:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE DEEP END
PERSBERICHT: THE DEEP END
Bron: Fox - Datum: 2002-09-14 - Geplaatst door: Serge
Het verhaal
The Deep End tast op uitdagende wijze de grenzen af van de klassieke thriller. Een vrouw (Tilda Swinton, The Beach, Orlando) verbergt een moord om haar zoon te beschermen tegen vervolging. Maar er is nog iemand (Goran Visnjic, ER, The Peacemaker) die de ware toedracht kent en die is alleen bereid tegen een hoge prijs te zwijgen. Elke stap die de vrouw zet om de bewijzen te verbergen, betekent opnieuw een levensbedreigende wending in dit huiveringwekkende kat en muis-spel.

Tal van bekroningen en nomaties
Met bekroningen en nominaties op elf internationale filmfestivals steekt deze subtiel geacteerde thriller duidelijk ver boven de middelmaat uit. The Deep End won een BSFC-award voor Beste Actrice, en Swinton mocht ook rekenen op meerdere nominaties, onder andere voor een Golden Globe, voor haar schitterende vertolking in deze thriller. Ook de regie en het script werden alom geprezen, bijvoorbeeld op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen en dat van Deauville.

Tilda Swinton en Goran Visnjic
Tilda Swinton, een Britse actrice, heeft een etherische schoonheid die zeer voordelig blijkt voor meer gesofisticeerde films. Ze heeft aan Cambridge gestudeerd en speelde bij de Royal Shakespeare Company. Swinton acteerde in Friendship's Death en Play me Something en kreeg grotere bekendheid met haar vertolkingen in de films van regisseur Derek Jarman: Caravaggio, Aria, The Last of England, War Requiem, The Garden en Edward II. Voor die laatste film won ze de 'Best Actress Award' van het Filmfestival van Venetië met haar rol van de kille koningin Isabella. Een hoofdrol in Orlando vormt een hoogtepunt in haar carrière. Goran Visnjic is een opkomende ster in de filmwereld. Visnjic is Kroaat en heeft nog als paracommando meegevochten in de Joegoslavische oorlog. Volgens People Magazine is hij een van de vijftig mooiste mensen ter wereld. Met zijn optreden in de tv-reeks ER als dokter Luka Kovac verwierf hij internationale bekendheid. Goran Visnjic speelde rollen in Welcome to Sarajevo, The Peacemaker en zorgde ook voor de stem van Soto in Ice Age.

Releasedatum: 18 september 2002

Genre: thriller
Leeftijd: 12
Lengte: +/- 96 min.
Beeld: anamorfisch 2.35:1
Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands, Duits
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels, Duits

Extra's
- Geen

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron