:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #78
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #78
Bron: DVD Info - Datum: 2021-10-11 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij een nieuwe Cineweetjes. Het nieuws van de week was dat de Ensors, zeg maar de Vlaamse Oscars, genderneutraal worden. De Ensors volgen hierbij het voorbeeld van de Gouden Kalveren en het Filmfestival van Berlijn. De Ensors voor Beste Acteur en Beste Actrice verdwijnen en er wordt voortaan slechts één Ensor uitgereikt voor de Beste Acteerprestatie in zowel Hoofdrol als Ondersteunende Rol. Voor de editie van 2022 kijkt vzw De Ensors naar de acteerprestatie en zal een Ensor uitgereikt worden voor Beste Acteerprestatie Hoofdrol (Film), Beste Acteerprestatie Hoofdrol (Tv-serie), Beste Acteerprestatie Ondersteunende Rol (Film) en Beste Acteerprestatie Ondersteunende Rol (TV-serie). Michaël Pas, voorzitter en woordvoerder van de Acteursgilde: "Acteren is een kunstvorm, geen sportdiscipline. Onderscheid naar gender lijkt ons niet meer van deze tijd."



De blikvanger van deze week in de bioscoop was natuurlijk No Time To Die en de Bond-film deed het beter dan verwacht. Wereldwijd (zonder de VS en China) bracht de film al 119,1 miljoen dollar op terwijl men op ongeveer 90 miljoen dollar had gehoopt. No Time To Die doet het daarmee even goed als Skyfall, bovendien is No Time To Die de eerste Hollywoodfilm die er tijdens de coronacrisis in slaagt om in zijn openingsweek meer dan 100 miljoen dollar binnen te halen zonder dat hij al in de VS of China te zien was.



Weldra komt Halloween Kills in de zalen, en volgens co-producent Jason Blum komt daar met Halloween Ends nog een derde titel bij zoals dat in de deal tussen Blumhouse en het Halloween-productiehuis Trancas International voorzien was. Blum sluit meerdere titels niet uit, hoewel daar momenteel geen plannen voor zijn.



Regisseur Joshua Oppenheimer die we kennen van de toonaangevende documentaire The Act Of Killing gooit het met The End over een andere boeg, want dat wordt een musical met Tilda Swinton, Stephen Graham en George Mackay. De opnames gaan in 2022 van start.



Lichte opschudding in Spanje. Iedereen had verwacht dat de Spaanse Oscarinzending van 2022 Madres Paralelas van Pedro Almodóvar zou worden omdat iedereen er zo lovend over is en ook omdat hij in 1999 Todo Sobro Mi Madre de Oscar voor Beste Buitenlandse Film won. Dat is dus niet het geval, want Spanje stuurt de komedie El Buen Patrón met Javier Bardem van Fernando León de Aranoa naar de Oscars.



We gaan eruit met nieuws uit Mechelen, want daar opende op 8 oktober de stadsbioscoop Lumière zijn deuren. Het is de bedoeling om er een culturele ontmoetingsplek van te maken waar de Mechelaar zich helemaal kan thuis voelen. Lumière is een stadsbioscoop met drie zalen en heeft een café van de stadsbrouwerij Het Anker. Het dagelijks programma van Lumière Mechelen is een mix van nieuwe releases, avant-premières van Belgische films in aanwezigheid van de makers, documentaires, gerestaureerde filmklassiekers en familiefilms.



Cineweetjes verdwijnt voor twee weken van de radar en dat heeft alles te maken met het feit dat de redactie van DVDInfo twee weken zijn tenten opslaat aan de deuren van FilmFest Gent.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron