:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #63
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #63
Bron: DVD Info - Datum: 2021-05-10 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe cineweetjes en laten we meteen maar beginnen met goed nieuws. Na een pauze van zeven jaar heeft David Cronenberg namelijk aangekondigd dat hij aan een nieuwe scifi-film werkt: Crimes Of The Future. Het wordt een samenwerking met Viggo Mortensen. Ook Kristen Stewart en Léa Seydoux doen mee. Dat is dus drie keer joepie!



Ook van Neill Blomkamp mag je binnenkort nieuw werk verwachten. De maker van o.a. District 9, Chappie en Elysium maakte tijdens de lockdown de film Demonic en die zal in de VS op 20 augustus in de zalen komen. Volgens Blomkamp wordt zijn nieuwste een kruising tussen een scifi- en horrorfilm.



Criterion UK heeft haar juli-releases aangekondigd: Pariah van Dee Rees' ay, de Hollywood-classic Bringing Up Baby en Andrei Tarkovsky's Mirror.



Als de bioscopen weer op volle toeren kunnen draaien dan kan u daar donder op zeggen dat daar ook veel nieuwe Marvel-titels zullen tussen zitten. Marvel heeft momenteel minstens elf films op de agenda staan waaronder o.a. Black Widow, Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings en The Falcon And The Winter Soldier en volgens Marvel-baas Kevin Feige is dat nog maar het begin.



Ook Roman Polanski weet niet van stoppen. Na het bedenkbare J’Accuse werkt de omstreden cineast aan een drama die de titel The Palace krijgt en speelt zich af op oudejaarsavond 1999 in een luxueus Zwiters hotel.



De makers van de Masters Of The Universe-reboot hebben hun He-Man verloren want Noah Centineo laat weten niet langer meer interesse te hebben in het project. Waarom weet niemand, wel dat Noah Centineo binnenkort te zien zal zijn in de DC-film Black Adam met Dwayne Johnson.



De nieuwe titels op Arrow in juli zijn: Demons en Demons 2, The Daimajin Trilogy, een box met 4 spaghettiwesterns, de ultieme versie van de cult-classic True Romance en de giallo The Cat O' Nine Tails.



BFI heeft dan weer 4 box sets van Ingmar Bergman aangekondigd. Het gaat in totaal om 32 films. De eerste box die 7 films bevat uit het begin van Bergmans carrière komt in juni uit.



Heeft er iemand zin om de ongemaakte Twilight Of The Dead van George A. Romero te regisseren? In ieder geval is de weduwe van George A. Romero op zoek naar een kandidaat hiervoor. De film moest het vijfde en laatste deel uit Romeros zombiereeks worden maar kwam niet tot stand wegens diens dood in 2007. Er bestaat al een script dat Romero samen met Paolo Zelati schreef. Zelati haalde er nadien ook nog de scenaristen Joe Knetter en Robert L. Lucas bij.



Danny Elfman is wel de huiscomponist van Tim Burton maar toch kijkt hij ontevreden terug over wat die met zijn score deed in Batman omdat die bijna onhoorbaar is, en volgens Elfman hoor je ook maar percussie op belangrijke momenten, terwijl dat in feite het hele orkest moest zijn.



Regisseur Michel Hazanavicius die met The Artist een Oscar won gaat een Franstalige versie van de Japanse zombiefilm One Cut Of The Dead maken. De film zal Z (Comme Z) heten en in de cast zitten Romain Duris en Bérénice Bejo. Die laatste is trouwens de echtgenote van Michel Hazanavicius en speelde ook al de hoofdrol in The Artist.



Olympia Dukakis is overleden. De actrice, die vooral bekend was van haar rol in Moonstruck waarvoor ze een Oscar won, werd 89. Ze was ook te zien in Working Girl, Look Who’s Talking en de sequel daarvan, Steel Magnolias, Mighty Aphrodite en Away From Her.



Regisseuse Olivia Wilde die met Booksmart heel wat fans wist te vergaren, werkt aan een nieuwe film: Perfect. Het is een biopic van de turnster Kerri Strug die tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta als eerste Amerikaan een gouden medaille won voor gymnastiek. Voor de hoofdrol heeft Olivia Wilde de jonge Thomasin McKenzie kunnen strikken die grote indruk naliet in Jojo Rabbit.



We gaan eruit met nieuws over Steven Spielberg. De film die gebaseerd is op zijn kindertijd in Arizona krijgt de titel The Fabelmans. Wie onze Cineweetjes leest weet ondertussen al dat Michelle Williams, Paul Dano en Seth Rogen in de cast zijn opgenomen. Tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron