:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #110
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #110
Bron: DVD Info - Datum: 2022-07-04 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe (en voorlopig laatste) Cineweetjes en laten we maar beginnen met probleemkind Ezra Miller. Die verblijft op zijn boerderij met drie kinderen en volgens de vader is dat in gevaarlijke omstandigheden. Er zouden wapens in de omgeving zijn en men zou gezien hebben hoe een baby een kogel in de mond nam. Warner Bros. zou van plan zijn om de acteur te droppen.



In Australië is George Miller bezig met de opnames van Furiosa, de opvolger van Mad Max: Fury Road, in. De jonge Furiosa wordt gespeeld door Anya Taylor-Joy, in Mad Max: Fury Road was dat Charlize Theron.



John Williams laat weten dat hij naar alle waarschijnlijkheid zal stoppen met het schrijven van filmsoundtracks. De score voor de vijfde Indiana Jones-film wordt wellicht de laatste van de ondertussen 90-jarige componist. Eerder al liet Harrison Ford weten dat ook hij ophoudt met acteren.



In de Amerikaanse box-office delen Elvis en Top Gun: Maverick de eerste plaats. Ook Jurassic World: Dominion zit nog in de top 3, terwijl de horrorfilm The Black Phone ook goed scoort want die heeft op drie dagen tijd al zijn budget terugverdiend. Lightyear blijft de grootste teleurstelling.



En het is gebeurd! Top Gun: Maverick heeft meer dan 1 miljard dollar aan de wereldwijde box office opgebracht en verpulverd daarmee het vorige Cruise-record van Mission: Impossible - Fallout dat 791 miljoen dollar opbracht.



Pablo Larraín, die we kennen van Jackie en Spencer, gaat een film maken over Augusto Pinochet. Opnieuw kiest Larraín voor geen rechtlijnige biopic want de voormalige Chileense dictator wordt in El Conde een 250-jarige vampier.



Spacey Unmasked wordt een documentaire van de Britse tv-zender Channel 4 die onder meer gaat over de lopende rechtszaak tegen de acteur nadat in 2017 meerdere jonge mannen hem beticht hebben van seksuele intimidatie en aanranding.



Baz Luhrmann, van wie momenteel Elvis in de bioscoop draait, gaat zijn Australia ombouwen tot een zesdelige tv-reeks en zal deze winter te zien zijn op Disney+, onder de titel Faraway Downs.



Paramount gaat een Amerikaanse versie maken van de Koreaanse thriller The Gangster, The Cop, The Devil. Don Lee die de hoofdrolspeler is van de originele film zal opnieuw van de partij zijn. Sylvester Stallone is één van de producenten.



Het vervolg op Ghostbusters: Afterlife komt op 20 december 2023 in de bioscoopzalen. Jason Reitman zal opnieuw de regie voor zich nemen, voor de rest is er nog niets bekend.



Film Fest Gent lanceert zijn campagnebeeld voor de 49ste editie. Voor het eerst prijkt een componist op de poster van het festival, dat al decennialang garant staat voor een unieke focus op filmmuziek. Om de kunst van het componeren en het belang van muziek in film te onderstrepen, staat de Zuid-Koreaanse componist Jung Jae-il, bekend van zijn scores voor Parasite en Squid Game, centraal op het campagnebeeld. Zijn muziek wordt ook live uitgevoerd tijdens Film Fest Gents filmmuziekconcert Korean Composers op 20 oktober. De 49e editie van Film Fest Ghent vindt plaats van 11 tot 22 Oktober 2022.



Of het goed nieuws is of niet laten we in het midden, maar na haar aangekondigd vervroegd pensioen keert Cameron Diaz terug naar de filmwereld, en wel met de komedie Back In Action van regisseur Seth Gorden, die bekend is van Horrible Bosses.



Zelda Williams, de dochter van Robin Williams, gaat met Lisa Frankenstein haar eerste film regisseren. Het scenario wordt geschreven door Diablo Cody, die doorbrak met Juno. De film wordt omschreven als een romcom met zombies.



Ook Christopher Walken heeft het gehad met de Marvel-films. Volgens Walker kun je met de 200 miljoen dollar die één Marvel-film kost wel tien kleinere films maken en door Marvel verdwijnen bijna alle kleinere producties naar de streamingdiensten.



Er doen geruchten de ronde dat Apartment 7A een prequel wordt op Rosemary’s Baby. Dat komt doordat IMDb Rosemary Woodhouse (het personage dat Mia Farrow speelde in Rosemary’s Baby) vermeldt als personage. Hiermee pakt Cineweetjes zijn koffers want we gaan in zomermodus, wat betekent dat je ons tegen het einde van augustus terug mag verwachten.



Recent nieuws van dezelfde bron