:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #51
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #51
Bron: DVD Info - Datum: 2021-02-15 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe editie van Cineweetjes en laten we maar meteen van wal steken met leuk Belgisch filmnieuws. Jean-Pierre en Luc Dardenne hebben hun nieuwe film aangekondigd, en dat wordt Tori Et Lakita en gaat over twee jongeren die alleen van Afrika naar België zijn gereisd. Een typisch Dardenne-onderwerp dus!



Criterion UK heeft zijn Blu-ray-titels voor april aangekondigd: Charulata van Satyajit Ray, Secrets & Lies van Mike Leigh en de Wes Anderson-classic The Darjeeling Limited.



Ook nieuws uit België, maar minder leuk is het bericht dat deze week de Vlaamse regisseur Patrick Lebon op 81-jarige is leeftijd overleden. Lebon maakte naast Hellegat en de Gaston en Leo-film De Paniekzaaiers ook Zaman en die wordt beschouwd als de eerste Vlaamse politiefilm en inspireerde onder meer Erik Van Looys De Zaak Alzheimer.



Chloé Zhao die vorig jaar volop in de kijker liep met het gelauwerde Nomadland en daarmee als eerste Aziatische regisseuse een Golden Globe-nominatie kreeg, gaat een Dracula-film maken voor Universal. Naar verluidt wordt het een futuristische scifi-western.



Ook Christopher Plummer is van ons heengegaan, en dat op 91-jarige leeftijd. Zijn meest bekende rol is die van Captain von Trapp in The Sound Of Music. Plummer won een Oscar voor Beginners en werd ook genomineerd voor The Last Station en All The Money In The World. Andere bekende films met Plummer zijn Malcolm XInside Man, Twelve MonkeysThe Imaginarium Of Doctor ParnassusThe Man Who Would Be King en onlangs nog Knives Out.



Michelle Williams gaat opnieuw samenwerken met regisseur Todd Haynes. Het zal de derde keer zijn, want eerder deed ze dat voor I'm Not There en Wonderstruck. Deze keer wordt het een biopic over jazz-zangeres Peggy Lee die wereldberoemd werd met de hit Fever.



HBO heeft een docureeks klaar over de relatie tussen regisseur Woody Allen en actrice Mia Farrow. Allen Vs. Farrow. Allen en Farrow vormden twaalf jaar lang een koppel tot Allen een affaire met Farrows adoptiedochter Soon-Yi Previn begon en hij door zijn adoptiedochter Dylan Farrow van seksueel misbruik werd beschuldigd. De reeks zou zich vooral baseren op audiomateriaal en interviews met Mia Farrow en Dylan Farrow. One side of the story?



Pech voor Jennifer Lawrence. De actrice liep lichte verwondingen op toen er door een geplande explosie glasscherven in het rond vlogen tijdens de opnames van Don't Look Up die geregisseerd wordt door Adam McKay. Haar tegenspeler Timothée Chalamet bleef ongedeerd. Door het ongeval worden de opnames voor een tijdje stilgelegd.



The Man Who Fell to Earth
, de film van Nicolas Roeg met David Bowie die daarin een buitenaards wezen vertolkt en die op de aarde landt wordt nu een reeks. De rol van Bowie zal gespeeld worden door Chiwetel Ejiofor. De reeks zal te zien zijn op de nieuwe streamingdienst Paramount+.



Giuseppe Rotunno. De naam zal de meeste niets zeggen, maar toch was hij de gerenommeerde DOP'er die acht keer samen gewerkt heeft met Federico Fellini waaronder de classics SatyriconRoma en Amarcord. Deze week overleed de Italiaan op 97-jarige leeftijd. Hij werkte ook aan drie films van Luchino Visconti, maar ook met Pier Paolo Pasolini, Vittorio De Sica en Dario Argento. Hij kreeg ook een Oscarnominatie voor Bob Fosse's All That Jazz.



Jan Verheyen gaat voor A Team Productions (van Patser en Torpedo) een miniserie maken. Op welke zender het zal komen, weten we nog niet, maar wel dat het om een verfilming van Het Boek Daniel van Chris De Stoop gaat. De opnames zouden in het najaar van 2022 van start gaan en gaat over het waargebeurde verhaal van de roofmoord op een bejaarde.



Ook al was het dit jaar on-line te doen heeft het International Film Festival Rotterdam zijn winnaars bekend gemaakt. De Tiger Award gaat naar het Indische drama Pebbles van Vinothraj P.S. De Special Jury Awards gingen naar de coming-of-age-film I Comete – A Corsican Summer wat het regiedebuut van de Franse regisseur Pascal Tagnati is en naar Looking for Venera van de Kosovaar Norika Sefa. De VPRO Big Screen Award werd gewonnen door The Dog Who Wouldn't Be Quiet van Ana Katz.



Eli Roth is momenteel bezig aan de gameverfilming Borderlands en na Cate Blanchett en Kevin Hart, heeft hij nu ook Jamie Lee Curtis aan de cast toegevoegd.



De nieuwe film van Paul Verhoeven Benedetta is wel klaar, maar hij zou graag de film in Cannes voorstellen, en dat is een probleem. Nu al zijn er speculaties dat het festival zal doorgaan in augustus, maar er zijn nu al geruchten bezig dat het evenement mogelijks pas in het najaar zal doorgaan. Benedetta gaat over Benedetta Carlini (Virginie Efira), een non die in de 17de eeuw een relatie met een vrouw begon.



Films over corona. Ze komen er, en één daarvan is The Bubble van Judd Apatow en die zal te zien zijn op Netflix. Apatow kan op een heuse sterrencast rekenen. Deze namen zijn nu al present: Karen Gillan, Pedro Pascal, Maria Bakalova, David Duchovny, Leslie Mann en Iris Apatow.



Hard nieuws voor de animatiestudio Blue Sky die onder andere de Ice Age-franchise bedacht. De studio die Disney van 20th Century Fox overnam is door de financiële crisis van de corona opgedoekt. Disney vindt het zinloos om naast Pixar en Disney Animation nog een derde animatiestudio te beheren. Hierdoor is de animatiefilm Nimona geschrapt.



Takeshi Kitano gaat met Neck nog een nieuwe samoeraifilm maken, en dat zal mogelijks met Ken Watanabe zijn. De film is wat geïnspireerd op Akira Kurosawa's Seven Samurai en is gebaseerd op Kitanos eigen roman die in 2019 verscheen.



We gaan er deze week uit met droevig nieuws. De legendarische scenarist Jean-Claude Carrière is deze week op 89-jarige leeftijd overleden. De man schreef zo'n 60 scenario's waaronder echte classics als La Piscine, Die Blechtrommel, The Unbearable Lightness Of Being, Cyrano De Bergerac en de Buñuel-meesterwerken Le Charme Discret De La Bourgeoisie, Cet Obscur Objet Du Desir en Belle De Jour.


Recent nieuws van dezelfde bron