:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #60
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #60
Bron: DVD Info - Datum: 2021-04-19 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij alweer een nieuwe Cineweetjes. Netflix heeft blijkbaar geen geldtekort. De streamingdienst heeft zo maar eventjes 469 miljoen dollar neergeteld voor de twee komende Knives Out-sequels. Daniel Craig zou daar 100 miljoen dollar (!) van krijgen.



Het is dan toch waar. Sylvester Stallone bevestigt dat hij niet terugkeert als Rocky Balboa in de Creed-threequel. Wel zou Stallone een idee hebben voor een zevende Rocky-film en werkt hij aan een director’s cut van Rocky IV.



Netflix heeft alweer een flinke opsteker. Vanaf 2022 zal Netflix achttien maanden lang na hun bioscoop- en VOD-release de exclusieve streamingrechten van SONY-films als Morbius, Uncharted en de sequel op Spider-Man: Into The Spider-Verse hebben. Netflix zal ook als eerste mogen kiezen of ze de Sony-films een exclusieve streamingrelease willen geven of niet.



Eerder wisten we al dat Michelle Williams en Seth Rogen in de cast zaten van Steven Spielbergs nieuwe semi-autobiografische film en daar komt nu ook Paul Dano bij. Het verhaal gaat over Spielbergs kindertijd en Dano zal de rol spelen van het personage dat gebaseerd is op de vader van Spielberg.



Warner herziet nu toch zijn strategie. Heel wat regisseurs waren verontwaardigd dat Warner in de VS al zijn films tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uitbrengt, maar volgens CEO Jason Kilar komt daar in 2022 een einde aan.



Bong Joon Hoo, de gevierde filmmaker van Parasite, vindt dat het welletjes is met de hate crimes tegen Aziaten in de VS en heeft daarom zijn collega-regisseurs opgeroepen om deze wanpraktijken in hun films te gaan verwerken. Bong vermeldt Do The Right Thing van Spike Lee als een perfect voorbeeld van een sociaal bewogen film.



Ook Paramount is nog aan het verschuiven. Alle komende Tom Cruise-films worden naar een latere datum verzet. Top Gun: Maverick gaat van 2 juli 2021 naar 19 november 2021 en Mission: Impossible 7 komt pas op 27 mei 2022 in de Amerikaanse zalen. Ook de Bee Gees-biopic krijgt met 4 november 2022 een nieuwe datum, de nieuwe Star Trek-film wordt zelfs verschoven naar 9 juni 2023.



Het is maar of u er in zin heeft. In afwachting van Spiral: The Book Of Saw, de negende film in de Saw-franchise, is er nu al een tiende film aangekondigd: Saw X.



In ons wekelijks overzicht van de Amerikaanse box-officelijst zien we dat Godzilla Vs. Kong voor de tweede week op de eerste plaats staat en daarmee de succesvolste film in de VS is tijdens de coronacrisis. Nobody en The Unholy staan respectievelijk op de tweede en de derde plaats, terwijl de hoogste nieuwkomer in de top tien de scififilm Voyagers is, gevolgd door het Indische drama Vakeel Saab.



In Londen zijn de BAFTA’s uitgereikt, en dat wordt gezien als de voorloper van de Oscars. De grote winnaar was als te verwachten het sociaal drama Nomadland dat de Beste Film, Beste Regisseur (Chloé Zhao), Beste Actrice in een Hoofdrol (Frances McDormand) en Beste Cinematografie (Joshua James Richards) won. Ook The Father viel in de prijzen met een beeldje voor Anthony Hopkins, Promising Young Woman voor Beste Britse Film en Sound Of Metal kreeg de BAFTA voor Beste Montage en Beste Geluid.



Lucy Liu maakt haar comeback, en dan nog wel als slechterik in de DC-superheldenfilm Shazam! Fury Of The Gods. Liu speelt er Kalypso, de zus van Helen Mirrens Hespera. Deze sequel op Shazam! wordt opnieuw geregisseerd door David F. Sandberg.



Niet te missen voor de fans van Chadwick Boseman Van de betreurde acteur die verleden jaar aan darmkanker overleed staat nu op Netflix de documentaire Chadwick Boseman: Portrait Of An Artist. In de documentaire komen heel wat bevriende acteurs en actrices aan bod.



We verlaten ons schip met triestig nieuws uit Los Angeles. De Amerikaanse bioscoopketens Pacific Theatres en ArcLight Cinemas hebben door de coronacrisis definitief hun deuren gesloten en daarmee verdwijnt ook de iconische Cinerama Dome. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron