:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #97
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #97
Bron: DVD Info - Datum: 2022-04-04 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij een nieuwe Cineweetjes. Het nieuws van de week komt natuurlijk van Will Smith die tijdens de Oscars Chris Rock een muilpeer verkocht toen die een grapje maakte over het haarverlies van zijn echtgenote Jada Pinkett-Smith. Nadien kreeg Smith een Oscar voor zijn vertolking voor King Richard waarbij hij zich verschuldigde bij de Academy, maar niet bij Rock. De Academy is not amused en er gaan geruchten rond dat hij zijn Oscar zal moeten teruggeven, of dat hij zijn Academy-lidmaatschap verliest. De reacties van vele collega's was niet mis. Zo werd Jim Carrey misselijk van de staande ovatie toen Smith de Oscar voor Beste Acteur won en hij denkt dat Hollywood gewoon één hoop lafaards is en hij vindt tevens dat Smith had moeten buitengezet worden na de aanval.



We zouden door al deze commotie bijna de Oscar-winnaars vergeten. The Power Of The Dog werd niet de gedoodverfde winnaar, want alleen Jane Campion ging als regisseuse met een beeldje naar huis. De grote winnaar was Coda die de Oscar voor Beste Film won, en ook die van de Beste Mannelijke Bijrol voor Troy Kotsur en Best Niet-Originele Scenario voor Sian Heder. Jessica Chastain won die van de Beste Actrice als televangeliste Tammy Faye Bakker in The Eyes Of Tammy Faye. Ariana DeBose kreeg voor West Side Story de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Dune kreeg zes Oscars maar die waren allemaal voor de technische aspecten.



Niet alleen Will Smith zorgde voor een schokgolf, ook Bruce Willis dropte in Hollywood een bom door te zeggen dat hij een punt zet achter zijn acteercarrière nadat er afasie bij hem werd vastgesteld, dat is een taalstoornis die veroorzaakt wordt door hersenschade die het vermogen om te communiceren verstoort.



Naast de Oscars hadden we ook de 42ste Golden Raspberry Awards, dat zijn prijzen voor de allerslechtste films. Diana The Musical kreeg er vier en wel voor slechtste film, slechtste regisseur (Christopher Ashley), slechtste actrice (Jeanna de Waal) en slechtste vrouwelijke bijrol (Judy Kaye). Space Jam: A New Legacy kreeg er drie en Jared Leto kreeg die voor slechtste mannelijke bijrol voor House Of Gucci.



Batman verliest zijn troon in de Amerikaanse box office. De eerste plaats wordt aangevoerd door The Lost City met Sandra Bullock en Channing Tatum. The Batman komt op de tweede plaats terecht en het Indische epos RRR komt onverwachts binnen op de derde plaats.



James Bond-nieuws waarvan we niet weten of we daar nu gelukkig mee zijn of niet. Amazon, dat net de MGM-catalogus voor 8,5 miljard dollar heeft aangekocht, kondigt nu ook een reeks aan die gebaseerd is op de James Bond-franchise. De serie zal 007’s Road To A Million heten waarin twee personen een hoofdprijs van 1,3 miljoen dollar kunnen winnen en hun langs locaties uit de verschillende Bond–films brengt waar ze allerlei fysieke obstakels moeten trotseren.



Panos Cosmatos, die Mandy regisseerde, gaat samenwerken met A24 voor het scifi/fantasyproject Nekrokosm dat door de regisseur omschreven wordt als een bizarre, fantasierijke nachtmerrie. Genoeg over Will Smith en zijn saflet, tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron