:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #68
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #68
Bron: DVD Info - Datum: 2021-06-15 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes, en we trappen af met nieuws van FilmFest Gent, en meer bepaald de World Soundtrack Awards want die zullen de Griekse componiste Eleni Karaindrou eren die het meest geroemd is om haar samenwerkingen met regisseur Theo Angelopoulos. Ze ontvangt in Gent een Lifetime Achievement Award van de World Soundtrack Academy. De World Soundtrack Awards vinden plaats op 23 oktober 2021 als het traditionele slot van Film Fest Gent dat loopt van 12 tot 23 oktober 2021.Voor de allereerste keer zullen de Worlds Soundtrack Awards uitgereikt worden in de imposante Opera Gent en daarmee hoopt WSA om de filmmuziekgemeenschap, van professionals tot fans van over de hele wereld, weer veilig terug bij elkaar te kunnen brengen.



Cannes-directeur Thierry Frémaux hoopt voor de 2021-editie dat Jane Campion, die voor The Piano als enige vrouw de Gouden Palm won, in Cannes haar nieuwe langspeler The Power Of The Dog kan voorstellen. Het probleem is wel dat de film wordt uitgebracht door Netflix en die weigeren om hun films aan de officiële competitie te laten deelnemen omdat ze dan in Frankrijk een bioscooprelease moeten krijgen en pas drie jaar later online mogen verschijnen. Een oplossing zou kunnen zijn dat de film buiten competitie zou vertoond worden. De 2021-editie van Cannes vindt plaats van 6 tot 17 juli.



In Cannes zal Jodie Foster overigens dit jaar geëerd worden. De actrice is er te gast op 6 juli om er de ere-Gouden Palm in ontvangst nemen. Eerder kregen iconen als Jeanne Moreau, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Jean-Pierre Léaud, Agnès Varda en Alain Delon deze prijs. Cannes is geen onbekend terrein voor Foster want ze was er al in 1976 toen ze 13 jaar was voor Taxi Driver die in dat jaar de Gouden Palm won.



Tijdens de laatste aflevering van de podcast Pure Cinema (verplicht luistervoer!) liet Quentin Tarantino weten dat zijn romanversie van Once Upon A Time In Hollywood op 29 juni verschijnt en in het boek zal je meer te weten komen over de personages en allerlei geheimen die niet in de film zaten.



Er was heel wat ophef rond John Boyega want die heeft zonder veel pardon de set van Rebel Ridge van Jeremy Saulnier verlaten. Hiermee zit de Netflix-film zonder hoofdrolspeler, volgens Boyega ging het om familiale redenen.



Er komt mogelijks na 18 jaar een prequel op Peter Weirs Master And Commander: The Far Side Of The World. 20th Century heeft namelijk plannen om een nieuwe film over de Britse scheepskapitein Jack Aubrey en de scheepsdokter Stephen Maturin te maken, deze keer over hun jonge jaren. Patrick Ness die ook A Monster Calls schreef zou voor het scenario zorgen.



Donnie Yen van die ook te zien was in Rogue One: A Star Wars Story, Ip Man en Mulan zal te zien zijn in de vierde John Wick-film die opnieuw geregisseerd zal worden door Chad Stahelski. Je zal wel nog een tijdje geduld moeten hebben om het resultaat te zien want de opnames gaan pas deze zomer van start.



Cruella heeft de verwachtingen ingelost en naar verluidt mag regisseur Craig Gillespie een sequel regisseren, of dat opnieuw met Emma Stone zal zijn is wel nog niet duidelijk.



In de Amerikaanse box office kaapt The Conjuring: The Devil Made Me Do It onverwachts de eerste plaats weg en stoot daarmee A Quiet Place Part II van de top. Op de derde plaats staat Cruella.



Een tijdje geleden kondigde Lana Wachowski een vierde Matrix-film aan, en ondertussen is bekend geraakt dat Christina Ricci aan de cast wordt toegevoegd naast Keanu Reeves, Carrie Anne-Moss, Jada Pinkett-Smith, Daniel Bernhardt en Lambert Wilson .



We gaan eruit met een onverwachts nieuwtje. Er komt immers een nieuwe versie van Stephen Kings Christine dat in 1983 reeds werd verfilmd door John Carpenter. Of dat nu nodig is of niet laten we in het midden, maar het wordt wel het regiedebuut van Bryan Fuller die voorheen de scripts schreef van series als Pushing Daisies en Hannibal. Wij zeggen tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron