:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #59
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #59
Bron: DVD Info - Datum: 2021-04-12 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes alweer. We hadden het nooit gedacht of gehoopt dat er sprake van zou zijn, maar er bestaat zoiets als een top tien van de best bekeken streamingtitels in de VS en die wordt netjes bijgehouden door het kijkcijferbedrijf Nielsen. Volgens hun was Coming 2 America de meest bekeken streamingtitel en dat is meteen de eerste Amazon Prime-titel die daarin slaagt want meestal is dat een “voorrecht” van Netflix.



Wie niet weet wat te doen in de semi-lockdowndagen kan naar Anderlecht want in het Circularium kun je er vanaf 6 mei terecht voor Plakaty: Unseen wat een tentoonstelling is van Poolse filmposters uit de periode 1960 tot 1989. De filmposters hebben een heel andere dimensie omdat die geen rekening moesten houden met de commerciële eisen van de Hollywoodstudio’s waardoor je heel andere affiches ziet.



Universal laat ook van zich horen in de streamingsoorlog. Omdat de HBO Max- en Netflix-deals vervallen in 2021, denkt Universal-films eraan om een paar succestitels op hun eigen streamingdienst Peacock te zetten. Zowel de Fast & Furious- als de Jurassic World-franchise zou daarop belanden.



Medianieuws uit eigen land. Lieven Van Gils wordt vanaf september 2021 de filmjournalist van de VRT en volgt daarmee de betreurde Ward Verrijcken op die overleed in oktober 2020. Van Gils begint volgens de VRT hieraan met een dubbel gevoel omdat hij enerzijds blij is dat hij zich zal kunnen onderdompelen in de wereld van de film, een oude liefde die hem altijd dichtbij is gebleven, maar ook was hij liever nooit in de plaats gekomen van zijn dierbare collega en vriend Ward Verrijcken.



Ook Sam Raimi zal met Netflix samenwerken en wel om de horrorfilm Every House Is Haunted te produceren. Corin Hardy die we kennen van het zeer middelmatige The Nun zal voor de regie zorgen. De film is gebaseerd op een het kortverhaal The House On Ashley Avenue van Ian Rogers en gaat over een verzekeringsagent die probeert te bewijzen dat de dood van een koppel niet te wijten is aan een spookhuis.



De Amerikaanse box-office heeft met Godzilla Vs. Kong een vrij goed weekend achter de rug. De film bracht in zijn openingsweekend 32,2 miljoen dollar op en dat is het beste debuut in de VS sinds het begin van de coronacrisis. Ook op de streamingdienst was de film een succes en werd hij in de eerste vier dagen meer bekeken dan om het even welke titel op een streamingdienst in die zelfde periode. Verder noteren we in de Amerikaanse box-office de horrorfilm The Unholy, de religieuze film The Girl Who Believes In Miracles en de komedie French Exit met Michelle Pfeiffer.



En voor wie graag van cijfers houdt, uit het eerste kwartaal van 2021 blijkt dat Liam Neeson de acteur is die het meeste geld heeft opgebracht en dat dankzij de hits Honest Thief en The Marksman. Alleen Wonder Woman 1984, The Croods 2: A New Age, Raya And The Last Dragon en Tom & Jerry deden beter dan zijn films.



Opmerkelijk nieuws van Thandie Newton. In feite heet de actrice Thandiwe Newton en ze staat erop dat ze voortaan als ‘Thandiwe Newton’ op de aftiteling wil staan. Deze naamverandering komt oorspronkelijk omdat de ‘w’ in de eindgeneriek van haar eerste project werd vergeten. Newton vertelde ook dat ze voor haar debuut in Flirting gevraagd werd om haar huidskleur donkerder te maken. De actrice noemt dit colorism wat discriminatie is op basis van huidskleur binnen een etnische groep.



Verleden jaar werd Harvey Weinstein in New York veroordeeld tot drieëntwintig jaar cel wegens aanranding en verkrachting, maar Weinstein gaat in beroep omdat er volgens de advocaten ‘negatieve publiciteit’ was en waardoor er geen sprake van onpartijdigheid was.



Na het oorlogsepos 1917 kiest regisseur Sam Mendes als volgende film een liefdesverhaal en dat wordt Empire Of Light met Olivia Colman van The Crown en The Favourite. De director of photography wordt niemand minder dan Roger Deakins.



De Nederlandse regisseuse Halina Reijn gaat samenwerken met A24 voor haar volgende film Bodies, Bodies, Bodies die beschreven wordt als een slasherfilm en in de hoofdrollen zullen we Amandla Stenberg en Maria Bakalova uit de nieuwe Borat-film zien.



We sluiten af met een cineweetje over regisseur Mark Romanek, de man achter One Hour Photo met Robin Williams. Elf jaar na Never Let Me Go kondigt de cineast een nieuwe titel aan: Mother Land en dat wordt een horrorfilm. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron