:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: THE COUNT OF MONTE CRISTO
PERSBERICHT: THE COUNT OF MONTE CRISTO
Bron: Buena Vista - Datum: 2003-01-13 - Geplaatst door: Serge
Te koop op DVD vanaf 5 februari 2003

Deze film vertelt het ultieme verhaal over verraad, avontuur en wraak. Als de wat naïeve matroos Edmond Dantès (JIM CAVIEZEL) door zijn vriend verraden wordt, beroofd van zijn verloofde en onschuldig gevangen wordt gehouden in Chateau d’If voor een moord dat hij niet gepleegd heeft, kan hij alleen nog maar aan wraak denken. Gedurende die lange tijd, maakt hij kennis met een andere gevangene, pater Faria (RICHARD HARRIS), die hem het bestaan verklapt van de schat van Monte Cristo. Wanneer Dantès ontsnapt, gaat hij op zoek naar de schat van Monte Cristo. Edmond verandert zichzelf in de mysterieuze en rijke Graaf van Monte Cristo en dringt de Franse adel binnen. Stap voor stap voert hij zijn gewiekste wraakplan uit.

Dit romantische avontuur van Kevin Reynolds, regisseur van o.a. Waterworld en Robin Hood – Prince of the Thieves en en de makers van The 6th Sense zorgt ervoor dat je van het begin tot het einde op het puntje van je stoel zit.

De acteurs.
In 1984 maakt Jim Caviezel zijn debuut als acteur in televisieseries. Het is dankzij de film The Thin Red Line dat hij uit de schaduw zal komen. Daarop zullen Pay it Forward, Frequency, Angel Eyes en High Crimes volgen. Momenteel is hij in Bulgarije een film aan het draaien die I’m David heet en in 2003 in Amerika zal uitkomen. Guy Pearce is beroemd geworden dankzij de populaire Australische televisieserie Neighbours. Men heeft hem daarna kunnen zien in films zoals Priscilla Queen Of The Desert, L.A. Confidential en onlangs in The Time Machine.

De DVD en video van The Count of Monte Cristo is ook verkrijgbaar in een duo-pack met de film Pretty Woman.

Genre: speelfilm
Speelduur: 131 min.
Keuring: 12

DVD specificaties:
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Tsjechisch
Beeld : 2.35 :1 anamorfisch
Ondertitels: o.a. Nederlands

DVD extra’s:
• Niet eerder vertoonde scènes
• En garde: uit verschillende hoeken gefilmd
• Geluidsontwerp: laag voor laag
• Gesproken Toelichting
• Choreografie van de degens

UIT HET ARCHIEF