:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: MEN OF HONOR
PERSBERICHT: MEN OF HONOR
Bron: Fox - Datum: 2001-09-12 - Geplaatst door: Serge
Robert DeNiro en Cuba Gooding Jr. in een adembenemend, inspirerend en ontroerend verhaal.

Vanaf 30 oktober te huur op DVD

"Geef nooit op, wees de beste", inspirerende woorden van vader Brashear aan zijn zoon Carl, de eerste kleurling die in de jaren '40 op de marineschool voor bergingsduikers werd aangenomen. Natuurlijk met zonder slag of stoot Carl wordt door racistische collega's op alle fronten tegengewerkt. 'Men of Honor' is een indrukwekkend en spannend verhaal over de vastberadenheid van de menselijke geest, gespeeld door de Oscar®-winnende acteur Cuba Gooding Jr. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Carl Brashear.

Het verhaal over moed en emotie gaat gepaard met adembenemende actie- en onderwaterscènes die niet altijd even makkelijk waren om te maken. "Diep onder water zonder enig zicht en vast in een 100 kilo wegend duikerspak besefte ik voor het eerst wat claustrofobie betekent", aldus Cuba Gooding Jr. Daarnaast moest Cuba ook wennen aan speciale beenprotheses om na te bootsen hoe zijn personage te werk gaat na het krijgen van een groot ongeluk. Carl Brashear was tijdens de opnames dikwijls aanwezig om Cuba te adviseren. Cuba: "Van alle films die ik tot op heden heb mogen maken, ben ik het meest trots op 'Men of Honor', het leven van Carl Brashear is echt indrukwekkend." 'Men of Honor' is een film die op alle fronten de emotie van de kijker weet te raken en boeit van begin tot eind.

Robert DeNiro als racist
Robert DeNiro speelt in deze film geen zachtaardige priester of maffiabaas maar een verbitterde racist genaamd Billy Sunday. "Billy Sunday is een dynamisch personage waar ik veel meer kanten mee op kon dan op papier omschreven", aldus Robert DeNiro.

Carl Brashears' inspirerende verhaal
Carl is de eerste Afro-Amerikaan die, ondanks zijn handicap overgehouden aan een ongeluk, Master Diver werd. Hij wist zijn officieren ervan te overtuigen dat hij zelfs zonder been zijn werkzaamheden goed zou kunnen uitvoeren. In 1998 werd hij één van de 7 mannen die in de boeken van de marine is opgenomen met een 164 pagina's lang document over zijn leven en carrière.


Recent nieuws van dezelfde bron