:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #89
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #89
Bron: DVD Info - Datum: 2022-02-07 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes en Tom Cruise mag het startschot geven. Ook al moeten we nog een jaar op de nieuwe Mission Impossible wachten, heeft Cruise al samen met Edge Of Tomorrow-regisseur Doug Liman een nieuw project klaar. Het wordt een film over een man die de enige man die de aarde kan redden van een mysterieuze dreiging. Ook al wil Cruise de eerste acteur zijn die in de ruimte een film opneemt, zullen de shoots op aarde doorgaan, ook al zullen een aantal scènes vanuit het ruimtestation ISS worden gedraaid.



James Gunn is volop bezig aan de opnames van Guardians Of The Galaxy. Vol. 3. Gunn benadrukt dat het de laatste film uit de franchise wordt, maar ook al verklapt de regisseur nog niets laat hij weten dat het een enorm grootschalige en donkere film wordt die helemaal anders wordt dan wat mensen verwachten.



Of we het ook hier zullen zien valt te betwijfelen, maar de zwart-witversie van Guillermo del Toro’s Nightmare Alley komt ook in de Amerikaanse cinema's. Daarmee is het de eerste keer in de filmgeschiedenis dat een film tegelijkertijd in het zwart-wit en in kleur in de bioscoop wordt vertoond. Kleine kanttekening: de kleurenversie is in de VS compleet geflopt en bioscoopuitbaters zouden de zwart-witversie vragen omdat er een gebrek is aan andere releases.



Na Open Range gaat Kevin Costner met Horizon opnieuw een western regisseren. Costner zal ook meespelen in de film en de opnames starten op 29 augustus.



Door een gebrek aan nieuwe releases en de winterstorm Kenan, waardoor veel bioscopen in het noordoosten van de VS gesloten zijn, heeft de Amerikaanse box office een zeer magere week achter de rug. Spider-Man: No Way Home staat nog steeds op nummer 1 en zou wel eens Avatar kunnen verslaan. Verder noteren we in de top 5 Scream, nieuwkomer Redeeming Love en The King’s Man.



Regisseur Penelope Spheeris heeft in een interview verteld dat de zogenaamde ruzie tussen hem en hoofdrolspeler Mike Myers tijdens Wayne’s World waardoor hij de sequel niet maakte, verzonnen zijn. Spheeris zegt dat de studio voor Wayne’s World 2 veranderingen wilde die hij weigerde.



Kyle Allen, die te zien is in Steven Spielbergs West Side Story, wordt de nieuwe He-Man in de reboot van Masters Of The Universe. Netflix heeft het project overgekocht van Sony en de broers Aaron en Adam Nee zullen deze zomer aan de opnames beginnen. De film zelf wordt in 2023 verwacht. En er komt nog meer Mattel-films op ons af. Zoals eerder gemeld zullen Margot Robbie en Ryan Gosling de hoofdrollen vertolken in de Barbie en Ken-film. Greta Gerwig schreef het script samen met echtgenoot Noah Baumbach. En diezelfde Gerwig werkt ook aan een scenario voor een film die gebaseerd zal worden op de Hot Wheels-auto's. Ook de poppenhuisjes van Polly Pocket worden Hollywood-voer en volgens Variety komt er ook een Matchbox-film. En tot slot zal Tom Hanks met astronaut Major Matt Mason zijn favoriete actieheld uit zijn kindertijd mogen vertolken, een Mattel-figuurtje dat populair was op het einde van de jaren 60.



De legendarische Monica Vitti is op 90-jarige leeftijd overleden die wereldberoemd werd met haar rol in L'Avventura, La Notte en L'Eclisse van Michelangelo Antonioni, alsook in Luis Buñuels Le Fantôme De La Liberté. Monica Vitti kampte meer dan twintig jaar met de ziekte van Alzheimer.



Blijkbaar is men van plan om het John Wick-concept volledig uit te melken. Halle Berry, die als Sofia een ex-huurmoordenaar en vriendin van John Wick (Keanu Reeves) speelt, krijgt mogelijk haar eigen film. Er zijn nu al twee John Wick-spin-offs aangekondigd: de film Ballerina waarin Ana de Armas mogelijk de hoofdrol gaat vertolken en de tv-reeks The Contintental met Mel Gibson.



Producent Frank Marshall laat weten dat Jurassic World: Dominion niet de laatste van de franchise wordt en dat er naast de animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous mogelijk nog spin-offs komen. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron