:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #114
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #114
Bron: DVD Info - Datum: 2022-08-29 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij Cineweetjes. Jennifer Grey die opnieuw de rol van Baby, het hoofdpersonage uit Dirty Dancing, in een sequel zal spelen zegt nu al dat de film uniek zal worden ook al zal er nooit meer een tweede Patrick Swayze zijn. Het moet volgens Grey een vervolg worden dat op zichzelf moet kunnen staan en ze beseft als geen ander dat dit niet eenvoudig wordt.



Producent Jerry Bruckheimer laat weten dat men druk bezig is aan een scenario voor een derde National Treasure-film. Wel wordt het volgens Bruckheimer afwachten of Nicolas Cage er iets in ziet, maar volgens hem zit het verhaal in ieder geval goed. Disney+ werkt momenteel ook aan een tv-bewerking van National Treasure met Catherine Zeta-Jones.



De bedenkers van Cobrai Kai gaan na The Karate Kid nu werken aan een spin-off van Ferris Bueller’s Day Off, en die zal de titel Sam And Victor’s Day Off krijgen.



Er komt ook een prequel van Ocean’s 11, en die zal geregisseerd worden door Jay Roach. Margot Robbie zit in de cast, en ook Ryan Gosling zou overwegen om mee te doen.



Cineworld, de tweede grootste bioscoopketen ter wereld, zou een schuldenlast van zo’n 4,8 miljard dollar hebben en zou naar verluidt binnenkort het faillissement aanvragen. Bij Cineworld werken 28.000 mensen in 571 bioscopen in tien landen. Top Gun: Maverick en Jurassic World Dominion volstonden niet om het financiële gat te dichten. AMC Entertainment, die de grootste bioscoopgroep ter wereld is, noteert dit jaar dan weer de beste bezoekersaantallen sinds 2019.



Met een recette van 679 miljoen dollar in de Verenigde Staten stijgt Top Gun: Maverick naar de zesde plaats van de grootste Amerikaanse kaskrakers aller tijden. Hoogstwaarschijnlijk verslaat hij ook de vijfde plaats, die nu wordt ingenomen door de Marvel-film Black Panther.



Er is opschudding rond Gary Busey die door de politie van New Jersey aangeklaagd wordt wegens inbreuken op de zedenwetgeving tijdens een Monster-Mania-evenement. Het onderzoek is nog lopende is en alleen de politie weet wat de acteur precies heeft uitgestoken.



Christina Ricci schaamt zich dood om haar rol in Casper uit 1995. Volgens Ricci zie je meteen hoe slecht ze daarin is, ook al betekent de film veel voor de fans.



Vanaf 23 december komt Glass Onion: A Knives Out Mystery op Netflix na een beperkte bioscooprelease. Deze keer moet Benoit Blanc een mysterie oplossen in Griekenland, en speelt alles zich af op het privé-eiland van de miljardair Miles Bron (Edward Norton). De oorsprong van de titel komt van de song Glass Onion van de Beatles. Naast Craig en Norton vinden we ook Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson en Dave Bautista in de cast terug.



Drive My Car werd door de International Federation of Film Critics (FIPRESCI) verkozen als beste film van het jaar, en versloeg daarmee Licorice Pizza, The Power Of The Dog, Triangle Of Sadness en The Worst Person In The World. De film won ook al de Oscar voor beste internationale film en de BAFTA voor beste niet-Engelstalige film.



Het vijfde deel van Insidious is door acteur Patrick Wilson volledig ingeblikt. Wilson speelde de hoofdrol in de eerste twee delen, en Insidious 5 wordt zijn regiedebuut. Insidous 5 is vanaf 7 juli 2023 in de bioscoop te zien.



Eind dit jaar begint men aan de opnames van de nieuwe Planet Of The Apes-film. Opvallend is dat men nog niet eens weet wie in de cast zal zitten. Wel staat vast dat Owen Teague, die in It en de tv-remake van The Stand zat, nu een aap zal vertolken. Ook over het verhaal is nog niks gelekt.



John Boyega zegt het Star Wars-universum definitief vaarwel omdat Lucasfilm hem niet heeft gesteund voor racistische uithalen naar hem en Moses Ingram. Heel wat filmfans brachten racistische uitspraken naar voren voor zijn rol in The Rise Of Skywalker.



James Wan gaat voor Disney+ een King Kong-serie maken die zich zou afspelen op Skull Island. Ondertussen werkt Wan ook aan Aquaman: The Lost Kingdom, dat in maart in de bioscopen moet spelen. En daarmee sluiten we de Cineweetjes-rangen voor deze week.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron