:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #65
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #65
Bron: DVD Info - Datum: 2021-05-26 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij een nieuwe Cineweetjes. De essentie van de week is natuurlijk de datum van 9 juni, de dag dat de bioscopen opnieuw open gaan. Maar laten we ons eerst maar nog wat verdiepen in de nieuwtjes en geruchten van deze week. De eerste Vlaamse film die na de coronacrisis in de zalen komt is zoals eerder aangegeven Mijn Vader Is Een Saucisse van Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche. Paradiso Filmed Entertainment zal de film op 23 juni in de zalen brengen.



Na Dave Bautista zijn nu ook Edward Norton en Janelle Monáe aan de cast van Rian Johnsons Knives Out-sequel toegevoegd. De opnames van Knives Out 2 staan gepland voor de zomer van 2021.



Bong Joon Ho die we kennen van Parasite is niet alleen bezig aan zijn eerste Engelstalige film, ook wil hij een animatiefilm maken. Hiervoor doet hij beroep op 4th Creative Party waarmee hij samenwerkte voor The Host, Snowpiercer en Okja. De animatiefilm zal gaan over de spanningen tussen onderwaterwezens en mensen. Bong wilde dit project al een hele tijd maken.



Goed nieuws voor de fans van Enola Holmes dat gebaseerd is op de young adult-boekenreeks van Nancy Springe. Na de eerste Neflix-film uit 2020, staat er nu een sequel gepland en dat zal opnieuw weer met Millie Bobby Brown en Henry Cavill zijn.



Er komt alsmaar meer schot in de bekendmaking van de casting van de vijfde Indiana Jones. Na Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen en Thomas Kretchsmann komen daar nu ook Boyd Holbrook en Shaunette Renée Wilso bij. Holbrook was te zien in Logan als de slechterik Donald Pierce.



Op 3 juni kennen we de officiële selectie van het filmfestival van Cannes. Volgens de organisatoren zijn er enorm veel films ingezonden en de selectie van de 2021-editie zou uit veel meer titels bestaan dan in de voorbije jaren. Het festival gaat door van 6 tot 17 juli met als openingsfilm de nieuwe van Leos Carax (Annette) met Adam Driver en Marion Cotillard, alsook Paul Verhoevens Benedetta en Wes Andersons The French Dispatch.



Ook het filmfestival van Venetië gaat dit jaar fysiek door, en dat van 1 tot 11 september. De geruchten zijn dat Dune van Denis Villeneuve er in première zou gaan. Andere mogelijke titels zijn The Hand Of God van Paolo Sorrentino, Freaks Out van Gabriele Mainetti, France van Bruno Dumont en Lost Illusions van Xavier Giannoli.



Iedereen wordt een dagje ouder en dat geldt ook voor Robert De Niro die een dijspier scheurde tijdens de opnames van Martin Scorsese’s Killers Of The Flower Moon. De Niro zei dat hij over iets viel, maar zo’n dingen gebeuren nu eenmaal, zeker als je ouder wordt, grapte de acteur.



Nieuws over de Amerikaanse box-officelijst, want daar liggen de kaarten toch wel wat verdeeld. Het negende deel van de Saw-reeks (Spiral: From The Book Of Saw) staat er wel op 1, maar de opbrengst van 8,7 miljoen dollar is heel wat minder dan verwacht. Op twee staat Wrath Of Man. Those Who Wish Me Dead met Angelina Jolie komt binnen op drie. De flopper van de week is weliswaar Zack Snyders Army Of The Dead want die bracht maar 780.000 dollar op, terwijl men op 1,5 tot 2 miljoen dollar had gehoopt. Anderzijds is het Netflixs beste openingsweekend in de cinema. Het is maar hoe je het bekijkt of uitlegt!



J.J. Abrams laat noteren dat hij genoeg heeft van de DC-projecten. De regisseur zal wel nog aan Justice League Dark voor HBO Max werken, maar hij heeft genoeg van wat hijzelf “klakkeloze kopieën van dingen” noemt en hij wil terug naar originele films en series zoals Cloverfield, Alias en Lost.



Er komt alweer een vervolg op Pet Sematary. Paramount vond het belangrijk om een vrouwelijke regisseur te vragen, en de eer gaat naar Lindsey Beer. Het wordt meteen haar regiedebuut, want ze was scenariste. Zij was ook de vrouw die het oorspronkelijke script van Jeff Buhler herschreef naar de 2019-versie van Pet Sematary. De film zou exclusief te zien zijn op de streamingdienst Paramount+.



Er kunnen grote veranderingen komen voor Amazon Prime. De streamingdienst is aan het onderhandelen om MGM over te kopen. De vraagprijs is 9 miljard dollar en daardoor krijgt Amazon Prime toegang tot 4000 films.



Binnenkort wordt Paul Verhoevens Basic Instinct dertig jaar, maar Sharon Stone is helemaal niet tevreden dat de film in een aantal landen opnieuw in de zalen komt als The XXX Cut waarin Verhoeven extra footage van Stone heeft gestoken. In haar biografie The Beauty Of Living Twice had de actrice het uitgebreid over de beroemde verhoorscène. Er gelden nu regels voor dit soort scenes, maar die bestonden nog niet ten tijde van Basic Instinct en dus kan Stone de re-release niet tegenhouden.



We gaan eruit met minder prettig nieuws. Hollywood-legende Charles Grodin is op 86-jarige leeftijd overleden aan beenmergkanker. Grodin werd vooral bekend met The Heartbreak Kid, Midnight Run, de eerste twee Beethoven-films, Rosemary’s Baby, Catch-22, Heaven Can Wait, Dave, While We’re Young, The Great Muppet Caper en The Woman In Red. Over een mooi filmtestament gesproken. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron