:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #74
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #74
Bron: DVD Info - Datum: 2021-09-14 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij een nieuwe Cineweetjes en die beginnen we deze keer met droevig nieuws. Jean-Paul Belmondo is niet meer. De Franse legende die doorbrak door zijn rol in Jean-Luc Godards À Bout De Souffle overleed op 88-jarige leeftijd. Na rollen in films van Claude Cabrol, Claude Sautet, Vittorio De Sica, Jean-Pierre Melville en François Truffaut te hebben gespeeld, koos Belmondo voor Franse actiefilms zoals Peur Sur La Ville, Le Professionel en Le Marginal. Ook Michael K. Williams overleed deze week, en dat op 54-jarige leeftijd. Williams raakte onder meer bekend door zijn rol als Omar Little in de HBO-reeks The Wire en hij speelde ook mee in Inherent Vice, The Road, Bringing Out The Dead en 12 Years A Slave.



Volgens de laatste geruchten zou Radiohead-gitarist Johnny Greenwood die recent de score van Jane Campions The Power Of The Dog componeerde opnieuw in zee gaan met Paul Thomas Anderson. Greenwood maakte al eerder de muziek van There Will Be Blood, The Master, Inherent Vice en Phantom Thread. De film heet voorlopig Soggy Bottom en komt eind 2021 in de zalen.



Edgar Wright deed tijdens het filmfestival van Venetië een oproep aan de mensen om wanneer ze iets schrijven over Last Night In Soho om zo weinig mogelijk de geheimen van de film prijs te geven zodat iedereen het verhaal samen met Eloise kan ontdekken.



De Marvel-film Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings voert deze week de Amerikaanse box-officelijst aan. De film zou volgens Disney op een paar dagen tijd al 83,5 miljoen dollar hebben opgebracht. In de top 3 vinden we ook nog Candyman en Free Guy.



Niemand die het wist, maar in een recent interview liet Stanley Tucci horen dat hij in 2018 succesvol behandeld werd voor kanker op de tong. Stanleys eerste vrouw Kate Spath-Tucci overleed op 47-jarige leeftijd aan borstkanker. De acteur die zes maanden lang voedsel kreeg via een sonde denkt het onwaarschijnlijk is dat zijn kanker nog terugkomt.



Zes films die geregisseerd zijn door filmmaker Toshiaki Toyoda tussen 2005 en 2021, en waarvan geen enkele eerder fysiek is uitgebracht buiten Toyodas geboorteland Japan, zijn samengebracht in een limited edition 3-disc Blu-ray box set van Third Window Films. De release is voorzien in oktober.



Het is natuurlijk maar een kwestie van hoe je de dingen ziet, maar volgens Jamie Lee Curtis is Halloween Kills, het vervolg op Halloween uit 2018 een maatschappelijk relevante film. Dat geeft alles te maken met een quote waarbij iemand zegt dat de gevestigde orde om zeep is. Volgens Curtis is dat overal ter wereld tegenwoordig het geval en komen de mensen in opstand tegen het establishment en onrecht. Volgens de actrice leven we in een verdeelde wereld en is de VS een verdeeld land geworden en is het kwaad is aan de winnende hand.



Wie een bezoekje brengt aan Amerikaanse bioscoopketen AMC krijgt een spot te zien waarin Nicole Kidman de mensen aanmoedigt om weer naar de cinema te gaan. De campagne kostte ruim 25 miljoen dollar kosten. AMC stond eind 2020 op de rand van het faillissement, maar kreeg in 2021 een boost toen Reddit-gebruikers massaal aandelen begonnen te kopen.



Wie veel geld heeft kan naar Australië want in het veilinghuis Lloyd’s Auctions kun je daar op 25 en 26 september enkele voertuigen uit Mad Max: Fury Road per opbod gaan kopen. Hoeveel het minimum bod is op de wagens van Furiosa en Max Rockatansky is niet bekend.



We gaan eruit met nieuws over FilmFest Gent want daar wordt Dealer, het regiedebuut van acteur Jeroen Perceval getoond, en dat op zondag 17 oktober. Dealer draait rond de veertienjarige drugsrunner Johnny (Sverre Rous) die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Wanneer hij de internationaal succesvolle acteur Antony (Ben Segers) als vaste klant over de vloer krijgt, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Ze besluiten om hun leven een andere wending te geven. Johnnys moeder wordt vertolkt door Veerle Baetens. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron