:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: KOOPDVD VOORJAAR 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD VOORJAAR 2003
Bron: Homescreen - Datum: 2003-02-10 - Geplaatst door: Serge
In de eerste maanden van het jaar brengt Homescreen een aantal nieuwe titels uit op DVD. De spectaculaire documentaire Dogtown and Z Boys over de grondleggers van de huidige skatecultuur is inmiddels beschikbaar voor verkoop (4 februari). Verder worden op koopdvd uitgebracht Compassionate Sex (Laura Mañá) en Lost and Delirious (Léa Pool). Possible Loves (Sandra Werneck), Stardom (Denys Arcand), Every Stewardess goes to Heaven (Daniel Burman) en het in België zeer succesvolle Samsara (Pan Nalin) zijn de nieuwe rental releases.

Hieronder een overzicht:

SAMSARA (Pan Nalin)
DVD huur, 18 maart 2003
Een spiritueel liefdesverhaal dat zich afspeelt in het majestueuze Himalaya landschap. Tashi, een briljante lama-leerling, wordt na drie jaar in afzondering mediteren geconfronteerd met een verrassende ontwaking van zijn seksuele gevoelens. Die vallen samen met zijn reis door een dorpje waar hij de oogst moet zegenen. Hij ontmoet er Pema, een mooie jonge vrouw. Het is liefde op het eerste gezicht.

Extra's op de DVD: Audiocommentaar van Pan Nalin (regisseur), Christy Chung (vrouwelijke hoofdrol), Cyril Morin (componist) en Natasha de Betak (costuum-ontwerpster), Bioscooptrailers.

EVERY STEWARDESS GOES TO HEAVEN (Daniel Burman)
DVD huur, 18 maart 2003
Stewardess Teresa houdt enkel van luchthavens en langeafstandsvluchten en is bang van een leven op de grond: een wereld van mannen, kinderen en een gezin. Zij ontmoet Julian, die naar het meest zuidelijke stadje ter wereld vliegt, om er het as van zijn overleden vrouw uit te strooien. Julian weet wat liefde is, en pijn, en hij zou het liefst van al wegvluchten, ver weg van zijn leven op aarde. Een vrouw die probeert om niet uit de hemel te vallen en een man die er naartoe wil. Een onvermijdelijke ontmoeting aan het einde van de wereld, waar hemel en aarde samensmelten en waar de horizon het verleden is.

Extra's op de DVD: The making of, Picture Gallery

DOGTOWN AND Z BOYS (Stacy Peralta)
DVD koop, 4 maart 2003
Een documentaire gemaakt door voormalig Z Boy Stacey Peralta. Een verlaten pretpark aan de Californische kust tussen Venice en Santa Monica met de bijnaam Dogtown is de ontmoetingsplaats van acht jongeren. Zij delen dezelfde achtergrond en risicovolle levensstijl. En een enorme passie voor het surfboard. De Z Boys experimenteren met het skateboard op het asfalt en in lege zwembaden. Interviews met de Z Boys nu, een snelle montage van origineel beeldmateriaal uit de jaren zeventig en prachtige foto's van Z Boys fotograaf Glen E. Friedman laten de geschiedenis van de Z Boys en het ontstaan van een subcultuur zien. De muziek van o.a. Jimmi Hendrix, Led Zeppelin en Ted Nugent draagt bij aan het sfeerbeeld van dit unieke tijdsdocument.

Extra's op de DVD: Hoofdstukindeling, Bioscooptrailer, photogallery

LOST AND DELIROUS (Léa Pool)
DVD koop, koop, 4 maart 2003
Een heftig en meeslepend verhaal over jonge meiden op een strenge Engelse kostschool. Mary is nieuw op school maar gelukkig vindt ze snel twee nieuwe vriendinnen. Ze vormen een onafscheidelijk trio. Maar al snel blijkt dat de vriendschap tussen Paulie en Tory wel erg innig is. Mary ziet hoe de problemen zich opstapelen en er een situatie ontstaat waarin heftige emoties wel eens zouden kunnen escaleren.

Extra's op de DVD: Bioscooptrailer, Picture Gallery, Trailerblok

UIT HET ARCHIEF