:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #86
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #86
Bron: DVD Info - Datum: 2022-01-17 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij een nieuwe Cineweetjes en alweer is er een controverse bij Disney want die heeft net aangekondigd dat Pixars nieuwe animatiefilm Turning Red geen bioscooprelease zal krijgen, maar op Disney+ te zien zal zijn. Dat was ook al het geval met Soul en Luca. De reden is naar eigen zeggen "om de ongeëvenaarde content van The Walt Disney Company overal ter wereld te laten zien.”



Alec Baldwin zorgt ook voor de nodige controverse. In het kader van het onderzoek naar het overlijden van cameravrouw Halyna Hutchins weigert de acteur om zijn smartphone af te geven aan de politie van Santa Fe County waar het incident plaatsvond. Baldwin verdedigt zich door te stellen dat hij in New York woont en dat je iemand uit een andere staat niet kan vragen om je smartphone zo maar af te geven.



In de Amerikaanse box-officelijst staat Spider-Man: No Way Home voor de vierde week op één en waarschijnlijk zal hij de recette van Titanic en Avengers: Infinity War kunnen inhalen. Sing 2 staat op twee, terwijl The 355 met Jessica Chastain de flop van de week is. Spider-Man: No Way Home is in België trouwens de succesvolste Marvel-film ooit geworden en verslaat daarmee Avengers: Endgame. Spider-Man: No Way Home zit nu zelfs in de top 15 van de best presterende films in België aller tijden.



Op zondag 9 februari werden de 79e Golden Globes uitgereikt en The Power Of The Dog was de grote winnaar met prijzen voor de Beste Film, Beste Regisseur (Jane Campion) en Beste Acteur in een Bijrol (Kodi Smith-McPhee). West Side Story werd de winnaar in de categorie Beste Film – Musical of Komedie.



Er komt een Amerikaanse versie van Gareth Evans’ The Raid. De film wordt geregisseerd door Patrick Hughes, en zowel Evans als Michael Bay zijn de producenten. De film zal te zien zijn op Netflix en speelt zich af in het drugsmilieu van Philadelphia.



Bij Warner gaan ze er nog altijd vanuit dat ondanks de omikronvariant The Batman nog steeds op 4 maart in de Amerikaanse zalen te zien zal zijn. In België verschijnt hij op 2 maart. Toch voegt Warner eraan toe dat de situatie van dag tot dag bekeken wordt.



En ook in Duitsland blijven ze erin geloven dat het Filmfestival van Berlijn in 202 fysiek doorgaat. De organisatie is al dagenlang aan het onderhandelen met de Duitse overheid om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen en zal daarbij strenge coronamaatregelen hanteren.



Op 27 maart 2022 zullen de Oscars na vier jaar weer doorgaan met een presentator. Wie het wordt is nog onbekend. De laatste presentator was Jimmy Kimmel die door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences ontslagen werd na een aantal homofobe tweets.



Niet alleen Scream is terug, er komt ook een zesde deel van Final Destination dat geproduceerd zal worden door Spider-Man: No Way Home-regisseur Jon Watts. De film zal te zien zijn op HBO Max.



Michael Sarnoski die vorig jaar furore maakte met zijn regiedebuut Pig met Nicolas Cage gaat dan weer een spin-off film maken van A Quiet Place. Het idee komt van scenarist-regisseur John Krasinski van de vorige twee delen. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron