:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: KOOPDVD VOORJAAR 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD VOORJAAR 2003
Bron: Homescreen - Datum: 2003-03-07 - Geplaatst door: Serge
Met trots presenteert Homescreen de start van een nieuwe reeks Italiaanse meesterwerken op DVD met de uitbreng van Pasolini's IL VANGELO SECONDO MATTEO op 25 maart. Een kleine greep uit de overige titels die in deze reeks worden uitgebracht: OSSESIONE (Visconti), MAMMA ROMA (Pasolini) en LA STRADA (Fellini). Meer informatie over deze Italiaanse meesterwerken volgt later. Hieronder vind je de huur- en koopdvd's terug voor maart-april-mei 2003.

LOST AND DELIRIOUS (Léa Pool) - koopdvd 4 maart 2003
Een heftig en meeslepend verhaal over jonge meiden op een Engelse kostschool. Mary is nieuw op school maar gelukkig vindt ze er twee nieuwe vriendinnen. Ze vormen een onafscheidelijk trio. Maar spoedig blijkt dat de vriendschap tussen Paulie en Tory wel erg innig is. Mary ziet hoe de problemen zich opstapelen en er een situatie ontstaat waarin heftige emoties wel eens zouden kunnen escaleren.
Extra's: Bioscooptrailer, Picture Gallery, Trailerblok

SAMSARA (Pan Nalin) – huurdvd 18 maart 2003
Een spiritueel liefdesverhaal dat zich afspeelt in het majestueuze Himalaya landschap. Tashi, een briljante lama-leerling, wordt na drie jaar in afzondering mediteren geconfronteerd met een verrassende ontwaking van zijn seksuele gevoelens. Die vallen samen met zijn reis door een dorpje waar hij de oogst moet zegenen. Hij ontmoet er Pema, een mooie jonge vrouw. Het is liefde op het eerste gezicht.
Extra's: Audiocommentaar van Pan Nalin (regisseur), Christy Chung (vrouwelijke hoofdrol), Cyril Morin (componist) en Natasha de Betak (costuum-ontwerpster), Bioscooptrailers.

EVERY STEWARDESS GOES TO HEAVEN (Daniel Burman) – huurdvd 18 maart 2003
Stewardess Teresa houdt enkel van luchthavens en langeafstandsvluchten en is bang van een leven op de grond: een wereld van mannen, kinderen en een gezin. Zij ontmoet Julian, die naar het meest zuidelijke stadje ter wereld vliegt, om er het as van zijn overleden vrouw uit te strooien. Julian weet wat liefde is, en pijn, en hij zou het liefst van al wegvluchten, ver weg van zijn leven op aarde. Een vrouw die probeert om niet uit de hemel te vallen en een man die er naartoe wil. Een onvermijdelijke ontmoeting aan het einde van de wereld, waar hemel en aarde samensmelten en waar de horizon het verleden is.
Extra's: The making of, Picture Gallery

IL VANGELO SECONDO MATTEO - (Pier Poalo Pasolini), koopdvd 25 maart 2003
Pasolini volgt het Evangelie van Mattheus op de voet, vanaf de tocht van Jozef en Maria uit Nazareth tot aan de kruisiging en de opstanding. Anders dan in voorgaande Hollywood verfilmingen waarin gebruik werd gemaakt van spectaculaire sets en beroemde sterren presenteert Pasolini een simpele en aardse visie op het leven van Christus. Hij maakt daarbij gebruik van onbekende acteurs in simpele, natuurlijke landschappen. Het realisme van de film wordt nog eens onderstreept door Pasolini's geniale gebruik van fotografische technieken, ruige hand held shots en bleek, natuurlijk licht. De marxist Pasolini wilde een aan het volk toebehorende Christus laten zien, een Christus van de armen. Hij leverde daarmee volgens velen de meest zuivere verfilming van het leven van Christus af en de beste verfilming van het evangelie. De film werd opgedragen aan Paus Johannes XXIII.
Extra's: biografie van Pasolini, kort interview met Pasolini uit 1965, notities over de produktie, picture gallery

LATE MARRIAGE (Dover Kosashvili) - huurdvd 22 april 2003
Zaza is 32 jaar oud. Zijn familie vindt dat het hoog tijd wordt dat hij gaat trouwen. Daarom worden er allerlei leuke ontmoetingen geregeld. Zaza speelt het spel mee, maar wil maar geen keuze maken. Wat zijn familie niet weet is dat hij verliefd is op een mooie maar gescheiden vrouw met een dochtertje. Wanneer zijn familie dit ontdekt, wordt Zaza gedwongen een keuze maken.
Extra's: trailerblok

STARDOM (Denys Arcand) – koopdvd 20 mei 2003
Tina (Jessica Paré) is een gewoon meisje uit een klein plaatsje in Canada tot één foto haar veranderd in een topmodel. Gemanipuleerd door haar gelikte agent, achtervolgd door paparazzi en aanbeden door machtswellustige restaurantmagnaat Barry Levine (Dan Aykroyd) verliest Tina al snel de regie over haar leven. Regisseur Arcand (al twee keer genomineerd voor een Oscar) laat Tina's rise to fame zien door de lenzen van de tv camera's: de film zapt langs Tina's tv optredens en geeft zo de leegheid van haar bestaan als supermodel pijnlijk nauwkeurig weer.
Extra's: trailerblok

VALENTIN (Alejandro Agresti) – huurdvd 27 mei 2003
De kleine Valentin heeft als belangrijkste wens om in een normaal gezin te wonen. Zijn moeder verdween vlak na zijn geboorte en hij woont nu bij zijn oma (Carmen Maura). Zijn vader (Alejandro Agresti) komt alleen langs om zijn zoveelste nieuwe vriendin voor te stellen. Als Valentins vader thuiskomt met Leticia, een vriendin die Valentin voor de verandering óók aardig vindt, lijkt hij toch een nieuwe moeder te krijgen. Leticia neemt echter al snel de benen, mede door Valentins grote mond. Dan besluit Valentin dat hij het geluk een handje moet helpen. Regisseur Alejandro Agresti baseerde Valentin op zijn eigen jeugd in het Argentinië van de jaren zestig. Hij kreeg voor deze film een Gouden Kalf op het Nederlands Filmfestival 2002.
Extra's: interview met de regisseur, bioscooptrailer

SUNSHINE (Istvan Szabo), huurdvd 27 mei 2003
Sunshine speelt zich grotendeels af in Boedapest en vertelt het verhaal van drie generaties van de familie Sonnenschein tegen de achtergrond van een hele eeuw geschiedenis. Het epos vertelt de romantische en tragische verhalen van een joodse familie, haar geheime passies, haar ambities, haar tragische affaires, de heilige banden die haar verbindt ofwel uit elkaar haalt gedurende de 20ste eeuw. Opvallendste acteur in Sunshine is Ralph Fiennes (The English Patiënt, Schindler's List) die in de film drie verschillende karakters vertolkt, en daarmee de drie generaties Sonnenschein.
Extra's: The making of, biografie van de hoofdrolspelers, trailer