:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: ALLE FILMS VAN REGISSEUR FONS RADEMAKERS OP DVD
PERSBERICHT: ALLE FILMS VAN REGISSEUR FONS RADEMAKERS OP DVD
Bron: A-Film - Datum: 2002-10-03 - Geplaatst door: Serge
In samenwerking met het Filmmuseum brengt A-Film Home Entertainment in het voorjaar van 2003 een DVDbox uit met alle 11 films van Fons Rademakers. Het is de eerste keer dat een dergelijk uitgebreide box is samengesteld met films van n Nederlandse regisseur.

De verzameling van het succesvolle oeuvre van Fons Rademakers zal de volgende titels omvatten: The Rose Garden (1989), met een Oscar bekroonde De Aanslag (1986), Mijn vriend, of het verboren leven van Jules Depraeter (1979), Max Havelaar (1976), Because of the Cats (1973), Mira (1971), De Dans van de Reiger (1966), Als Twee Druppels Water (1963), Het Mes (1961), Makkers Staakt uw Wild Geraas (1960) en Dorp aan de Rivier (1958).

Uniek is dat de film Als Twee Druppels Water is opgenomen in de box, naar het boek De donkere kamer van Damocles van W.F. Hermans. Co-producent Freddy Heineken hield de laatste decennia een grootschalige verspreiding van de film tegen. Fons Rademakers zal bij Als twee druppels water, Max Havelaar en de Aanslag nieuw audiocommentaar inspreken. Ook is het vorig jaar bij de opnames van Mira in Rome opgenomen exclusieve interview met de regisseur te zien als extra bij de dvd.

Het Filmmuseum heeft onlangs een groot aantal films van Fons Rademakers gerestaureerd en geconserveerd. Digitaliseringen van deze nieuwe conserveringen dienen als basis voor dit speciale dvd-project. Een selectie van trailers, fotos en affiches uit de collectie van het Filmmuseum wordt eveneens gescand voor conversie naar dvd en als bonusmateriaal toegevoegd. A-Film Home Entertainment doet research naar overig archiefmateriaal, zoals televisie-interviews, documentaires en journaalbeelden.

De verschillende dvds zullen zowel los als in een collectors box te koop zijn. A-Film Home Entertainment en het Filmmuseum verwachten dat dit ambitieuze project in het voorjaar van 2003 in de winkel ligt.