:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: TOTALLY SPIES
PERSBERICHT: TOTALLY SPIES
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2003-01-20 - Geplaatst door: Serge
Je hebt sinds september nog niet naar Totally Spies op VT4 gekeken? Shame on you! De komische actie-animatiserie is dé hit bij jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar. Dankzij Bridge Kids kan je binnenkort op eender welk tijdstip kijken naar de waanzinnige avonturen van vriendinnen Alex, Sam en Clover. Op 11 februari knalt Totally Spies in stoere meidenstijl naar twee koopvideo’s en -dvd’s van Bridge Kids. Deel 1 heet heel toepasselijk Here We Go! en biedt onderdak aan episodes Iets voor muzikanten, Koningin voor een dag en De nieuwe Jerry. De episodes Lava, De middeleeuwen en Kinderspel staan op deel 2 dat Totally Friends is gedoopt.

Totally Friends, en dat zijn Alex, Sam en Clover ook. Zonder het zelf te beseffen voorkomen ze op een dag een wereldramp. Voldoende om bij WOOHP (World Organisation of Human Protection) als internationale superspionnen ingelijfd te worden. De drie typische Beverly Hills meiden krijgen een spoedcursus in Totally Spies, het startsein voor een spannend dubbelleven! Net als al hun leeftijdsgenoten lopen ze school, maken ze huiswerk en zijn ze dol op winkelen en feesten. Maar, wat niemand weet: Sam, Alex en Clover kunnen op elk moment op missie moeten. Tegen schurken vechten, de mensheid redden. Ze doen het allemaal in stijl.

Meer, als je ze over het televisiescherm ziet rollebollen, zal het je wel opvallen: hippe films als Charlie’s Angels, Austin Powers, Clueless en Spy Kids hebben hun invloed op Totally Spies gehad. Voeg daar nog thema’s aan toe die kids aanspreken zoals muziek, mode, vriendschap, school en niet te vergeten coole 007-achtige gadgets. Komen daar nog extra kruidige ingrediënten bij: veel actie, avontuur en humor. En, wat de serie extra bijzonder maakt, het is de eerste actie-avonturenserie met drie stoere meiden in de hoofdrol!

Releasedatum: 11 februari 2003

Beeld: 4:3
Geluid: audio Dolby Digital 2.0
Taal: Nederlands gesproken

TOTALLY SPIES DEEL 1 – HERE WE GO!
Iets voor muzikanten
Alex, Sam en Clover staan in het voorprogramma van popsensatie Ricky Mathis. Ze willen ontdekken wat het geheim van zijn plotse succes is. Blijkt dat Ricky’s muziek zijn fans hypnotiseert. Ricky’s muziek componeert de bittere ex-gitarist en opnameleider Sebastian. Zijn opzet: een leger op muziek reagerende zombies creëren. Zijn Ricky-zombies moeten hem helpen al de regeringen in de wereld omver te werpen. In het bijverhaal voelt Clover vlindertjes voor muzikant Damon, een nieuwe leerling op school.

Koningin voor een dag
De meisjes reizen naar het Afrikaanse Lyrobia. Daar probeerde iemand koningin Tassara op een wel heel bizarre manier te ontvoeren! Clover vermomt zich als koningin Tassara en wordt in haar plaats ontvoerd. Alex, Sam en de echte Tassara zetten de achtervolging in. Ze ontdekken dat Tassara’s zus Makeda de ontvoerder is. Makeda wil niet dat de twintigjarige oorlog met buurland Kenyopia eindigt. Als ze kan vermijden dat koningin Tassara het vredesverdrag ondertekent, zorgt de Generaal van Kenyopia ervoor dat zij tot koningin wordt gekroond. Zal het de meisjes lukken om Makeda’s boosaardige plannen te dwarsbomen? En arriveert Tassara op tijd in Geneva voor de vredesconferentie? In het bijverhaal strijden Clover en Mandy voor de titel Homecoming Queen.

De nieuwe Jerry
Jerry gaat op pensioen en verlaat WOOHP. Zijn vervanger: Mac Smit, een knappe, charismatische, intelligente, coole dertiger. Sam’s hartje slaat meteen een paar tellen per seconde sneller. Plots gebeuren er allerlei vreemde dingen. In Mac’s kredietkaart blijkt een soort kwade kracht te schuilen en de auto die de spionnen van hem lenen explodeert. Voor de meisjes is het kristalhelder: iemand heeft het op Mac Smit gemunt. Maar dan ontdekken ze dat Mac zelf de schuldige is! Mac’s echte naam blijkt Tim Scam te zijn, een schurkachtige en onbetrouwbare WOOHP agent. Mac wil met zijn zelfgemaakte Evapo-Blaster de hele aarde ontwateren en verdorren. Daarvoor moet hij wel eerst afrekenen met onze superspionnen… In het bijverhaal beklagen de meisjes zich over de manier waarop Jerry hen behandelt. Hadden ze maar een andere oppasser…

TOTALLY SPIES DEEL 2 - TOTALLY FRIENDS
Lava
Spion zijn is alles behalve eenvoudig. En al helemaal niet ontspannend. De meisjes zijn dan ook in de wolken wanneer Jerry hen voor een plezierreisje naar Hawaï stuurt. Maar helaas… Op het eiland raken de meisjes zowat meteen betrokken bij de mysterieuze verdwijning van enkele vulkaanonderzoekers. Een of andere gek kan vanuit een geheime schuilplaats al de vulkanen tegelijk doen uitbarsten. De spionnen dringen die geheime schuilplaats binnen, maar slagen er helaas niet in de schurk tegen te houden. Dan beseffen de meisjes dat Jerry alles in scène heeft gezet om hen te testen. Omdat ze faalden in de test, wil Jerry de meiden nog meer trainen. Tot een echte vulkaan uitbarst en Sam, Alex en Clover talloze mensenlevens redden. In het bijverhaal kijken de meisjes vol spanning uit naar het schoolbal. Ze zijn teleurgesteld als blijkt dat het een bal in Hawaiiaanse stijl is.

De Middeleeuwen
De drie vriendinnen jagen een schurk terug in de tijd. Zo kunnen ze verhinderen dat hij de moderne technologie gebruikt om de geschiedenis te veranderen. In het bijverhaal maken de meiden zich klaar voor een Halloween verkleedwedstrijd.

Kinderspel
Een duivelse spellenfabrikant heeft een speelgoedje ontwikkeld waarmee hij gedachten kan beïnvloeden en sturen. Met dat speelgoedje kan hij zelfs volwassenen weer in kinderen veranderen! Het bijverhaal vertelt net het tegenovergestelde. Clover probeert om zich als een volwassene te gedragen. In de hoop dat Rick zijn oog op haar laat vallen.Hoe word je zelf een Totally Spies ?
- Praat over het schoolfeest terwijl je een raket lanceert in de jungle…
- Gebruik een laserföhn om een superschurk knock-out te slaan…
- Vertel je vriendin dat je nooit meer met haar praat en word drie seconden later weer haar beste vriendin…
- Vlieg in een supersonische jet naar school om op tijd te zijn voor je wiskundeproefwerk…
- Vind een geheime doorgang terwijl je nét een paar nieuwe schoenen aan het passen bent…
- Laat geen woord los tegen een bad guy, zeker als je zijn kapsel maar niks vindt…
- Verraad je dekmantel omdat je in een verhitte discussie belandt over de nieuwste popster…
- Red de wereld met style en attitude!

Even voorstellen: drie meiden met een attitude!
SAM: De intellectuele Spie
Sam is de meest volwassen meid van de drie. Ze staat stevig in haar schoenen, ze denkt voordat ze doet. Geen cliché intellectueeltje, wel de beste van de klas, die Sam. Ze houdt altijd het hoofd koel en er is geen probleem waar ze geen praktische oplossingen voor heeft!

CLOVER: De populaire Spie
Er is haast niemand die zo winkelverslaafd is als Clover. En, akkoord, ze is een tikkeltje impulsief en wordt om de haverklap verliefd. Maar dat belet haar allemaal niet in actie te schieten als dat nodig is. De bad guys een lesje leren? Zelfs al maakt ze geen schijn van kans? Geen probleem, Clover staat klaar! Sterk en atletisch als ze is. Om over haar gladde tong nog maar te zwijgen. Ze weet de Spies uit elke benarde situatie te babbelen!

ALEX: De jongste Spie
Alex, de jongste Spie van de drie. Heel schattig is ze, maar soms ook een beetje naïef. Zo beseft niet altijd het gevaar en de risico’s bij een missie. Sam en Clover overschaduwen haar wat, maar Alex zit daar niet zo mee. Ze heeft veel bewondering voor haar vriendinnen en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de drie de beste vriendinnen in de hele wereld blijven!


Recent nieuws van dezelfde bron