:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #73
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #73
Bron: DVD Info - Datum: 2021-09-06 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes en wederom beginnen we met nieuws over Film Fest Gent die een aantal filmtitels voor de 48e editie (van 12 tot 23 oktober) heeft gelost. Deze films kun je alvast zien in Gent: Un Monde van Laura Wandel, Juste Un Mouvement van Vincent Meessen, Leos Caraxs musical Annette met Adam Driver en de Gouden Beer-winnaar Bad Luck Banging Or Loony Porn van Radu Jude. Programmadirecteur Wim De Witte: “Dat de internationale filmindustrie moeilijke tijden heeft doorgemaakt, is niet te merken in het programma voor de komende editie, doorheen al onze festivalsecties – categorieën waarin alle geselecteerde films worden ondergebracht – duiken stuk voor stuk bijzonder eigenzinnige films op met een geheel eigen, filmisch en artistiek relevante stem." Ook de Belgische film Cool Abdoul, over de Gentse bokslegende Ismaïl “Cool” Abdoul, zal op vrijdag 15 oktober 2021 zijn première beleven op het festival.



Paul Schrader werkt met The Card Counter aan een nieuwe film en hij vroeg de raad aan Martin Scorsese. Marty vond dat de relatie tussen de personages van Oscar Isaac en Tiffany Haddish te oppervlakkig veel was en dus heeft Schrader die scènes op aanraden van zijn vriend herschreven. Scorsese wordt ook de executive producer.
Focus Features heeft hem overigens gevraagd om niets meer op Facebook te gaan plaatsen. Maar Schrader kon het niet laten en liet zich negatief uit over de heersende cancelcultuur waarbij mensen worden beschuldigd die officieel niet zijn aangeklaagd zoals Kevin Spacey, Scott Rudin of Johnny Depp. Schrader noemt de cancelcultuur heel besmettelijk, net zoals de deltavariant. Schrader zit ondertussen ook al met een nieuwe film in zijn hoofd: The Master Gardener en die zou met Joel Edgerton en Sigourney Weaver zijn.



Na Beverly Hills Cop 4 die mogelijks door Adil El Arbi en Bilall Fallah zal geregisseerd worden heeft Eddie Murphy aangekondigd dat hij nog een film wil maken voor Netflix, deze keer wordt het een familiekomedie met Jonah Hill.



Het filmfestival van Venetië gaat aandacht vestigen op Afghanistan dat onlangs opnieuw werd ingenomen door de taliban en wat dus ook gevolgen heeft voor lokale filmmakers. Sahraa Karimi deed onlangs een oproep aan de internationale filmgemeenschap om haar en andere artiesten in haar land te helpen. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat Afghaanse filmmakers en andere artiesten het statuut van politieke vluchtelingen krijgen zodat ze veilig hun land kunnen verlaten en naar Europa kunnen trekken.



In oktober verschijnt op Eureka I Never Cry van Piotr Domalewski, de Sergio Corbucci-western The Great Silence en een standaarduitgave van de re-issue de Ishirō Honda monster-film Mothra. Op Arrow komt er UHD-release van Wes Cravens The Hills Have Eyes, a standaard-editie van de UHD-versie van Battle Royale. Er zijn ook nieuwe titels: Phantom Of The Mall: Eric’s Revenge, de Italiaanse horrorfilm Mill Of The Stone Women en met Sailor Suit en Machine Gun zijn er ook twee Japanse titels. Op BFI brengt dan weer de oorlogsklassieker One Of Our Aircraft Is Missing van Michael Powell en Emeric Pressburger op Blu-ray uit.



Tijd voor de Amerikaanse box-officelijst en die wordt deze week aangevoerd door Candyman. De film bracht 22,37 miljoen dollar op in 1 weekend en overtreft daarmee zijn verwachtingen. De horrorfilm die geproduceerd werd door Jordan Peele en wordt gevolgd door Free Guy, Paw Patrol: The Movie, Jungle Cruise en Don’t Breathe 2.



Ed Asner is op 91-jarige leeftijd overleden. Ed sprak onder meer de stem in van het hoofdpersonage Carl Fredricksen in Pixars Up, maar werd vooral beroemd als de Kerstman in de Will Ferrell-komedie Elf.



Bejaarde actiehelden, het kan nog steeds! Er komt een vierde film van The Expendables en in de hoofdrollen zitten nu al Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture ,50 Cent, Megan Fox en Tony Jaa. De film wordt geregisseerd door Scott Waugh van Need For Speed.



Na het succes van Jungle Cruise kon een sequel natuurlijk niet uitblijven, en ja die komt er! Dwayne Johnson en Emily Blunt zijn opnieuw van de partij, en Jaume Collet-Serra zou opnieuw de regisseur van dienst worden.



Frank Oz die onder meer de poppenspeler was van Miss Piggy en Fozzie Bear van The Muppets laat weten dat hij zeer graag aan een nieuw Muppets-project zou willen maken, maar dat mag niet van Disney omdat de man er prat opgaat dat hij geen bevelen van Disney wil opvolgen. Frank Oz vindt de Disney-films The Muppets en Muppets Most Wanted, zielloos en niet grappig. Volgens Oz heeft Disney nooit begrepen dat de Muppets niet enkel om de poppen draaien, maar ook om de artiesten die van elkaar houden en al jaren met elkaar samenwerken.



Francis Ford Coppola wil toch nog zijn droomproject Megalopolis realiseren en als alles goed gaat kunnen de opnames in de herfst van 2022 beginnen. Copolla is momenteel zijn cast aan het samenstellen en hij wil onder meer Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, Jon Voight, Zendaya, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange en James Caan. Als het moet dan is de regisseur bereid om er zelf 100 miljoen dollar tegenaan te gooien. Coppola beschrijft Megalopolis als Ben-Hur, maar dan wel in een versie van het moderne New York.



We hadden het liever anders gezien, maar het coronavirus heeft nog steeds een invloed op de releasekalender. Paramount heeft de Amerikaanse bioscoopreleases van twee Tom Cruise-films door de opmars van de deltavariant uitgesteld. Top Gun: Maverick komt nu uit op 27 mei 2022 (eerder was dat 19 november 2021) en Mission: Impossible 7 komt pas op 30 september 2022 uit. In de cast zit naast (uiteraard) Tom Cruise in Top Gun ook Val Kilmer opnieuw als Tom ‘Iceman’ Kazansky. Volgens producent Jerry Bruckheimer is dat te danken aan Tom Cruise omdat hij vond dat Val absoluut in de film moest zitten.



De streamingsdienst Amazon Prime lanceerde deze week de eerste trailer voor The Wheel Of Time. Deze prestigieuze verfilming van de 14(!) boeken tellende fantasyromanreeks van Robert Jordan is vanaf 19 november te zien op de streamingsdienst. In één van de hoofdrollen zien we Rosamund Pike de rol van Lady Moiraine vertolken, naast een reeks jonge, opkomende acteurs die de inwoners van Emond's Field zullen spelen.


Recent nieuws van dezelfde bron