:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: THE WORLD AT WAR
PERSBERICHT: THE WORLD AT WAR
Bron: Universal - Datum: 2003-04-09 - Geplaatst door: Serge
Synopsis
Nu de hele geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog op 5 dubbel DVDís met in totaal meer dan 30 uur materiaal. U wordt getuige van de opkomst van de naziís tot en met de overwinning op Japan. In dit complete overzicht ziet u in beeld en geluid alle feiten en gebeurtenissen in deze boeiende periode van de wereldgeschiedenis.

Bijzonderheden:
De gehele serie heeft een 9.9 rating op IMDB.com en is verder alom geroemd om de volledigheid, objectiviteit en punctualiteit van deze documentaire. De gehele serie wordt van commentaar voorzien van Sir Laurence Olivier.

DVD1:
Opkomst van de naziís, Het onweer breekt los, De val van Frankrijk, De slag om Engeland, Operatie Barbabarossa, Pearl Harbour, Amerika vecht mee, Achter de schermen bij: The World at War.

DVD2:
De Woestijnoorlog, De slag om Stalingrad, Oorlog op Zee, De Strijd in Rusland, De Wraak van de Bommenwerpers, SiciliŽ en ltaliÍ, De Veldtocht in Birma, Bommen op Engeland.

DVD3:
Het leven in de Heimat, D-Day, Nederland in Oorlog, Duitsland in de Tang, De Jodenvervolging, Het uur der gerechtigheid, Japan 41-45, De oorlog in de Pacific.

DVD4:
De Atoombom, Herinneringen, De Gevolgen van de oorlog, Interview met Traudl Junge (Hitlerís privť secretaresse), Oorlog is nooit hetzelfde.

DVD5:
De Duitsers bereiden zich voor op oorlog, Het leven in Duitsland onder Adolf Hitler, Mysteries rond de dood van Hitler, Indoctrinatie door de Naziís, De onderdrukking van de bezette gebieden.

Releasedatum: 26 juni 2003

Specificaties:
Audio: Engels Dolby Surround 2.0
Beeld: 1.33:1
Ondertitels: Nederlands
Speelduur: 32 uur
Type: 5x DVD9
Keuring: 16
Kijkwijzericonen: geweld, angst

Extraís:
Elke afzonderlijke DVD is voorzien van bewegende menuschermen, een fotogalerie van het Imperial War Museum; BiografieŽn, Kort overzicht van de Tweede Wereldoorlog; samenvatting van de verschillende afleveringen, Toespraken, Songs, Nieuwsberichten en Overzichtskaarten

UIT HET ARCHIEF