:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: WALKING WITH BEASTS
PERSBERICHT: WALKING WITH BEASTS
Bron: Universal - Datum: 2002-10-15 - Geplaatst door: Serge
Op 24 oktober 2002 introduceert Universal Pictures Benelux onder het Green Label de complete serie Walking with Beasts. Het Green Label bevat series over mens, dier en natuur en staat garant voor kwalitatief hoogwaardige documentaires.

Sinds het uitsterven van de dinosauriër, 65 miljoen jaar geleden, wordt onze planeet gedomineerd door zoogdieren. Deze dieren zijn de voorouders van de huidige zoogdieren en toch weten we er weinig van. Deze bizarre beesten zijn echter één van de meest fascinerende schepsels geweest die ooit op onze planeet hebben geleefd. Wat te denken van het grootste landzoogdier ooit; een mammoet met de omvang van een huis, vleesetende reuzemieren, machtige sabeltandkatten, angstaanjagende roofvogels, groter dan een mens en wolfachtige zoogdieren met bijna 1 meter lange kaken om botten mee te vermalen? Walking with Beasts gaat terug in de tijd langs verschillende werelden, van het warmste, natste klimaat dat de aarde ooit heeft gekend tot het koudste; de ijstijd, en brengt het leven van deze nagenoeg onbekende dieren op indringende wijze tot leven.

Walking with Beasts is bekend van televisie en heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder een BAFTA. Het is van dezelfde makers als de succesvolle serie Walking with Dinosaurs. Met een relatief gelimiteerd budget heeft de BBC een prachtig product geproduceerd, dat zich kan meten met de kwaliteit van huidige animatiefilms. Ontzettend veel aandacht is uitgegaan naar research. Meer dan 500 experts zijn geraadpleegd om de dieren, de vegetatie en diverse locaties te selecteren. Het technische proces om de dieren zo waarheidsgetrouw mogelijk neer te zetten was toen nog niet eens begonnen… Het eindresultaat is overweldigend! Een uniek tijdsdocument over voorbije werelden die nog niet eerder op deze wijze te beleven waren!

Release: 24 oktober op dubbeldisc DVD
Genre: Special Interest
Regie: Nigel Paterson, Kate Barlett, Jasper James, Tim Haines
Duur: 280 minuten, inclusief The Making Of van maar liefst 100 minuten
Taal: Met commentaar van Bert Kranenbarg (Nederlandse versie) en commentaar van Vic De Wachter (Vlaamse versie)

Specificaties:
- Beeldformaat: 16:9 anamorfisch
- Geluid: Dolby Digital 2.0
- Taal: Nederlands, Vlaams, Engels
- Ondertiteling: Nederlands
- Menuschermen: Nederlands

Extra's:
• The Making Of (Triump of the Beasts en The Beasts Within)
• Beast Fact Files
• Photo Gallery
• Production Crew Interviews
• Storyboard Comparisons