:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: KOOPDVD APRIL 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD APRIL 2003
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2003-03-08 - Geplaatst door: Serge
SHOT THROUGH THE HEART & JOE THE KING (2 films op 1 dvd)

Two Friends, two marksmen. Two targets.
Synopsis Shot Trough the Heart:
In een oorlog waarin veel slachtoffers vallen, komen twee vrienden – beiden uitstekende scherpschutters – recht tegenover elkaar te staan. De één blijft zijn stad verdedigen, de ander kiest voor de aanval en wordt scherpschutter voor de tegenpartij. In een directe confrontatie zal slechts één de kogel voelen, maar beiden zullen ondraaglijke pijn lijden. Gaat liefde voor het vaderland dieper dan vriendschap?

Regie: David Attwood
Cast: Linus Roache (The Wings of the Dove, Priest), Vincent Perez (Cyrano de Bergerac, La Reine Margot, Indochine)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 105 min.

Winnaar van de Best Screenplay Award op het Sundance Festival 1999.
Synopsis Joe the King:
De 14-jarige Joe Henry groeit op in een wereld waarin het moeilijk is om respect te krijgen. Wanneer Joe voortdurend uitgescholden en voor schut gezet wordt door zijn klasgenoten en leraren, ontdekt hij dat hij enkel kan terugvallen op zichzelf. In een wanhopige poging om af te rekenen met zijn brutale vader, zijn vloekende moeder en zijn erg vijandige omgeving, begaat Joe een verschrikkelijke daad waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.

Regie: Frank Whaley
Cast: Noah Fleiss (Things You Can Tell Just by Looking at Her), Karen Young (Daylight, 9 ½ Weeks), John Leguizamo (Moulin Rouge!, Summer of Sam, Calito’s Way), Ethan Hawke (Dead Poets Society, Great Expectations, Gattaca, Training Day), Val Kilmer (The Doors, Heat, True Romance, Batman Forever)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 99 min.

Releasedatum: 22-04-03 op koopdvd

Specificaties Shot Through the Heart & Joe the King:
Extra’s: Geen
Audio: Engels Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands



THE FAR PAVILLIONS & DREAM ONE (2 films op 1 dvd)

Een verhaal over een verboden liefde tegen de achtergrond van de Indiase strijd tegen de Engelse overheersing rond 1800.
Synopsis The Far Pavilions:
Ashton Pelham Martyn groeit op als wees aan het Indiase hof, maar wordt op jonge leeftijd naar Engeland gestuurd om daar een militaire opleiding te volgen. Op zijn negentiende keert hij als officier terug naar India en moet daar de stoet begeleiden van een jonge bruid die zijn vroegere vriendinnetje Anjuli blijkt te zijn. Na vele omzwervingen verneemt Ash dat Rana van Bithor gestorven is en Anjuli als zijn vrouw met hem verbrand zal worden. Ash haast zich om het leven van zijn grote liefde te redden.

Regie: Peter Duffell
Cast: Ben Cross (First Knight, Turbulence), Amy Irving (Traffic, Deconstructing Harry), Omar Sharif (The 13th Warrior, Mountains of the Moon)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 110 min.

You won’t find it on any map. Only those who are truly lost can find their way there.
Synopsis Dream One:
In zijn slaap komt de kleine jongen Nemo via een lift in de wolkenkrabber waarin hij woont, in een andere dimensie terecht. In deze droomwereld ontmoet hij allerlei mensen en wezens en wordt verliefd op prinses Alice van Yonderland. Dan laaien plots vuren op en donkere wervelwinden razen over het strand. Alice en Nemo raken elkaar kwijt. De gevaren trotserend, zoeken ze elkaar om te kunnen ontsnappen voordat deze wereld tot een eind komt.

Regie: Arnaud Selignac
Cast: Jason Connery (Macbeth, Shanghai Noon), Mathilda May (The Jackal), Nipsey Russell, Harvey Keitel (The Piano, Holy Smoke, Pulp Fiction, From Dusk till Dawn)
Genre: Avontuur / Fantasie
Speelduur: 94 min.

Releasedatum: 22-04-03 op koopdvd

Specificaties The Far Pavilions & Dream One:
Extra’s: Geen
Audio: Engels Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands



ATOMIC TRAIN & OXYGEN (2 filmsop 1 dvd)

Terror is right on track!
Synopsis Atomic Train:
Elke dag rijden er treinen vol nucleair afval dwars door het land, zonder problemen. Tot de dag dat er iets vreselijk misgaat en een trein een nucleaire bom aan boord blijkt te hebben. De trein raakt onbestuurbaar en raast in volle vaart op een grote Amerikaanse stad af. Alleen John Seger (Rob Lowe), een voormalig onderzoeker van de National Transportation Safety Board kan deze dreigende ramp voorkomen. Met gevaar voor eigen leven springt hij op de Atomic Train om het hele land te behoeden voor een nucleaire ramp.

Regie: David Jackson, Dick Lowry
Cast: Rob Lowe (Wayne’s World, The Outsiders), Kristin Davis (Sex and the City)
Genre: Thriller
Speelduur: 120 min.

Buried alive. No light. No time. No escape. One hope.
Synopsis Oxygen:
Op één van de heetste dagen in het jaar, in één van de meest luxe wijken van Manhattan, laat een mooie, rijke vrouw in de verlaten straten haar hond uit. Een knappe man die zich Harry noemt, knoopt een vleiend gesprek aan. Dan trekt hij een wapen en dringt de vrouw de auto in. De man heeft een duivels plan: de vrouw levend begraven en losgeld vragen aan haar echtgenoot. Haar echtgenoot stapt meteen naar de politie, want de tijd dringt.

Regie: Richard Shepard (Mexico City)
Cast: Maura Tierney (Insomnia, Primary Colors, Forces of Nature), Adrien Brody (The Pianist, The Thin Red Line, Summer of Sam)
Genre: Thriller
Speelduur: 90 min.

Releasedatum: 22-04-03 op koopdvd

Specificaties Atomic Train & Oxygen:
Extra’s: Geen
Audio: Engels Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands



THE 4TH FLOOR & LYING IN WAIT (2 filmsop 1 dvd)

People are dying to live in this building…
Synopsis The 4th Floor:
Jane Emelin (Juliette Lewis) neemt haar intrek in het appartement dat ze van haar tante heeft gëerfd. Al snel is ze er getuige van hoe haar overbuurman bijna een vrouw vermoordt, wordt ze bedreigd door de slotenmaker die sleutels van alle appartementen blijkt te hebben en klaagt haar onderbuurvrouw Alice iedere dag over geluidsoverlast. Na een hoogoplopende ruzie zit Jane’s appartement vol met muizen en kakkerlakken. Omdat Alice nooit de deur opent, breekt Jane bij haar in en krijgt daar de schrik van haar leven...

Regie: Josh Klausner
Cast: Juliette Lewis (Cape Fear, From Dusk Till Dawn, Natural Born Killers, Kalifornia), William Hurt (Smoke, Body Heat, Children of a Lesser God, Dark City), Shelley Duvall (Annie Hall, The Shining, Roxanne, The Portrait of a Lady)
Genre: Thriller
Speelduur: 90 min.

Suspense thriller met Rutger Hauer en Virginia Madsen. Een eenzame jonge artiest komt terecht in een wereld van lust, bedrog en moord als hij zijn nieuwe buren leert kennen.
Synopsis Lying in Wait:
Babee (Thomas Newton), een eenzame jonge artiest, raakt gefascineerd door zijn nieuwe buren Keith (Rutger Hauer) en Vera (Virginia Madsen). Wanneer Keith betrokken raakt bij een levensgevaarlijk ongeluk, helpt Babee zijn buren waar hij kan. Dan komt hij erachter dat Keith de schijn van zijn ziekte ophoudt om wraak te nemen op vrienden die hem bedrogen hebben en is hij er getuige van hoe Keith hen vermoordt. Babee komt steeds verder in de problemen.

Regie: D. Shone Kirkpatrick
Cast: Rutger Hauer (Turks Fruit, Blade Runner, The Hitcher), Virginia Madsen (The Haunting, The Rainmaker, The Prophecy), Thomas Newton (Then Came You), Ian Buchanan (Twin Peaks, General Hospital, The Bold and the Beautiful)
Genre: Thriller
Speelduur: 86 min.

Releasedatum: 22-04-03 op koopdvd

Specificaties The 4th Floor & Lying in Wait:
Extra’s: Geen
Audio: Engels Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands



EPICENTER & AVALANCHE (2 filmsop 1 dvd)

Las Vegas is about to become Beach Front Property!
Synopsis Epicenter:
Undercover FBI-agente Amanda Foster krijgt de opdracht om de crimineel Nick Constantine naar de staatsgevangenis van Los Angeles te brengen. Nick is veroordeeld voor high tech diefstal en het doorverkopen van militaire geheimen van zijn bedrijf. Op het moment dat Amanda er achter komt dat de opdracht een valstrik is, wordt L.A. geteisterd door een gigantische aardbeving. Zij en Nick moeten hun krachten bundelen om te overleven, achterna gezeten door meedogenloze moordenaars en corrupte politie-agenten.

Regie: Richard Pepin (Y2K, The Silencers)
Cast: Traci Elizabeth Lords (Blade, Profiler), Gary Daniels (Delta Force One, No Tomorrow)
Genre: Actie
Speelduur: 98 min.

Een lawine kent geen genade…
Synopsis Avalanche:
Een explosie vernietigt een olieraffinaderij nabij een klein dorpje in Alaska. In de sneeuwlawine die volgt, komt een groep skiërs om het leven. Drie jaar later ontdekt Lia Freeman, de enige overlevende, dat de opnieuw opgebouwde raffinaderij een groter lawine-gevaar veroorzaakt dan ooit. Met de hulp van een plaatselijke piloot begint ze een race tegen de klok om de lawine die het hele dorp bedreigt, tegen te houden.

Regie: Steve Kroschel
Cast: Thomas Ian Griffith (Vampires, Crackerjack), Caroleen Feeney (Denise Calls Up, Cadillac Ranch), R. Lee Ermey (Dead Man Walking, Se7en), C. Thomas Howell (The Outsiders, The Hitcher), John Ashton (Instinct, Midnight Run, Beverly Hills Cop)
Genre: Actie
Speelduur: 101 min.

Releasedatum: 22-04-03 op koopdvd

Specificaties Epicenter & Avalanche:
Extra’s: Geen
Audio: Engels Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands



RUNNING RED & SILENT JUSTICE (2 films op 1 dvd)

The business of killing just got personal.
Synopsis Running Red:
Greg Wallace was vroeger Gregori, scherpschutter in een speciaal commando-team ten tijde van de Sovjet-Unie. Hij was echter zo geschokt door de onmenselijke koelbloedigheid van zijn teamgenoten dat hij een nieuw leven op besloot te bouwen in de VS. Dan belt Alexei, een oud collega-teamlid, hem plotseling op. Ook hij wil een nieuw leven opbouwen. Hij dreigt Greg’s vorige leven te onthullen. Wil Greg zijn familie ooit nog terugzien, dan moet hij zijn oude vaardigheden weer oppakken…

Regie: Jerry P. Jacobs
Cast: Jeff Speakman (Lionheart, The Perfect Weapon), Angie Everhart (Garden of Evil, Last Action Hero)
Genre: Actie
Speelduur: 90 min.

Voor deze politieman gaat gerechtigheid een stuk verder dan de wet.
Synopsis Silent Justice:
Politie agent Thomas Carruth handhaaft de wet met harde hand. De criminelen die zijn partner Ramirez vermoordden, worden door hem uitgeroeid. Hij wordt vrijgesproken van moord, maar jaren later ontdekt de advocate Renee Alexander dat er zaken in het dossier Carruth zijn die het daglicht niet kunnen verdragen. Carruth ontvoert Alexander’s dochter om te voorkomen dat de waarheid, waarin ook corrupte hooggeplaatse ambtenaren een rol spelen, aan het licht komt.

Regie: James Dalthorp
Cast: Richard Tyson, Willie Gault, Michelle Stafford, Robert Vaughn
Genre: Actie
Speelduur: 90 min.

Releasedatum: 22-04-03 op koopdvd

Specificaties Running Red & Silent Justice:
Extra’s: Geen
Audio: Engels Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands



ATTENTION SHOPPERS & COMPANY MAN (2 films op 1 dvd)

Sommige mensen kunnen nóóit genoeg aandacht krijgen!
Synopsis Attention Shoppers:
In deze knotsgekke komedie is Enrique Suarez aan het einde van zijn Latijn. De pas ontslagen sitcom-acteur wil nog even maximaal van z’n populariteit profiteren tijdens een gastoptreden in een supermarkt in Houston. Tijdens zijn vlucht ontmoet hij de bekende soap-ster Luke Perry, die hem voorbereidt op de waanzinnige ontmoeting met zijn fans. Opgewonden schrijft Enrique een speech voor zijn optreden in het shoppingcenter, dat helemaal anders uitdraait dan hij had verwacht!

Regie: Philip Charles MacKenzie
Cast: Nestor Carbonell, Luke Perry (The Fifth Element, Beverly Hills 90210)
Genre: Komedie
Speelduur: 90 min.

One part Inspector Clouseau, one part Mr. Bean, no parts James Bond…
Synopsis Company Man:
Daisy Quimp (Sigourney Weaver) vindt haar man Allen (Douglas McGrath) maar saai en bovendien verdient hij weinig. Allen redt zijn huwelijk door te beweren dat hij een geheim agent is die undercover als leraar opereert. Als Daisy dit nieuws aan de grote klok hangt, wordt hij voor een missie naar Cuba gestuurd waar toevallig ook ene Fidel Castro (Anthony LaPaglia) een coup pleegt. Allen zal met hulp van guerillastrijder Crocker Johnson (John Turturro) de Cubanen wel even redden van de tirannie…

Regie: Peter Askin
Cast: Douglas McGrath, John Turturro (The Big Lebowski, O Brother, Where Art Thou?, Quiz Show), Sigourney Weaver (Alien, The Ice Storm, Gorillas in the Mist)
Genre: Komedie
Speelduur: 95 min.

Releasedatum: 22-04-03 op koopdvd

Specificaties Attention Shoppers & Company Man:
Extra’s: Geen
Audio: Engels Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands



KICKBOXER 4
He damaged Van Damme in the 1st… Now, Tong Po’s back for the kill.

Synopsis:
Martial arts specialist John Varenberg zit een lange straf uit in de gevangenis, na in een valsstrik van de misdadiger Tong Po gelopen te zijn. DEA agent Casey wil hem vrijlaten, op voorwaarde dat hij Tong Po vindt en vermoordt. Varenberg vertrouwt de zaak niet, maar als blijkt dat Po zijn vrouw Vicky gevangen houdt, aarzelt hij geen moment en neemt deel aan een keihard martial arts toernooi dat Po organiseert. Varenberg komt erachter dat hij slechts is ingezet om de aandacht af te leiden van de echte agent die op de zaak is gezet. Bij de grote finale van het gevecht wordt Vicky gedwongen om toe te kijken hoe haar man afgetuigd wordt. Zijn kansen keren, wanneer een vriend van hem alle deelnemers opzet tegen Po. Wat volgt, is een massaal en spectaculair martial arts gevecht, waarbij uiteindelijk Varenberg en Po tegenover elkaar komen te staan in een gevecht dat slechts één van hen kan winnen…

Regie: Albert Pyun (Cyborg, Kickboxer 2)
Cast: Sasha Mitchell (Kickboxer 2 & 3), Nicholas Guest (The Joy Luck Club, Bright Lighrs Big City), Michele Krasnoo, Brad Thornton
Genre: Actie
Speelduur: 90 min.

Releasedatum: 22-04-03 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 en 2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands



THE REDEMPTION
They killed his best friend. Revenge would satisfy most men. Not Matt Reeves.

Synopsis:
Matt Reeves is een voormalig kampioen kickboxen en leidt een rustig leven in Los Angeles, waar hij lesgeeft in zijn eigen dojo. Wanneer zijn vriend en pupil Johnny Stiles wordt benaderd door de Afrikaanse privé kickbox federatie Negaal, krijgt Matt het gevoel dat er iets niet klopt en legt een link met de moord op zijn vriend David Sloan. Hij haast zich om te voorkomen dat ook Johnny het slachtoffer wordt van Negaal, maar komt te laat om hem te redden. Terwijl zijn vriend in zijn armen sterft, zweert hij wraak te zullen nemen op Negaal. Zij sturen op hun beurt de huurmoordenaar Croft op Matt af. In plaats van hem te vermoorden, waarschuwt hij Matt echter, waarmee ook hij een doelwit wordt. De twee mannen zijn aangewezen op elkaar en hun vechtkunst in de strijd om de machtigste en gevaarlijkste kickbox organisatie ter wereld terecht te stellen.

Regie: Kristine Peterson
Cast: Mark Dacascos (Crying Freeman, The Brotherhood of the Wolf), James Ryan Geoff Meed
Genre: Actie
Speelduur: 90 min.

Releasedatum: 22-04-03 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 en 2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands

UIT HET ARCHIEF