk van Samuel D. Hunter en gaat over een extreem zwaarlijvige kluizenaar die weer contact probeert op te nemen met zijn dochter. De hoofdrol zal vertolkt worden door Brendan Fraser.



Ook in 2021 wordt alles een beetje meer Netflix. De zender kocht onlangs de thriller The Woman In The Window van Disney en de animatiefilm Wish Dragon van Sony op. Volgens Scott Stuber, het hoofd van Netflix Original Films zal dat de trend zijn van de komende maanden.



Ook de nieuwste van Chris Pratt, The Tomorrow War met Chris Pratt, wordt waarschijnlijk verkocht aan een streamingdienst. De film is het live-action debuut van Chris McKay die de Lego Movie regisseerde.



Een bericht dat nu pas binnenloopt en waarmee we Cineweetjes afsluiten. Vorig jaar overleed op 29 december actrice Jessica Campbell op 38-jarige leeftijd. Ze heeft al een tijdje het acteren opgezegd om dokter te worden, maar ze werd beroemd in Election waar ze één van de concurrenten van Tracy Flick (Reese Witherspoon) was om voorzitter van de studentenraad te worden.


Recent nieuws van dezelfde bron