:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD.nl >> NIEUWSBERICHT: OMRUILACTIE BONUSDISC MONSTERS INC.
NIEUWSBERICHT: OMRUILACTIE BONUSDISC MONSTERS INC.
Bron: DVD.nl - Datum: 2002-10-17 - Geplaatst door: Serge
Na een storm van kritiek op de release van Atlantis, The Lost Empire in pan & scan hebben ze maar liefst drie verschillende versies van Monsters Inc. in omloop gebracht: een vanilla-versie met alleen de film, een reguliere 1 disc-versie met de standaard set van extra's die je op elke Disneyfilm vindt, en een speciale 2 disc-editie voor de (volwassen) verzamelaar, met uren bonusmateriaal. Maar wat is er deze keer gebeurd? Zowat alle extra's op disc 2 zijn enkel in Nederlands overdubde versie terug te vinden, zodat de hele bonusdisc er ongeveer uitziet als een derderangs teleshopping-programma. De uitleg dat zo de kinderen gemakkelijker zouden kunnen volgen, houdt geen steek, want een dergelijke versie is net op een volwassen kooppubliek gericht, die lak heeft aan een overdubde versie. Zeker wanneer je dan de prijs in beschouwing neemt, duur maar een echte liefhebber telt dat met de glimlach neer, dreigde deze 2 disc-versie een nieuw debâcle te worden.

Intussen heeft Buena Vista het probleem ook onderkend en hebben ze, op aanstichten van enkele Nederlandse die-hard Disneyfans op het DVD.nl Forum, een inruilactie op touw gezet waarbij men de bonus disc kan omruilen voor de equivalente disc uit de UK-set, die weliswaar geen ondertiteling heeft, maar tenminste niet op schabouwelijke manier overdubd is.

Dus heb je de DVD Monster en Co Deluxe-versie aangeschaft en ben je ook niet te spreken over de Nederlands gedubte bonusdisc, kan je deze vanaf nu omruilen. Je gaat daarvoor als volgt te werk:
- UITSLUITEND de bonusdisc (zonder originele verpakking), goed verpakt (bubbelenveloppe of gelijkaardig), voldoende gefrankeerd EN voorzien van je persoonlijke adresgegevens
- Stuur de enveloppe naar volgend adres:
BVHE
Afdeling Marketing
Postbus 349
1170 AH Badhoevedorp
Nederland


Zie voor meer informatie Monsters en Co. - 'Klachtenbox' op het DVD.nl Forum.


Recent nieuws van dezelfde bron