:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Samsung Electronics >> PERSBERICHT: INTERACTIEVE OMGEVING DANKZIJ DVD-SPELER EXTIVA
PERSBERICHT: INTERACTIEVE OMGEVING DANKZIJ DVD-SPELER EXTIVA
Bron: Samsung Electronics - Datum: 2001-09-07 - Geplaatst door: Serge
Samsung presenteert de eerste door de Amerikaanse processor en chipfabrikant Nuon™ ondersteunde DVD-speler op de Europese markt: de Extiva DVD N 705. Deze super-DVD heeft hierdoor een speciale techniek: het apparaat kan traploos voor- en achteruit spoelen zonder hinderlijke strepen en flikkeringen. De joystick op de bijgeleverde afstandsbediening maakt de menubediening eenvoudig. Dankzij Nuon™ is met deze DVD-speler ook interactief entertainment mogelijk, zoals videogames, speciale filmeffecten als MediaMacro™ en real time zoom.

De prestaties van deze DVD-speler en spelcomputer in één zullen ook de meest veeleisende videokijkers en liefhebbers van computergames versteld doen staan. DVD-games bevatten zevenmaal méér datavolume dan conventionele games op CD. Bovendien bieden ze een levensechte driedimensionale spelervaring met een beeld- en geluidskwaliteit op nagenoeg bioscoopniveau.

De Samsung Extiva is 30 maal sneller dan de huidige generatie DVD-spelers, hetgeen de spelervaring ten goede komt. Met de ingebouwde grafische equalizer kan de geluidsafstemming direct vanaf het beeldscherm worden geregeld. Met de zoom kunnen details van bewegende en stilstaande beelden worden uitvergroot. Sluit de Samsung Extiva tezamen met een joystick aan op de televisie en het resultaat is een overrompelende virtuele spelomgeving.

Softwarebedrijven, zoals Infogrames, Taito, Sunsoft en Activision, hebben in samenwerking met Samsung al diverse populaire games als ´Space Invadors XL´, ´Star Trek: Invasion´ en ´Ballistic´ uitgebracht die op de Extiva kunnen worden gespeeld. De introductie van de Samsung Extiva past in de opmars van DVD-spelers. Vorig jaar verkocht Samsung één miljoen DVD-spelers. Het bedrijf neemt hiermee 17 procent van de totale afzet van DVD-spelers voor haar rekening. De Extiva DVD-speler is vanaf oktober beschikbaar.

 Geschikt voor DVD, CD, CD-R, VCD, SVCD en MP3 disks
 Digital Theatre System
 Virtual 3D geluid
 VPS/PDC
 Afstandsbediening met joystick
 Geleverd met het spel ´Ballistic´

UIT HET ARCHIEF