:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #54
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #54
Bron: DVD Info - Datum: 2021-03-10 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij alweer een nieuwe aflevering van Cineweetjes. Waarom niet meteen de titel van de nieuwe Spiderman-film verklappen? Deze zal Spider-Man: No Way Home gaan heten en komt (normaal) in december in de zalen.



Sacha Baron Cohen liet weten dat er geen derde Borat
-film komt. Niet alleen vindt hij dat het idee opgebrand is, maar het is ook veel te gevaarlijk geworden. In een interview vertelde hij dat hij voor de tweede film geregeld een kogelvrije vest moest dragen. De belangrijkste reden voor Cohen om de tweede Borat toch te maken was om Donald Trump een hak te zetten.



Dat de bioscoopwereld er binnenkort volledig anders zal uitzien staat nu al zo goed als vast. Kinepolis wil namelijk films van streamingdiensten als Netflix op het grote scherm vertonen, net zoals men dat in Luxemburg en Spanje doet. Ook opmerkelijk is dat Kinepolis van plan is om zijn zalen voor privévertoningen te verhuren, en dat voor groepen van minimum tien personen.



Regisseur Paul W.S. Anderson die we kennen van Resident Evil gaat het kortverhaal In The Lost Lands van Game Of Thrones-auteur George R.R. Martin verfilmen. In de hoofdrollen zullen we Dave Bautista en, hoe kan het ook anders, zijn echtgenote Milla Jovovich zien.



Het Gentse Made in China Festival gaat dit jaar zoals verwacht online door. Van 17 tot en met 31 maart kan je via het platform Cinema bij je thuis van Lumière kiezen uit nieuwe Chinese films, kortfilms en docu’s.



Het klikt duidelijk goed tussen HBO Max en Steven Soderbergh. In november 2020 was er al Let Them All Talk en binnenkort verschijnt No Sudden Move, en nu al plant de filmmaker een derde film voor de streamingdienst. De film zal KIMI heten en is met Zoe Kravitz in de hoofdrol.



Neill Blomkamp spreekt al jaren over een sequel op District 9 en deze week kondigde de filmmaker op Twitter aan dat hij momenteel aan het script van District 10 werkt.



Zucht, er komt alweer een reboot van Superman. Warner en Bad Robot plannen een nieuwe film en men heeft aan Ta-Nehisi Coates gevraagd om een script te schrijven, deze schreef ook Black Panther- en Captain America-comics voor Marvel. Er zou ook naar een nieuwe Superman-acteur worden gezocht.



George Clooney en Julia Roberts waren al samen te zien in Ocean’s Eleven, Confessions Of A Dangerous Mind en Money Monster en nu zijn de twee opnieuw herenigd voor de romcom Ticket To Paradise. De film wordt geregisseerd door Ol Parker van The Best Exotic Marigold Hotel, Mamma Mia! en Here We Go Again.



Na Band Of Brothers en The Pacific zullen Steven Spielberg en Tom Hanks als producers opnieuw aan een derde miniserie over de Tweede Wereldoorlog werken: Masters Of The Air. Onder de hoofdrolspelers zitten Austin Butler (Once Upon A Time In Hollywood) en Callum Turner (Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald).



The Terminator komt terug. Op Netflix en dan nog wel als animatiereeks, het is een coproductie van Skydance, Netflix en Production I.G. wat de studio is van de Ghost In The Shell-series en -films.



Dit is wel leuk. The Amusement Park van George A. Romero werd jaren lang verloren gewaand, maar hij is onlangs teruggevonden en wat meer is: de film krijgt in de zomer van 2021 een 4K-restauratie en een streamingrelease op het horrorkanaal Shudder.



De grote hit in de Amerikaanse box-office is deze week Tom And Jerry die 12,5 miljoen dollar opbracht en daarmee de verwachtingen ruimschoots heeft ingelost. Op twee staat nu The Croods: A New Age en we noteren verder nog The Little Things, Wonder Woman 1984 en Judas And The Black Messiah.



Op zondag 28 februari werden de Golden Globe Awards uitgereikt. De organisatie kreeg heel wat kritiek te slikken omdat er geen zwarte leden in de organisatie zitten. Voorzitter Meher Tatna belooft om er werk van te maken en wij onthouden vooral dat Chloé Zhao niet alleen beste regisseuse werd, maar ook met Nomadland de beste film maakte volgens de Golden Globe Awards. De tweede Borat werd bekroond met de beste komedie en Sacha Baron Cohen als beste acteur. Andra Day werd beste actrice voor The United States Vs Billie en Soul kreeg twee prijzen: die van de beste animatiefilm en beste originele score die geschreven werd door Trent Reznor, Atticus Ross en Jon Batiste. Voor de televisie viel vooral The Crown in de prijzen.



Begrijpen wie begrijpen kan. Door de coronacrisis was AMC, de grootste bioscoopketen ter wereld, op het nippertje ontsnapt aan een faillissement en werden heel wat personeelsleden van de bioscoopketen ontslagen. Omdat CEO Adam Aron er toch in slaagde om het hoofd boven water te houden krijgt de lieve man zo maar eventjes een bonus van 3,75 miljoen dollar toegekend.



Ondertussen aast Netflix op alle mogelijke titels. Tijdens de European Film Market van de Berlinale kocht de streamingdienst de Amerikaanse distributierechten van The Ice Road, een nieuwe actiethriller met (jaja, daar is hij) Liam Neeson en Laurence Fishburne. Netflix betaalde zo maar eventjes 18 miljoen dollar voor de film, en dat is het hoogste bedrag ooit dat op de European Film Market voor Amerikaanse distributierechten werd betaald.



Een Vlaamse film om naar uit te kijken is Mijn Vader Is Een Saucisse van Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche. Het debuut van Fortunier wordt vertoond op het Cinequest Filmfestival in Silicon Valley in Californië dat dit jaar volledig online zal doorgaan van 20 tot 30 maart. Bij ons voorziet Paradiso Filmed Entertainment een release op 21 april, weliswaar onder voorbehoud van de heropening van de bioscoopzalen.



Tim Geyssens heeft het platenlabel Pool Needle opgericht dat zich zal focussen op Belgische filmmuziek. De eerste release wordt een vinyluitgave van Nico Rensons soundtrack voor Lars Damoiseaux’ bekroonde horrorfilm Yummy. Via hun website wil Pool Needle ook het werk van Belgische componisten en artiesten in de schijnwerpers zetten via blogs, artikels en filmpjes. En met dit leuke nieuws sluiten wij onze Cineweetjes van deze week af.



Recent nieuws van dezelfde bron