:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE DAY THE EARTH STOOD STILL
PERSBERICHT: THE DAY THE EARTH STOOD STILL
Bron: Fox - Datum: 2003-02-04 - Geplaatst door: Serge
The Day The Earth Stood Still is n van de meest invloedrijke sciencefiction-films die ooit werden gemaakt. In recente films als Independence Day en Contact merkt u de inspiratie uit deze tijdloze klassieker, die in de top-250 van de beste films aller tijden genoteerd staat vr ET, Close Encounters of the Third Kind en Planet of the Apes. Maak opnieuw kennis met deze mijlpaal uit de filmgeschiedenis die een ereplaats verdient in de collectie van elke filmliefhebber!

Het verhaal
Een ruimtevaartuig landt in Washington en een wezen stapt uit, samen met een robot aan zijn zijde met vernietigende krachten die onze verbeelding te boven gaan... Zo begint de superspannende sciencefiction-thriller, The Day the Earth Stood Still, een klassieker uit 1951, die veel andere films inspireerde waarin buitenaardse wezens de aarde bezoeken. Klaatu (Michael Rennie), de 'alien', krijgt geen kans de wereldleiders te ontmoeten en hen te waarschuwen voor de dreigende ondergang van de aarde. Hij begeeft zich onder de mensen en zijn smeekbeden voor vrede worden door de knappe, jonge vrouw (Patricia Neal) en een belangrijke geleerde aanhoord, maar de rest van de mensheid reageert met wantrouwen, angst en geweld. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt Klaatu gedwongen een demonstratie te geven van zijn ongekende krachten, de mensheid een les lerend voor de toekomst...

Tijdloze klassieker
The Day The Earth Stood Still is nog altijd een geweldige film die film- en sciencefictionliefhebbers voor het scherm gekluisterd zal houden. Al vanaf het begin is het raak: de vredelievende 'alien' wordt neergeschoten, maar herstelt gelukkig. Zijn robot laat daarop alle wapentuig in enkele seconden smelten. In deze 'meltdown' mag u ook een waarschuwing zien voor de nucleaire wapenwedloop, die de wereldpolitiek in de jaren vijftig domineerde. Deze film schildert de wapenwedloop af als een globale dreiging, en suggereert dat we hier op aarde onze problemen vredelievend moeten leren oplossen.

Robert Wise: topregisseur van de twintigste eeuw
In The Day The Earth Stood Still bouwt regisseur Robert Wise een zeer sterke psychologische spanning op. Maar Wise, een van de meest veelzijdige regisseurs van vorige eeuw, is van alle markten thuis. Hij schitterde met musicals als West Side Story (met co-regisseur Jerome Robbins) en Sound of Music, regisseerde ijzersterke oorlogsfilms als Run Silent Run Deep, The Sand Pebbles en SF-classics als Star Trek - The Motion Picture en The Andromeda Strain. Robert Wise leerde de knepen van het vak nog als redacteur onder Orson Welles en mocht in de jaren veertig ook mee regisseren in twee klassiekers: The Curse Of The Cat People en The Body Snatcher.

DVD specificaties:
Releasedatum: 12 maart 2003
Genre: sciencefiction-thriller
Lengte: +/- 88 min.
Geluid: Engels Stereo, Frans Mono
Beeld: 1.33:1 (zwart-wit)
Ondertitels: o.a. Nederlands

DVD extra's:
Originele bioscooptrailer
Audiocommentaar van onder andere regisseur Robert Wise
Fragmenten uit Movietone News
Vergelijking van gerestaureerd beeldmateriaal met origineel


Recent nieuws van dezelfde bron