:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2022
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2022
Bron: Remain In Light - Datum: 2022-02-14 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES MAART 2022

In maart brengen we een mix van actie, thriller, drama en komedie met koeien, drugdealers, varkens en worsten in de hoofdrol. Actie is er met de blockbuster Copshop (met Gerard Butler), The Protégé (met Maggie Q, Samuel L. Jackson, Michael Keaton) en Prisoners Of The Ghostland (met Nicolas Cage). Voor indrukwekkend drama zorgen Ballad Of A White Cow, United States Vs Billy Holiday en First Cow. Van eigen makelij hebben we het gelauwerde debuut Dealer van Jeroen Perceval en Mijn Vader Is Een Saucisse met een ontwapenende Johan Heldenbergh. Afronden doen we met het sublieme Pig, met een briljante Nicolas Cage die z’n boshut uit moet op zoek naar z’n ontvoerd truffelvarken.

Opgelet: De Releases van Censor (16 februari) is veranderd. De release op deze datum is enkel voor Nederland. De Belgische release vindt later plaats.

COPSHOP

Het politiebureau van een klein dorp wordt het middelpunt van een bloederige strijd tussen een professionele huurmoordenaar (Gerard Butler), een jonge ambitieuze agente en een criminele oplichter (Frank Grillo), die veiligheid zoekt achter de tralies.

Regie: Joe Carnahan
Cast: Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 maart 2022.

THE UNITED STATES VS. BILLIE HOLIDAY

De legendarische Billie Holiday, één van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, werd, en wordt nog steeds, aanbeden over heel de wereld. Door haar nummer Strange Fruit, waarin ze een aanklacht doet tegen rassenongelijkheid en racistisch geweld, werd ze jarenlang het doelwit van de Federal Department of Narcotics. De zwarte undercover-agent Jimmy Fletcher, met wie ze een tumultueuze relatie kreeg, werd op haar afgestuurd om haar te betrappen op het bezit van drugs.

Regie: Lee Daniels
Cast: Andra Day, Trevante Rhodes, Garrett Hedlund
Releasedatum dvd en Blu-ray: 9 maart 2022.

DEALER

Dealer vertelt het verhaal van veertienjarige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle Dealer vertelt het verhaal van veertienjarige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle Dealer vertelt het verhaal van veertienjarige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

Regie: Jeroen Perceval
Cast: Sverre Rous, Ben Segers, Veerle Baetens
Releasedatum dvd: 9 maart 2022 (enkel beschikbaar voor België)

PIG

Zonderling Rob (Nicolas Cage) woont in de wildernis van Oregon met zijn geliefde varken, dat hem helpt bij de truffeljacht. Als het varken op een dag ontvoerd wordt, keert Rob terug naar de bewoonde wereld en zet hij alles op alles om met haar herenigd te worden. Maar dan zal hij ook zijn verleden onder ogen moeten komen...

Regie: Michael Sarnoski
Cast: Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 maart 2022.

THE PROTÉGÉ

Anna (Maggie Q), als kind gered door de legendarische huurmoordenaar Moody (Samuel L. Jackson), is opgeleid tot ‘s werelds meest bekwame huurmoordenaar. Wanneer de man die haar alles geleerd heeft over vertrouwen en overleven op brute wijze vermoord wordt, zint ze op wraak. Tegen haar zin moet ze terugkeren naar haar geboorteland Vietnam waar ze verstrikt geraakt in een kat-en-muis-spel met een mysterieuze man (Michael Keaton). The Protégé is een Amerikaanse actiethriller, geregisseerd door Martin Campbell en geschreven door Richard Wenk met in de hoofdrollen Michael Keaton, Maggie Q en Samuel L. Jackson.

Regie: Martin Campbell
Cast: Maggie Q, Samuel L. Jackson, Michael Keaton
Releasedatum dvd en Blu-ray: 16 maart 2022.

BALLAD OF A WHITE COW

Mina’s leven staat op zijn kop wanneer ze bij de rechtbank hoort dat haar man Babak een jaar eerder ten onrechte is geëxecuteerd. De rechter verklaart dat het dan toch de wil van Allah geweest moet zijn, anders was het niet gebeurd. De autoriteiten verontschuldigen zich en willen Mina financiële compensatie bieden voor het leed dat zij veroorzaakt hebben. In het belang van haar dochter en haarzelf start Mina een stil protest tegen het systeem. Net wanneer ze bijna door haar geld heen is, staat Reza voor haar deur en beweert een oude vriend van Babak te zijn. Reza had nog een schuld uitstaan bij hem en komt deze nu betalen. Hoewel Mina in het begin wat terughoudend is, laat ze hem steeds meer in haar leven toe. Niet wetende wat het verband is dat ze bij elkaar bracht. Ballad Of A White Cow is de derde film van Iraanse regisseursduo Maryam Moghadam en Behtash Sanaeeha. Eerder werkten ze al samen aan het script van Risk of Acid Rain en regisseerden ze The Invincible Diplomacy Of Mr Naderi. In hun nieuwste film tonen zij hoe het Iraanse rechtssysteem werkt en wat daarin de positie van de vrouw is.

Regie: Maryam Moghadam, Behtash Sanaeeha
Cast: Maryam Moghadam, Alireza Sani Far, Pouria Rahimi Sam
Releasedatum dvd: 16 maart 2022.

MIJN VADER IS EEN SAUCISSE

Zoë’s vader (Johan Heldenbergh) heeft zijn leven voor elkaar. Hij heeft een lieve vrouw (Hilde De Baerdemaeker), toffe kinderen en een goedbetaalde job als bankier. Tot hij op een dag beseft hoe saai zijn werk eigenlijk is. Hij besluit zijn passie achterna te gaan: acteur worden. Het gezin is niet meteen enthousiast over zijn nieuw carrièrepad, enkel zijn jongste dochter Zoë (Savannah Vandendriessche) gelooft dat hij wel eens een heel goeie acteur zou kunnen zijn. Zoë bereidt haar vader voor op zijn eerste rol, die van saucisse. Of liever, volwaardige vleesvervanger.

Regie: Anouk Fortunier
Cast: Johan Heldenbergh, Eva van der Gucht, Hilde De Baerdemaeker
Releasedatum dvd: 16 maart 2022 (ook voor Nederland)

FIRST COW

In het Oregon van 1820 ontmoet Otis ‘Cookie’ Figowitz, een timide kok op tocht door het land, King-Lu, een Chinese immigrant op de vlucht na het plegen van een moord. De eerste koe in de wijde omtrek biedt hen een uitweg uit hun zwervende bestaan: ‘s nachts trekken ze erop uit om haar stiekem te melken en gebruikt Cookie de melk om ongekende lekkernijen te creëren. Het duo weet al snel een bloeiende handel op te zetten, en hun dromen lijken werkelijkheid te gaan worden.

Regie: Kelly Reichardt
Cast: Alia Shawkat, John Magaro, Dylan Smith
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 maart 2022

PRISONERS OF THE GHOSTLAND

Hero (Nicolas Cage) is een beruchte crimineel in Samurai City en belandt in de cel na een mislukte bankoverval. Een rijke krijgsheer huurt Hero in om zijn vermiste kleindochter Bernice te gaan zoeken in The Ghostland, een verraderlijke en bovennatuurlijke plaats. Zijn missie komt echter niet zonder complicaties ; zo moet Hero bijvoorbeeld een pak dragen vol explosieven die bij elke foute beweging kunnen ontploffen. In een race tegen de klok moet Hero de vloek opheffen die op The Ghostland rust, om zo Bernice te kunnen redden.

Regie: Sion Sono
Cast: Nicolas Cage, Sofia Boutella, Nick Cassavetes


UIT HET ARCHIEF