:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Samsung Electronics >> PERSBERICHT: PARTNERSHIP MATRIX FILMS TUSSEN SAMSUNG & WARNER
PERSBERICHT: PARTNERSHIP MATRIX FILMS TUSSEN SAMSUNG & WARNER
Bron: Samsung Electronics - Datum: 2003-02-12 - Geplaatst door: Serge
Samsung Electronics en Warner Bros. Consumer Products zijn een wereldwijd geldend partnership aangegaan met Warner Bros. Pictures en Village Roadshow Pictures, de eigenaars van de zo succesvolle bioscoopfilmfranchise ‘The Matrix’. De joint venture heeft betrekking op de promotionele rechten voor het langverwachte tweede en derde vervolg van de baanbrekende Matrix-trilogie. Het gaat om ‘The Matrix Reloaded’ (verwacht op 15 mei a.s.) en ‘The Matrix Revolutions’ (verwacht in november dit jaar) en strekt zich ook uit tot de DVD/VHS-versies van The Matrix Reloaded en ‘The Matrix Animatrix’. De laatste is een verzameling van negen, korte visionaire films die is verbonden met de aanstaande Matrix-films en het videospel ‘Enter The Matrix’.

Eric Kim, Executive Vice President van Samsung Electronics Global Marketing Operations, beschouwt het innovatieve partnership als een uitgelezen mogelijkheid voor Samsung om zijn producten in een opwindende context te tonen. ‘Het geeft ons de mogelijkheid onze klanten, medewerkers en onze retailpartners enthousiast te maken voor ons aanbod,’ aldus Kim. ‘Het integreert ook onze technologieën in de hyper-geavanceerde en trendsettende wereld van The Matrix.’

Volgens Matrix-producer Joel Silver zullen de promotionele activiteiten van Samsung rondom The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions onvergelijkbaar zijn met wat nu gebruikelijk is. ‘We verheugen ons op het gaandeweg onthullen van allerlei aspecten van het partnership naarmate de releasedatum van The Matrix Reloaded dichterbij komt.

Silver en de schrijvers en regisseurs Larry en Andy Wachowski werken nog aan de post-productie van The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss en Hugo Weaving keren terug in de rol die zij ook in The Matrix speelden, de eerste aflevering en veelgeprezen actiethriller die vier Academy Awards won, alle kaartverkooprecords verbrak door wereldwijd meer dan US$ 475 miljoen op te brengen en als eerste bioscoopfilm op DVD meer dan 1 miljoen exemplaren te verkopen. Tot nu toe heeft The Matrix wereldwijd op VHS/DVD een omzet van US$ 325 miljoen gerealiseerd.

The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions worden in 2003 wereldwijd uitgebracht door Warner Bros. Pictures, onderdeel van AOL Time Warner Company, en in geselecteerde gebieden door Village Roadshow Pictures.