:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #90
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #90
Bron: DVD Info - Datum: 2022-02-14 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij een nieuwe Cineweetjes, en laten we maar beginnen met het leukste weetje. David Lynch zal een rol krijgen in de semi-autobiografische film The Fabelmans van Steven Spielberg die gebaseerd is op zijn kindertijd in Arizona. Michelle Williams en Paul Dano spelen de ouders, Seth Rogen de oom en Julia Butters de zus. De film komt in Amerika op 23 november in de zalen.



Na Ridley Scott heeft nu ook Roland Emmerich het gemunt op Marvel en DC. Volgens de regisseur van de nieuwe rampenfilm Moonfall hebben die alles overgenomen en verpesten ze de filmsector waardoor niemand nog iets origineels doet. Emmerich laat wel weten dat hij zelf bekend genoeg is en zelf genoeg kansen krijgt als het over rampenfilms gaat.



Jackass Forever scoort het best aan de Amerikaanse box office en versloeg daarmee Roland Emmerichs Moonfall. Spider-Man: No Way Home komt op de derde plaats terecht, gevolgd door Scream.



Op 26 maart, worden de Golden Raspberry Awards uitgereikt, zeg maar de Oscars voor de slechtste films. Diana The Musical kreeg negen nominaties, en verder noteren we Infinite, Karen, Space Jam: A New Legacy en The Woman In The Window. Nieuw is dat Bruce Willis een aparte categorie heeft gekregen als Slechtste Acteerprestatie van Bruce Willis. De acteur was in 2021 te zien in acht films die bijna allemaal op video-on-demand zijn verschenen.



Coproducent Village Roadshow klaagt Warner aan voor de rechtbank omdat in de VS The Matrix Resurrection tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max verscheen, en Village Roadshow werd daar niet over geraadpleegd of verwittigd. De film heeft slechts 148 miljoen dollar opgebracht. Wordt vervolgd dus.



Liam Neeson wordt zeventig, en ook al is hij binnenkort te zien in Memory (een remake van De Zaak Alzheimer) laat hij actiethrillers voor wat ze zijn. Of het een goed idee is laten we in het midden, maar mogelijks gaat hij de hoofdrol vertolken in de Naked Gun-reboot van Seth MacFarlane die eerder Ted 2 en A Million Ways To Die In The West regisseerde.



Douglas Trumbull is op 79-jarige leeftijd overleden. Deze Hollywoodlegende stond in voor de special effects van Close Encounters Of The Third Kind, Star Trek: The Motion Picture, A Space Odyssey, The Tree Of Life en Blade Runner. Ook regisseerde hij de cultfilms Silent Running met Bruce Dern en Brainstorm met Christopher Walken.



Veel teleurstellingen voor de nominaties voor de 94e Academy Awards. Zelf vinden we het doodzonde dat Un Monde van Laura Wandel het niet haalde en plaats moest ruimen voor (de doodgeverfde favoriet) Drive My Car uit Japan en The Worst Person In The World uit Noorwegen. The Power Of The Dog krijgt zo maar eventjes 12 nominaties, terwijl Dune er 10 heeft en Steven Spielbergs West Side Story die ondanks de flop aan de kassa er 7 heeft. Op de sociale media is de ontgoocheling groot voor The French Dispatch die met lege handen overblijft of de vertolkingen van Lady Gaga (House Of Gucci), Leonardo DiCaprio (Don’t Look Up), Frances McDormand (The Tragedy Of Macbeth), Jennifer Hudson (Respect), Jared Leto (House Of Gucci) en Bradley Cooper (Licorice Pizza) die eveneens vergeten zijn.



De 15e editie van het Offscreen Film Festival begint op woensdag 9 maart. Het volledige programma staat vanaf nu online op www.offscreen.be. De openingsfilm is The Innocents van Eskil Vogt die al te zien was op FilmFest Gent. Er komen ook speciale gasten naar Brussel afgezakt zoals Peter Strickland en Lucile Hadzihalilovic. Met een selectie van 18 genrefilms richt Offscreen zich op Hongkong cinema 'buiten categorie' en zijn er screenings van titels als Ebola Syndrome, Naked Killer, The Heroic Trio, Full Contact, Taxi Hunter, Zu: Warriors Of The Magic Mountain, Sex And Zen, The Cat, A Chinese Ghost Story en The Clones Of Bruce Lee. De eregast is Jeff Lieberman die met drie films (Squirm, Blue Sunshine en Just Before Dawn) een vlijmscherp portret schiep van het Amerika van post-1968.



Het kostenplaatje van Mission: Impossible 7 neemt gigantische cijfers aan: 290 miljoen dollar, wat 100 miljoen dollar meer is dan zijn voorganger Mission: Impossible: Fallout, en daardoor het duurste deel in de reeks is geworden. De reden zou zijn dat men de opnames zeven keer door corona heeft moeten stilleggen. Ook wij leggen stil, tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron