:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> WorldWide Cinema >> NIEUWSBERICHT: OSCAR NOMINATIE VOOR CHINESE FILM HERO
NIEUWSBERICHT: OSCAR NOMINATIE VOOR CHINESE FILM HERO
Bron: WorldWide Cinema - Datum: 2003-02-12 - Geplaatst door: Serge
De Chinese film HERO van regisseur Zhang Yimou is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste niet-Engelstalige film (FOREIGN LANGUAGE FILM). De laatste keer dat een Chinese film meedong naar de Oscar, was in 2001 toen het epos CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON (van hetzelfde productie team als HERO) vier van de felbegeerde beeldjes in de wacht sleepte.

HERO speelt zich af in China van tweeduizend jaar geleden tijdens de QIN dynastie. De toekomstige keizer van China staat op het punt vermoord te worden door drie legendarische huurmoordenaars, BROKEN SWORD, FLYING SNOW en SKY. Slechts één man kan hen stoppen, de naamloze krijger NAMELESS. HERO is zijn verhaal.

Regisseur Zhang Yimou (Raise the Red Lantern, The Story of Qiu Ju) werkt in HERO voor het eerst samen met superstar Jet Li, die de rol van NAMELESS voor zijn rekening neemt. De rollen van de huurmoordenaars worden vertolkt door Tony Leung (In the Mood for Love, Bullet in the Head), Maggie Cheung (In the Mood for Love, Warriors of Zu Mountain) en rising star Donnie Yen (Iron Monkey, Blade II). Zhang Ziyi (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Rush Hour 2) speelt de toegewijde bediende van BROKEN SWORD.

HERO verschijnt dit jaar in de bioscoop en wordt in 2004 door WorldWide Cinema op DVD uitgebracht.


Recent nieuws van dezelfde bron