:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ICE AGE
PERSBERICHT: ICE AGE
Bron: Fox - Datum: 2002-09-13 - Geplaatst door: Serge
Ice Age is een schitterende animatiefilm vol humor, avontuur en hilarische situaties die het hele gezin kunnen boeien. Wie de film al gezien heeft, zal ‘m opnieuw willen zien. Wie hem nog niet gezien heeft, zal genieten van dit prachtige spektakel. Nog nooit was de ijstijd zo hartverwarmend!

Het verhaal
Twintigduizend jaar geleden strekten de gletsjers zich steeds verder uit over de aarde en gingen de dieren op de vlucht voor de tjstijd. Maar terwijl iedereen naar het Zuiden gaat, is Manfred, een eenzame, norse mammoet, op weg naar het Noorden. Al snel ontmoet Manfred Bid, een zelfingenomen luiaard, die Mannys spoor volgt. Als ze per toeval een weeskincije vinden, overtuigt de praatjesmaker Bid Manny ervan dat ze het kind terug moeten brengen naar zijn familie. Maar dat kan alleen met de hulp van Diego, een sluwe sabeltandtijger die verschillende meesters dient…

Ice Age kan, zoals het een echte topproductie betaamt, alle leeftijden boeien. In dit wervelende verhaal wisselon spanning en humor elkaar met een sneltreinvaart af, zodat de kinderen, maar ook hun ouders, voor het scherm gekluisterd zitten.

Het thema van het verhaal is universeel en handelt over vriendschap en vertrouwen. En dat je in barre, koude tijden op je vrienden moet kunnen rekenen, maakt het slot van de film meer dan duidelijk...

Voor de regie van deze volledig digitaal geproduceerde animatiefilm tekenden Chris Wedge en Carlos Saldanha. Met de modernste middelen werden driedimensionele omgevingen gecreëerd die soms fascinerend echt lijken. Chris Wedge won al een Oscar® met zijn korte animatiefilm Bunny. De realistische lichteffecten in Ice Age geven de film een unieke ultstraling. Wedge is een van de grondleggers van de Blue Sky Studios waar zowel Bunny als Ice Age werden geproduceerd. Hoewel fantasie op de eerste plaats kwam, hebben de makers van Ice Age toch bun best gedaan de werkelijkheid van de ijsstijd niet met de voeten te treden. Veel studiewerk werd verricht in het Museum of Natural History in New York, en vooraanstaande paleontologen en archeologen geven graag advies.

De belangrijkste karakters
MANNY - MAMMOET - ZWARE JONGEN
Manfred, Manny voor vrienden, is een knorrige, wollige mammoet die liever met rust gelaten wil worden. Aan de buitenkant ziet htj eruit als een brave, zij het kolossale olifant van een paar ton met een bontjas aan. Maar achter die witte tanden en dat koele uiterlijk gaat een warm hart schuil.

SID - LUIAARD - PRAATJESMAKER
Sid is een rappe prater die even snel vrienden als vijanden maakt. Omdat hij zich in en uit de problemen weet te kletsen, is Sid de praatjesmaker van onze ijstijdhelden.

DIEGO - SABELTANDTIJGER - DUBBELAGENT
Diego is de enige vleeseter van het stel en is door zijn leider weggestuurd om een mensenbaby te scoren om lekker op te smikkelen. Daarom moet Diego onopvallend infiltreren in het groepje van Sid en Manny.

SCRAT - KNAGER - PREHISTORISCHE PIEPER
Scrat is een zoogdier met een diepgeworteld instinct: hij moet z’n eikels verstoppen. Hij hoort niet bij onze helden, maar fungeert wel als onweerstaanbare running gag door het hele verhaal heen. Bovendien heeft Scrat er een handje van de natuurelementen te ontketenen...

Releasedatum: koopversie 23 oktober 2002, huurversie 22 oktober 2002

Genre: Animatie
Leeftijd: AL
Lengte: 81 min.
Geluid: Engels & Frans 5.1, Nederlands 2.0, Vlaams 2.0
Beeldverhouding: 1:85.1 anamorfisch
Menutalen: Engels, Frans

Extra’s:
• Audiocommentaar van regisseurs
• Nieuwe avontuur van Scrat
• 8 weggeknipte scènes
• 3 scènes bekeken vanuit verschillende perspectieven
• Internationale geluidsclips
• Making of
• 8 mini-documentaires over het maken van een animatiefilm
• Oscar-winnende kortfilm “Bunny” met introductie en optionele commentaar
• Trailers
• Interactief beeldbestand (400 beelden)


Recent nieuws van dezelfde bron