:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #76
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #76
Bron: DVD Info - Datum: 2021-09-27 - Geplaatst door: Didier
We zijn er alweer met een nieuwe Cineweetjes en die beginnen we deze week met nieuws over Steven Spielberg. Van hem verschijnt binnenkort de remake van West Side Story en volgens musicalcomponist Stephen Sondheim is het een geweldige film geworden en met een paar leuke verrassingen in petto. Musicalverfilmingen zijn moeilijk om te maken, volgens Sondheim, maar Spielberg is daar glansrijk in geslaagd.



Het zeer controversiële en in 1964 voor de Gouden Palm genomineerde The Ape Woman van Marco Ferreri verschijnt via het Britse CultFilms in oktober op Blu-ray.



Eentje in de reeks van "dingen die we liever niet willen weten". Er komt een remake van Joel Schumachers The Lost Boys waarin oorspronkelijk Jason Patric, Corey Haim en Kiefer Sutherland de hoofdrol vertolkten. Het verhaal zou zich afspelen in heden en wordt nu geregisseerd door Jonathan Entwistle en deze keer is het met Noah Jupe en Jaeden Martell op de affiche.



Steven Soderbergh heeft op het Toronto International Film Festival zijn nieuwste project voorgesteld. De regisseur bleef er vaag over. Het zou om Mr. Kneff gaan en dat zou een mix moeten zijn van een biopic over auteur Franz Kafka die gespeeld wordt door Jeremy Irons en de verhalen van de Kafka-boeken Het Slot en Het Proces.



Alles kan in Rusland, maar een lesbische nonnenfilm dan weer niet. Het Ministerie van Cultuur heeft er beslist dat Benedetta geen bioscooprelease mag krijgen. In Rusland is het verboden om homoseksualiteit te promoten en ook neemt men aanstoot aan een scène die zou indruisen tegen een Russische wet over gewetens- en godsdienstvrijheid.



Dune is in alle landen bezig de absolute topper van het jaar, en ook in België. De film van Denis Villeneuve lokte op 1 week reeds 70.850 bezoekers naar de bioscopen, waaronder een recordaantal bioscoopgangers die naar de IMAX-zalen gingen.



Disney laat weer van zich horen in het debat tussen bioscoop en streaming. Het huis van de muis zou nu overwegen zijn om zijn films geen bioscooprelease meer te geven in Frankrijk, maar ze er rechtstreeks op Disney+ uit te brengen. Insiders beweren dat dit niet zo zal zijn omdat de studio lessen heeft getrokken uit Black Widow en men verwijst ook naar de huidige hit Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings waarmee bewezen wordt dat er nog toekomst is voor de bioscoop en Disney.


Fantastic Beasts: The Secrets Of Dumbledore, dat wordt de titel van de nieuwe Fantastic Beasts-film. De Amerikaanse releasedatum is overigens met drie maanden vervroegd en verschuift van 15 juli 2022 naar 15 april 2022. Als alles naar wens verloopt zal de Fantastic Beasts-reeks uit vijf afleveringen bestaan.



We gaan eruit met nieuws over Alejandro González Iñárritu. Zijn nieuwste film zal officieel Bardo (or False Chronicle Of A Handful Of Truths) heten en die wordt omschreven als een nostalgische komedie. Een Mexicaanse journalist en documentairemaker keert terug naar zijn thuisland en wordt er met van alles geconfronteerd. De hoofdrol is voor Daniel Giménez Cacho die al meespeelde in Guillermo del Toro’s Cronos en Pedro Almodóvars La Mala Educación. Tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron