:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #53
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #53
Bron: DVD Info - Datum: 2021-03-02 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe editie van Cineweetjes en laten we maar beginnen met zeer leuk nieuws. Studio Canal laat immers weten dat er een derde deel in de Paddington-reeks komt. Wel zal hij deze keer niet geregisseerd worden door Paul King, wel blijft hij de executive producer.



Ook Tim Burton zwicht voor Netflix. Hij zal de reeks Wednesday regisseren en dat is gebaseerd op het gelijknamige personage uit The Addams Family-series- en –films die onder meer vertolkt werd door Christina Ricci. Naar verluidt wordt de reeks een coming-of-age-verhaal en ze zal uit acht afleveringen bestaan.



Hora is op 80-jarige leeftijd overleden. Hora was de DOP’er van heel wat films van regisseur Joe Dante en werkte mee aan de twee Gremlins-films. Ook voor The Howling, Explorers, Matinee, It’s A Good Life en het Dante-deel van The Twilight Zone: The Movie. Hora maakte ook de videoclip van Smooth Criminal van Michael Jackson.



Nieuws die je niet wil horen. Als er in juli nog steeds een mondmaskerplicht geldt in Frankrijk tijdens grote openbare evenementen, dan wil festivaldirecteur Thierry Frémaux het filmfestival van Cannes nu al uitstellen naar de herfst.



Matthias Schoenaerts heeft nog maar eens een prachtig hoofdstuk in zijn Hollywood-verhaal: hij mag de hoofdrol vertolken in een tv-bewerking van Sergio Corbucci’s cultwestern Django.



Gareth Evans die internationaal doorbrak met The Raid gaat na zijn horrorfilm Apostle opnieuw samenwerken met Netflix. Meer zelfs, de man heeft een deal getekend om de komende jaren exclusief films voor de streamingdienst te gaan produceren en regisseren. De eerste film die je mag verwachten is de actiethriller Havoc met Tom Hardy.



Nog meer Netflix-nieuws. Regisseur Paul Feig gaat samen met Charlize Theron en Kerry Washington de young adult-roman The School For Good And Evil van Soman Chainani verfilmen. De film speelt zich af in het decor van toverscholen.



Dit lijkt ons ook wel een leuke om in het oog te houden. Edgar Wright liet weten dat hij van plan is om Stephen Kings roman The Running Man te verfilmen. En als dat je bekend in de oren zal klinken, dan is dat uiteraard omdat er in 1987 al een verfilming was met Arnold Schwarzenegger.



En over remakes gesproken! Er komt er ook één van de Zuid-Koreaanse zombiehit Train To Busan. New Line en producer James Wan hebben Timo Tjahjanto aangesteld als regisseur, de man maakte eerder de martial arts-films Headshot en The Night Comes For Us.



De Hongkongse acteurs Tony Chiu-Wai Leung en Andy Lau waren steeds met elkaar te zien in de Infernal Affairs-films (en waarop Martin Scorsese’s The Departed is gebaseerd), en jaren later zijn ze opnieuw herenigd voor de film Goldfinger. Ondanks zijn titel heeft de film niets te maken met James Bond maar gaat het om een succesvol Hongkongs bedrijf dat in 1983 na beschuldigingen van fraude en moord ten onder ging.



In de Amerikaanse box-officelijst staat The Croods: A New Age nu al voor de dertiende week nummer één. Alles ziet er naar uit dat de animatiefilm op weg is om de succesvolste film aan de Amerikaanse box-office tijdens de coronacrisis te worden, en scoort nu bijna evenveel als Tenet. In diezelfde top tien zien we The Little Things, Judas And The Black Messiah en het bejubelde Nomadland.



Nieuws uit het kamp van Please Release Me, het initiatief van KASKcinema (Gent), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), De Cinema (Antwerpen), Cinema ZED (Leuven), The Roxy Theatre (Koersel) en CINEMA RITCS (Brussel), om films gratis online te volgen. De volgende keuze is Atlantis uit 2019, Oekraïense film van Valentin Vasjanovitsj. Die is vanaf 22 tot 26 maart 2021 te zien op de www.pleasereleaseme.be en speelt zich af in het Oost-Oekraïne van 2025, na een oorlog tussen het Oekraïense regeringsleger en door Rusland gesteunde separatisten.



We willen er ons niet over uitspreken, maar de docureeks Allen V. Farrow die uitgezonden wordt op HBO stellen de regisseur in een allesbehalve positief daglicht. Men gaat zelfs zo ver dat kijkers eisen dat de streamingdienst Broadway Danny Rose, Radio Days, September, Another Woman, Shadows And Fog en Scoop van de streamingdienst verwijderen. HBO Max gaat echter niet op deze eis in.



Recent nieuws van dezelfde bron