:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #83
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #83
Bron: DVD Info - Datum: 2021-12-06 - Geplaatst door: Didier
We beginnen onze Cineweetjes met triest nieuws want componist Stephen Sondheim stierf deze week op 91-jarige leeftijd. Hij schreef de muziek en de teksten van de musicals A Funny Thing Happened On The Way To The Forum, Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street en Into The Woods en verder schreef hij ook mee aan de teksten van West Side Story en Gypsy.



Yeon Sang-ho wil na Train To Busan en de sequel Peninsula een derde deel van zijn zombiefilms maken. De regisseur voegt er meteen aan toe dat Train To Busan zeker geen tv-serie zal worden en dat de derde film nauwer zal aanleunen bij het origineel en zich bijna volledig op een trein zal afspelen.



Tijd voor een nieuw James Bond-bericht. Idris Elba wordt samen met Henry Cavill, Tom Hardy, Henry Golding, Richard Madden, Tom Hopper, Sam Heughan en Regé-Jean Page al een tijdje getipt als de opvolger van Daniel Craig. Volgens de geruchten is Elba aan het onderhandelen met de studio maar niet voor de rol als 007; maar wel als slechterik.



Encanto voert deze week de Amerikaanse box-office aan en wordt gevolgd door Ghostbusters: Afterlife en House Of Gucci wat het beste openingsweekend is voor een drama sinds Little Women uit 2019. Verder noteren we nog Eternals en Resident Evil: Welcome To Raccoon City.



Criterion UK brengt in februari drie Blu-raytitels uit: de documentaire Dick Johnson Is Dead van Kirsten Johnson, Written On The Wind van Douglas Sirk en Love Affair van Leo McCarey. Ook Arrow laat in zijn kaarten kijken. In februari verschijnt Don’t Go In The House, de '80’s- slasher Deadly Games, een boxset van Claude Chabrol en de UHD-versie van de Dario Argento-classic Phenomena.



Matthew McConaughey laat weten dat hij zich niet langer kandidaat stelt voor de gouverneursverkiezingen in Texas van 2022. De acteur kiest ervoor om zich in te zetten voor ondernemingen, bedrijven en stichtingen die volgens hem mensen helpen om succesvolle levens te leiden, en wat volgens hem de American Dream is.



Er komt een serie over het draaiproces van Bernardo Bertolucci’s Last Tango In Paris uit 1972. De film werd gewraakt door de verkrachtingsscène van Maria Schneider door Marlon Brando. Schneider kreeg slechts 4000 dollar en kampte later met psychische problemen. De serie zou verteld worden vanuit de invalshoek van Schneider, Brando en Bertolucci.



Het kan niet gekker. Dolph Lundgren heeft aangekondigd dat er mogelijkheid bestaat dat hij opnieuw de rol zal spelen van Ivan Drago, Rocky Balboa’s rivaal uit Rocky IV en dat in een eigen spin-off-film. Volgens hem is MGM alvast geïnteresseerd.



Na het verrassende Pig zou Nicolas Cage R.M. Renfield gaan vertolken, de handlanger van Dracula. De film heet Renfield en wordt geregisseerd door Chris McKay, die The Lego Batman Movie maakte. Dracula zou vertolkt worden door Nicholas Hoult.



We gaan eruit met minder prettig nieuws. Bij het samenstellen van deze Cineweetjes weten we nog niet wat het Overlegcomité van plan is met de bioscopen maar uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat slechts 51 procent van de Amerikaanse bioscoopbezoekers is teruggekeerd sinds het begin van de coronacrisis. Het gaat meestal om mensen met een lager inkomen. Tot volgende week dan maar!



Recent nieuws van dezelfde bron