:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: HIGH CRIMES (HUUR)
PERSBERICHT: HIGH CRIMES (HUUR)
Bron: Fox - Datum: 2002-12-24 - Geplaatst door: Serge
Je leidt het leven dat je altijd al wilde: een succesvolle carrière, een mooi huis, en bovenal, een geweldige man. Totdat van de een op de andere dag blijkt dat alles op een leugen zou kunnen berusten. Bestaat er een uitweg uit zo’n nachtmerrie of is dit de echte waarheid?

Het verhaal
Het leven van de slimme, aantrekkelijke topadvocate Claire Kubik (Ashley Judd – Someone Like You, Double Jeopardy, Kiss The Girls) staat plotseling volledig op zijn kop wanneer de FBI haar man Tom (Jim Caviezel –The Count Of Monte Cristo, Thin Red Line, The Rock) arresteert voor moord op onschuldige burgers gedurende een geheime legeroperatie in El Salvador, vijftien jaar geleden. Met de hulp van de gewiekste, sympathieke ex-militair advocaat Charlie Grimes (Morgan Freeman –The Sum Of All Fears, The Shawshank Redemption, Along Came a Spider, Kiss The Girls), vecht Claire om Toms naam te zuiveren, maar komt tijdens het proces te dicht bij het onthullen van een doofpotaffaire van de overheid. Nu moet ze haar carrière en zelfs haar leven wagen om achter de waarheid te komen.

Uitstekende vertolkingen
Het acteerwerk van Morgan Freeman is eens te meer van een uitzonderlijk hoog niveau. Freeman vertolkt de rol van een advocaat met een drankprobleem die aan lager wal is geraakt. Ook Ashley Judd - een van de mooiste verschijningen in Hollywood op dit moment - zet als hoofdactrice een topprestatie neer. Voor Jim Caviezel is High Crimes misschien wel zijn beste vertolking in zijn carrière als acteur. De sexy Amanda Peet speelt met veel brio de losbandige, kettingrokende zus van Ashley Judd, een vertolking waarmee ze onmiddellijk het hart van de kijker weet te stelen.

Flitsende regie van Carl Franklin
High Crimes werd geregisseerd door Carl Franklin, in de jaren tachtig nog acteur in de populaire tv-reeks The A-Team. Met deze film bewijst Franklin opnieuw, na de voortreffelijke thriller One False Move, dat hij een groot vakman is. Franklin heeft High Crimes een enorme vaart gegeven, met een spannend ritme dat de kijker tot de laatste minuut voor de buis gekluisterd houdt.

Productinformatie huurdvd:
Titel: High Crimes
Releasedatum: 14 januari 2003
Genre: juridische thriller
Leeftijd: 12
Lengte: 110 min.
Audio: ?
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans
Menutalen: Engels, Frans

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron