:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: HUUR- EN KOOPDVD'S TOT EIND JUNI 2003
PERSBERICHT: HUUR- EN KOOPDVD'S TOT EIND JUNI 2003
Bron: Homescreen - Datum: 2003-04-05 - Geplaatst door: Werner
De derde editie van de nieuwsbrief van HOMESCREEN bevat een overzicht van de nieuwe releases van Homescreen op huur- en koopvideo en dvd. Prachtige films die veel bezoekers naar de filmtheaters trokken als SAMSARA, een spiritueel liefdesverhaal van Pan Nalin, VALENTIN van Gouden Kalf winnaar Alejandro Agresti, SUNSHINE met een door de pers bejubelde hoofdrol van Ralph Fiennes (The English Patient) en BELLA MARTHA een smakelijke romantische komedie van Sandra Nettelbeck. Nog steeds succesvol in de filmtheaters is de film RESPIRO van de Italiaanse regisseur Emanuele Crialese. Een overzicht van de releases van april, mei en juni 2003:

HUURDVD APRIL

BELLA MARTHA (Sandra Nettelbeck) - huur 22 april 2003
Martha, chef-kok in een drie sterren restaurant, neemt de zorg op zich voor het dochtertje van haar plotseling overleden zus. Voor Martha, een ster in het koken en perfectionist in de keuken, is dit niet makkelijk. Het meisje is diep ongelukkig en wil niets eten.Wanneer in het restaurant een collega-kok wordt aangenomen, een charmante Italiaan, voelt Martha zich bedreigd op haar terrein. Maar Mario verovert het hart van haar pleegkind en voert haar zijn heerlijke pasta's. En dat maakt dat Martha hem met andere ogen gaat bekijken! Bella Martha is een verrukkelijke film die je doet watertanden!

Extra's: The making of, trailer, interview met Sandra Nettelbeck

Specificaties:
103 min
Nederlands en Frans ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits Dolby Digital 5.1;
Kijkwijzer: 12 jaar

LATE MARRIAGE (Dover Kosashvili) - huur 22 april 2003
Zaza is 32 jaar oud. Zijn familie vindt dat het hoog tijd wordt dat hij gaat trouwen. Daarom worden er allerlei leuke ontmoetingen geregeld. Zaza speelt het spel mee, maar wil maar geen keuze maken. Wat zijn familie niet weet is dat hij verliefd is op een mooie maar gescheiden vrouw met een dochtertje. Wanneer zijn familie dit ontdekt, wordt Zaza gedwongen een keuze maken.

Extra's: trailerblok

Specificaties:
96 min
Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Hebreeuws en Georgisch Dolby Surround
Kijkwijzer: 12 jaarKOOPDVD APRIL

LE ROI DANSE (Gérard Corbiau) - koop, 22 april
Corbiau, de maker van Farinelli, neemt ons mee naar het hof van de jonge Lodewijk XIV. Als tiener al leeft Lodewijk zich uit in muziek en dans; hij laat balletten voor zich schrijven en wordt de 'Zonnekoning' genoemd. Hij laat Versailles bouwen en draagt componist Lully en schrijver Molière op voor amusement te zorgen. Maar Lully, die zijn werkgever als vriend ziet, heeft tegenstanders aan het hof... Een fascinerend stuk geschiedenis, een lust voor oog en oor.

Extra's: The making of, interview met de regisseur, bioscooptrailer.

Specificaties:
115 min
Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: alle leeftijdenHUURDVD MEI

VALENTIN (Alejandro Agresti) - huur 27 mei 2003
De kleine Valentin heeft als belangrijkste wens om in een normaal gezin te wonen. Zijn moeder verdween vlak na zijn geboorte en hij woont nu bij zijn oma (Carmen Maura). Zijn vader (Alejandro Agresti) komt alleen langs om zijn zoveelste nieuwe vriendin voor te stellen. Als Valentins vader thuiskomt met Leticia, een vriendin die Valentin voor de verandering óók aardig vindt, lijkt hij toch een nieuwe moeder te krijgen. Leticia neemt echter al snel de benen, mede door Valentins grote mond. Dan besluit Valentin dat hij het geluk een handje moet helpen. Regisseur Alejandro Agresti baseerde Valentin op zijn eigen jeugd in het Argentinië van de jaren zestig. Hij kreeg voor deze film een Gouden Kalf op het Nederlands Filmfestival 2002.

Extra's: interview met de regisseur, bioscooptrailer

Specificaties:
80 min
Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: alle leeftijden

SUNSHINE (Istvan Szabo), huur 27 mei 2003
Sunshine speelt zich grotendeels af in Boedapest en vertelt het verhaal van drie generaties van de familie Sonnenschein tegen de achtergrond van een hele eeuw geschiedenis. Het epos vertelt de romantische en tragische verhalen van een joodse familie, haar geheime passies, haar ambities, haar tragische affaires, de heilige banden die haar verbindt ofwel uit elkaar haalt gedurende de 20ste eeuw. Opvallendste acteur in Sunshine is Ralph Fiennes (The English Patiënt, Schindler's List) die in de film drie verschillende karakters vertolkt, en daarmee de drie generaties Sonnenschein.

Extra's: The making of, biografie van de hoofdrolspelers, trailer

Specificaties:
174 min.
Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12KOOPDVD MEI

STARDOM (Denys Arcand) - koop 20 mei 2003
Tina (Jessica Paré) is een gewoon meisje uit een klein plaatsje in Canada tot één foto haar veranderd in een topmodel. Gemanipuleerd door haar gelikte agent, achtervolgd door paparazzi en aanbeden door machtswellustige restaurantmagnaat Barry Levine (Dan Aykroyd) verliest Tina al snel de regie over haar leven. Regisseur Arcand (al twee keer genomineerd voor een Oscar) laat Tina's rise to fame zien door de lenzen van de tv camera's: de film zapt langs Tina's tv optredens en geeft zo de leegheid van haar bestaan als supermodel pijnlijk nauwkeurig weer.

Extra's: trailerblok

Specificaties:
98 min
Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Engels Dolby Surround
Kijkwijzer: 12 jaarHUURDVD JUNI

RESPIRO (Emanuele Crialese) - huur 17 juni 2003
De dromen van de wondermooie Grazia (Valeria Golino) zijn grootser dan de benauwende moraal van het Italiaanse visserseilandje Lampedusa. Ze zingt uitbundig mee met de radio, zwemt topless in zee en springt spontaan aan boord bij twee mannelijke zeilers. Haar man, de stoere visser Pietro (Vincenzo Amato) en de andere eilandbewoners keuren Grazia's gedrag af en willen haar naar een psychiatrische inrichting sturen. Grazia duikt met hulp van haar oudste zoon Pasquale onder in een grot aan de kust. Respiro is een prachtige fabel over jaloezie, wreedheid, seksuele spanningen en tolerantie gebaseerd op een oude legende van het eiland.

Extra's: interview met Emanuele Crialese, photogallery, trailer

Specificaties:
91 min.
Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 Anamorphic;
Geluid: Italiaans Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12 jaar

BURNING IN THE WIND - BRUCIO NEL VENTO (Silvio Soldini), huur 17 juni 2003
Intrigerende film van de maker van Pane e Tulipani over een schijnbaar onmogelijke liefde. Tobias' leven lijkt uitzichtloos: hij ontvluchtte zijn Oost-Europese geboortedorp nadat hij zijn vader neerstak met een keukenmes en slijt nu zijn dagen in een horlogefabriek in Zwitserland. Tijdens de geestdodende dagelijkse routine houdt slechts zijn brandende liefde voor de denkbeeldige Line hem overeind. Geheel denkbeeldig blijkt Line echter niet: op een dag stapt ze zowaar bij Tobias in de bus. Ze worden verliefd, maar Line blijkt getrouwd en bovendien Tobias' halfzus. Hun liefde lijkt onmogelijk, maar is zij dat ook werkelijk? Burning in the wind (Brucio nel Vento) is gebaseerd op het boek Hier (Gisteren) van Agota Kristof.

Extra's: trailerblok

Specificaties:
113 min.
Nederlands en Frans ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 Anamorphic
Geluid: Frans en Tjechisch Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12 jaarKOOPDVD JUNI

SAMSARA (Pan Nalin) - koop, 17 juni 2003
Een spiritueel liefdesverhaal dat zich afspeelt in het majestueuze Himalaya landschap. Tashi, een briljante lama-leerling, wordt na drie jaar in afzondering mediteren geconfronteerd met een verrassende ontwaking van zijn seksuele gevoelens. Die vallen samen met zijn reis door een dorpje waar hij de oogst moet zegenen. Hij ontmoet er Pema, een mooie jonge vrouw. Het is liefde op het eerste gezicht.

Extra's: Audiocommentaar van Pan Nalin (regisseur), Christy Chung (vrouwelijke hoofdrol), Cyril Morin (componist) en Natasha de Betak (costuum-ontwerpster), Bioscooptrailers.

Specificaties:
133 min.
Nederlands en Frans ondertiteld;
Beeld: kleur, 16:9 Anamorphic
Geluid: Ladakhi en FransDolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12

EVERY STEWARDESS GOES TO HEAVEN (Daniel Burman) - koop, 17 juni 2003
Stewardess Teresa houdt enkel van luchthavens en langeafstandsvluchten en is bang van een leven op de grond: een wereld van mannen, kinderen en een gezin. Zij ontmoet Julian, die naar het meest zuidelijke stadje ter wereld vliegt, om er het as van zijn overleden vrouw uit te strooien. Julian weet wat liefde is, en pijn, en hij zou het liefst van al wegvluchten, ver weg van zijn leven op aarde. Een vrouw die probeert om niet uit de hemel te vallen en een man die er naartoe wil. Een onvermijdelijke ontmoeting aan het einde van de wereld, waar hemel en aarde samensmelten en waar de horizon het verleden is.

Extra's: The making of, Picture Gallery

Specificaties:
94 min.
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Spaans Dolby Surround
Kijkwijzer: 12 jaar