:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #126
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #126
Bron: DVD Info - Datum: 2023-01-09 - Geplaatst door: Didier
We zijn er weer met Cineweetjes. Het belangrijkste nieuws van het hele jaar is dat we iedereen het beste toewensen, maar omdat we een filmsite zijn: vooral veel film!



Neal Jimenez, de scenarioschrijver van onder meer de cultfilms River's Edge en The Waterdance, is op 11 december in Arroyo Grande, Californië, gestorven aan een hartaanval. De man werd 62 en co-regisseerde The Waterdance met Michael Steinberg, en naast de erkenning die de film ontving in het prijzencircuit in 1993, werd de autobiografische film opgenomen in het boek The New York Times Guide to the Best 1,000 Movies Ever Made. Hij schreef ook de scripts voor Where The River Runs Black, For The Boys, The Dark Wind, Sleep With Me en Hideaway. Meer dan een decennium lang werd hij in Hollywood gevraagd om de scripts van Martin Scorsese, Ridley Scott, Wolfgang Peterson, Atom Egoyan, Robert Redford, Madonna, Tom Hanks en vele andere aan te passen.



Ron Howard, die Solo: A Star Wars Story regisseerde, vertelde in een interview aan NME dat fans niet te veel moeten hopen op een sequel. De enige gesprekken die over een Solo-sequel werden gevoerd zijn afkomstig van de fans volgens Howard en er zijn geen concrete plannen om dat verhaal voort te zetten, maar volgens diezelfde Howard moet je niet te vlug nooit zeggen in Hollywood.



Noée Abita, die doorbrak in Slalom, zal de hoofdrol spelen in La Vie Sauvage, het speelfilmdebuut van Victoria Musiedlak. Noée Abita vertolkt de rol van een 26-jarige advocate die nog bij haar ouders woont. Ondanks het feit dat ze nog geen juridische ervaring heeft, moet ze een 19-jarige jongen verdedigen die ervan wordt beschuldigd een meisje te hebben vermoord dat in zijn gebouw woont.



Damien Leone, de regisseur van de controversiële Terrifier-films, belooft op Twitter dat het zijn doel is om van Terrifier 3 de engste Terrifier tot nu toe te maken. Een babysitter zou een videoband hebben waarin we het moorddadige karakter van Art the Clown zien. De nieuwe Terrifier-film, waar nog aan moet begonnen worden, zou gebaseerd zijn op de kortfilm All Hallows' Eve die je op de Amerikaanse dvd- en Blu-rayrelease van de film vindt.



Jeremy Renner, die bekend is als Hawkeye bij de Avengers en agent William Brandt in de Mission Impossible-films,  kreeg een ongeluk tijdens het ruimen van sneeuw. Bij de publicatie van deze Cineweetjes werd zijn toestand omschreven als kritiek, maar stabiel.



De Césars, zeg maar de Franse Oscars, draaien het roer om, en iedereen die mogelijks een veroordeling kan krijgen voor seksueel wangedrag, wordt niet langer meer uitgenodigd. Het is duidelijk dat dit te maken heeft met de kritiek die de Académie des César kreeg op de Franse acteur Sofiane Bennacer nadat die beschuldigd werd van verkrachting en huiselijk geweld door vier voormalige vriendinnen. Regisseur Valerie Bruni-Tedeschi, die met Bennacer het drama Forever Young maakte, verdedigt hem en vindt dat hij door de media gelyncht wordt. Valeri is de zus van Carla Bruni, en die vindt dat het principe van het vermoeden van onschuld hiermee ondermijnd wordt. In 2020 lagen de Césars al onder vuur om Roman Polanski tot beste regisseur werd bekroond voor J'Accuse.



Romeo And Juliet uit 1968 was wel een grote hit die genomineerd werd voor vier Academy Awards, maar tegelijkertijd veroorzaakte de film heel wat controverse. De billen van Leonard Whiting en de blote borsten van Olivia Hussey waren te zien, en nu hebben de twee acteurs, die ondertussen al in de zeventig zijn, een rechtszaak aangespannen waarin ze Paramount ervan beschuldigden hen seksueel te hebben uitgebuit door naaktfoto's van kinderen te tonen. Regisseur Zeffirelli, die in 2019 stierf, verzekerde de beide acteurs dat er geen naakt in de film zou zitten, maar tijdens de laatste dagen van de opnames zou Zeffirelli hen hebben gesmeekt om toch iets meer gewaagd te doen omdat anders de film zou mislukken. Hussey was toen 15 en Whiting was 16, en volgens de klacht liet Zeffirelli hen zien waar de camera zou worden geplaatst zodat er geen naakt te zien zou zijn. Volgens hun advocaat Tony Marinozzi is het normaal dat zestienjarigen een regisseur vertrouwden, zeker in een tijdperk waar nog geen #MeToo bestond. Volgens de aanklacht zouden Hussey en Whiting sinds de release van de film mentale angst en emotionele problemen geleden hebben en kregen ze daardoor ook geen kans om in andere films te spelen.



De Japanse cineast van wie Broker nog in de bioscoop loopt, heeft nu al een nieuwe film klaar en wist de iconische componist Ryuichi Sakamoto te strikken voor de soundtrack. Ryuichi Sakamoto is een echte legende in de muziekwereld die bekend is als lid van de Japanse synthesizer-rockgroep Yellow Magic Orchestra. Hij werkte later aan soundtracks zoals de Oscar-favoriet The Last Emperor en in 1983 te zien als acteur naast David Bowie in de film Merry Christmas, Mr. Lawrence. Sakamoto zal nu de muziek componeren van Monster, de nieuwe film van Kore-eda Hirokazu, die nu al een favoriet is voor de selectie op het festival van Cannes in mei.



We gaan eruit met nieuws over onze eigenste Virginie Efira, de actrice die internationaal doorbrak met haar controversiële rol in Benedetta, krijgt volgende week de Franse Cinema Award die uitgereikt wordt tijdens de Unifrance Rendez-Vous, wat een showcase is van Franse films en één week duurt. Deze prijs is een eerbetoon aan het succes van Virginie Efira, die geboren is in België maar in Frankrijk is uitgegroeid tot een van de meest populaire actrices. Met deze Franse Cinema Award treedt ze in de voetsporen van Isabelle Huppert en Juliette Binoche. Tijdens Unifrance zullen meer dan 110 films vertoond worden waaronder de wereldpremière van Francois Ozon's My Crime met Isabelle Huppert, Rebecca Marder en Dany Boon. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron