:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #112
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #112
Bron: DVD Info - Datum: 2022-08-15 - Geplaatst door: Didier
Ondertussen draait Cineweetjes weer op volle toeren, ook al is een terrasje het beste wat we je kunnen aanraden. Het nieuws van de week kwam van Olivia Newton-John. De Australische actrice en zangeres overleed op 73-jarige leeftijd overleden door kanker. Haar grootste filmhit was met haar rol van Sandy in Grease, samen met John Travolta. Daarna ging het bergaf op filmvlak met de flops Xanadu en Two Of A Kind, maar als zangeres scoorde ze tot in het midden van de eighties hits met als hoogtepunt Physical dat overal op de eerste plaats in de hitparade stond.



Maar er is nog meer triest nieuws. Anne Heche overleed op amper 53-jarige leeftijd. De Amerikaanse actrice Anne Heche liep een zwaar hersenletsel op toen ze met haar Mini Cooper tegen een hoge snelheid tegen een huis in Los Angeles crashte. Een paar dagen later werd ze hersendood verklaard.



Volgens acteur Patton Oswalt komt er een vervolg op Eternals en zou Chloé Zhao die opnieuw gaan regisseren. De bewering is voorbarig want Eternals was samen met The Incredible Hulk en de eerste Captain America de slechtste onthaalde Marvel-film ooit.



Lady Gaga bevestigt op de sociale media dat ze te zien zal zijn in Joker: Folie À Deux. In december beginnen de opnames, ook al zal de film pas vanaf 4 oktober 2024 in de bioscoopzalen te zien zijn.



John Woo gaat een remake maken van zijn klassieke actiefilm The Killer, en koos de Franse acteur Omar Sy voor de hoofdrol. In het origineel uit 1989 speelde Chow Yun-fat de rol van een huurmoordenaar die nog één laatste opdracht aanvaardt om zo een een oogoperatie te betalen voor een zangeres die hij per ongeluk verblindde.



Film Fest Gent en de World Soundtrack Academy onthullen met trots de nominaties voor de World Soundtrack Awards 2022 in de categorieën Film Composer of the Year, Television Composer of the Year en Best Original Song. Onder de genomineerden zijn er drie componisten die in twee verschillende categorieën kans maken op een WSAward: Nicholas Britell, Daniel Hart en Daniel Pemberton - de Film Composer of the Year in 2021. Dat televisieseries steeds belangrijker en populairder worden, bewijst de nominatie van het nummer Strange Game uit de HBO-serie Slow Horses in de categorie Best Original Song. De 22ste editie van de World Soundtrack Awards, de jaarlijkse awardshow met concert die film- en tv-componisten eert, vindt plaats op het einde van Film Fest Gent op 22 oktober in Muziekcentrum De Bijloke. De 49ste editie van Film Fest Gent vindt plaats van 11 tot en met 22 oktober 2022.



Kevin Spacey moet een schadevergoeding van 31 miljoen dollar betalen aan de producenten van House Of Cards nadat die ontslagen werd wegens ongewenste intimiteiten tijdens de opnames van het zesde seizoen.Het seizoen werd daardoor met 5 afleveringen ingekort en moest herschreven worden.Volgend jaar verschijnt Spacey opnieuw voor de rechtbank in Londen wegens vier aanklachten van aanranding en verkrachting.



Warner Bros. keert terug naar zijn roots, de cinema. Tijdens de corona werd een plan ontwikkeld waarbij bioscoopfilms 45 dagen na hun bioscooprelease gratis op HBO Max te zien waren, maar nu kun je die enkel aankopen of huren via premium video on demand. Uit een studie bleek dat betalende digitale toegang tot een film een relatief kleine impact heeft op de bioscooprecette heeft, terwijl dit bij een gratis streamingrelease groter is.



In de Amerikaanse box office staat de actiefilm Bullet Train met Brad Pitt op nummer één. DC League Of Super-Pets staat op de tweede plaats, terwijl Jordan Peeles Nope de derde plaats inneemt. Top Gun: Maverick staat op de zesde plaats en staat nu op de zevende plaats in het lijstje van de succesvolste films aller tijden in Amerika.



ITV plant een vierdelige tv-serie over Cary Grant en die rol wordt vertolkt door Jason Isaacs, die vooral bekend is als slechterik Lucius Malfoy uit de Harry Potter-reeks. Er komt ook een documentaire over het leven en werk van Steve Martin door A24. Morgan Neville, die een Oscar won voor 20 Feet From Stardom, regisseert het project. Alles komt uit op de streamingdienst Apple TV+.



Lars von Trier heeft de ziekte van Parkinson. De Deense regisseur zal wel het derde seizoen van zijn tv-reeks The Kingdom afwerken, maar daarna wil hij zich op zijn ziekte concentreren.



Of het een goed idee is weten we niet echt maar er komt een film van de videogame Pac-Man. In 2015 was dit in Pixels één van de vele computerspelletjes die de aarde aanvielen. Het idee komt van Chuck Williams, die ook de Sonic The Hedgehog-films bedacht. Over wie erin zal meespelen is nog niets bekend.



Disney+ doet het alsmaar beter dan Netflix qua abonnementen, en de Predator-film Prey heeft het record van aantal kijkers tijdens de eerste drie dagen verbroken. Ook in België is Prey de best bekeken filmpremière op een streamingdienst ooit. Nou, dit weet je ook weer, tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron