:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ONE HOUR PHOTO (HUUR)
PERSBERICHT: ONE HOUR PHOTO (HUUR)
Bron: Fox - Datum: 2003-02-02 - Geplaatst door: Serge
De plot
De meeste shoppers in de supermarkt letten niet op Seymour Parrish (Robin Williams), de man achter de balie van de fotoservice. Maar Nina Yorkin (Connie Nielsen) gunt hem steeds een warme glimlach wanneer ze hem de negatieven van familiefoto's toevertrouwt. Sy Parrish kent de liefdevolle omhelzingen van Nina en haar man Will (Michael Vartan), hij kent al hun vakanties en heeft hun zoon Jake van baby tot negenjarige jongen zien opgroeien. Sy voelt zich zo betrokken bij deze perfecte familie dat hij elke inbreuk op deze perfectie wil uitwissen...

Unaniem applaus voor Robin Williams' vertolking
Met zijn magistrale vertolking van Sy Parrish laat Robin Williams, beroemd geworden als comedy-acteur, zien dat zijn enorme talent alle filmgenres overspant. Zijn acteerprestaties werden zowel door de filmcritici als het publiek op gejuich onthaald, en de kans is groot dat hij opnieuw een reeks bekroningen binnenhaalt voor deze topprestatie. In 1998 won Williams al een Oscar voor de beste bijrol in Good Will Hunting en zijn palmares van in totaal vijftig nominaties en bekroningen van de belangrijkste filmprijzen maakt hem tot één van de meest uitzonderlijke acteurs wereldwijd.

Mark Romanek maakt grote entree als regisseur-scriptwriter
De regie van One Hour Photo is van de hand van Mark Romanek, één van de belangrijkste videoclipregisseurs van de jaren negentig. Romanek werkte onder meer voor Madonna, Bowie, Michael Jackson en Nine Inch Nails. Twee van zijn clips behoren tot de vaste collectie van het Museum of Modern Art van New York. Romaneks ervaring als videoclipmaker blijkt uit de knappe stilering van de film, met veel aandacht voor het effect van het interieur en een doordacht gebruik van lenzen en belichting. Van de supermarkt in One Hour Photo maakt Romanek een surrealistisch tableau. Romaneks ambitie om met deze film een statement over het leven zelf neer te zetten, blijkt ook uit de namen van de personages: Yorkin - 'your kin / je familie'; detective Van der zee - 'fantasy'; Sy - 'sigh / zucht'; Seymour - 'see more'.

Audio: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Ondertitels: o.a. Nederlands
Speelduur: 92 min.
Leeftijd: 16, angst

Releasedatum huurdvd: 11 februari 2003


Recent nieuws van dezelfde bron